Öğretmenlere becayiş başvurları başladı

Milli Eğitim Bakanlığı, özür durumundan yer değişikliği yapılamayan öğretmenler ile bunların görevli oldukları kurumlara atanmak isteyen diğer öğretmenlerin karşılıklı yer değişikliği (becayiş) başvurularının alınacağını açıkladı.

Öğretmenlere becayiş başvurları başladı
Öğretmenlere becayiş başvurları başladı
GİRİŞ 28.09.2012 14:08 GÜNCELLEME 28.09.2012 14:08

Bakanlık yaptığı açıklamada, 2012 yılı Ağustos ayında özür durumundan iller arası yer değişikliği başvurusunda bulunan ancak atanmak istedikleri illerde alanlarında açık norm kadro bulunmaması nedeniyle yer değişikliği gerçekleştirilemeyen öğretmenler ile bunların özürlerinden dolayı atanmak istedikleri yerlerde görevli öğretmenlerin karşılıklı yer değişikliklerinin yapılacağını duyurdu.

Açıklamaya göre, özür durumundan yer değişikliği yapılmayan öğretmenler, daha önceki başvurularında beyan ettikleri özürlerinin karşılanacağı yerlere atanacaklarından yeniden başvuru yapmayacak.

Özür durumundan yer değişikliği talebinde bulunan öğretmenlerin görev yaptıkları eğitim kurumları karşılıklı yer değişikliği kapsamında ilan edilecek. Bunlardan eğitim kurumu yöneticisi olarak görev yapanların kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda açık norm kadro bulunması halinde ilan edilecek bu eğitim kurumu, ihtiyaç bulunmaması halinde ise sırasıyla okulun bulunduğu ilçede, ilçede ihtiyaç bulunmaması halinde il genelinde alanında normu uygun olan ilan edilecek bir eğitim kurumuna başvuru yapılabilecek.

Özür durumundan yer değişikliği yapılmayan öğretmenler ile karşılıklı yer değişikliği talebinde bulunacak öğretmenlerin adaylığı kaldırılmış ve bulunduğu ilde en az 1 yıl çalışmış olması gerekecek.

Yer değiştirmelerin karşılıklı yapılabilmesi için sadece ilan edilen eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin özür durumundan atanmak istedikleri illerdeki öğretmenler başvuruda bulunabilecek. Bu illerin dışındaki illerde görevli öğretmenlerin başvuruları kabul edilmeyecek.

Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, Anadolu liseleri ile bilim ve sanat merkezleri ve güzel sanatlar ve spor liselerinin beden eğitimi, müzik ve görsel sanatlar/resim öğretmenliklerine sınavla bu kurumlarda halen çalışan öğretmenler karşılıklı yer değişikliği başvurusunda bulunabilecek. Bu kurumlar dışındaki kurumlarda görevli öğretmenler bunlarla karşılıklı yer değişikliği başvurusunda bulunamayacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Başvurular 28 Eylül-3 Ekim 2012 tarihlerinde http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki Yer Değiştirme Elektronik Başvuru Formu doldurularak yapılacak. Başvurular eğitim kurumu müdürlüklerince aynı gün onaylanacak.

Karşılıklı yer değiştirmeler, özür durumundan atanma talebinde bulunan öğretmenin atanmak istediği ilçe merkezindeki eğitim kurumlarında görevli öğretmenlere öncelik verilmek suretiyle yapılacak. Bunun mümkün olmadığı yerlerde sırasıyla o ilçenin belde ve köylerinden başvuran, bunun olmadığı hallerde ise il genelinde başvuruda bulunan öğretmenler arasından yapılacak. Belirtilen öncelik sırasına göre talebin birden fazla olması halinde hizmet puanı üstünlüğü dikkate alınacak.

Atamalar, 5 Ekim tarihinde yapılacak. Sonuçlar aynı gün ilan edilecek. Karşılıklı yer değişikliği yapılanların yer değişiklikleri iptal edilmeyecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!