Dinçer: Üniversite açmaya devam edeceğiz

ıkkale Üniversitesi'nin Akademik Yılı açılış törenine katılan Bakan Dinçer, üniversitelerle ilgili konuştu.

Dinçer: Üniversite açmaya devam edeceğiz
Dinçer: Üniversite açmaya devam edeceğiz
GİRİŞ 02.10.2012 14:41 GÜNCELLEME 02.10.2012 14:41

illi Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 'Bu kadar üniversite açmaya gerek varmıydı' tartışmalarının aslında ne kadar anlamsız kaldığını Kırıkkale'de görülebileceğini belirtirken, Biz bu ülkede üniversite açmaya devam edeceğiz, arz ve talebi karşılayacak şekilde sağlamayı sürdüreceğiz. Büyük illerde derslik sorunumuz var dedi. dinçer, dershanelerin kapatılması konusunda çalışmaları bulunduğunu da kaydetti.

Kırıkkale Üniversitesi'nin Akademik Yılı açılış törenine katılan Bakan Dinçer, Vali Ali Kolat'ı makamında ziyaret etti, kendisine ünlü ressam Rami Pahlivanlı'nın yaptığı yağlıboya tablosu hediye edildi. Valilik makamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Dinçer, derslik sorunun her zaman olduğunu belirtirken, konunun 4+4+4 sistemiyle bağdaştırılmaması gerektiğini, kiralama yöntemleriyle çözüleceğini kaydetti, şunları söyledi

BÜYÜK ŞEHİRLERDE DERSLİK SORUNUMUZ VAR

4+4+4 dediğimizde tek bir şeyden bahsetmiş olmuyoruz. Derslikten, müfredattan, öğretmenlerden bahsetmiş oluyoruz. Okullarımızın fiziki olarak ilkokul, ortaokul ve lise diye ayrılmış olmalarından bahsediyoruz. Dolayısıyla bunun her birisi için ayrı ayrı cevap vermek lazım. Önce şunu söylemeliyim. Tüm Türkiye'de aşağı yukarı 70 ilimizde hem okulların bölünmesi, hem de derslik itibariyle bakıldığı zaman herhangi bir sorun yaşamadık. Belki ufak tefek sorunlar büyük bir camia içerisinde olabilir, ama temelde önemli bir sorunumuz yok. Büyük illerimizde derslik sorunumuz var. Ancak bunu doğrudan doğruya 4+4+4 sistemi ile bağdaştırmak doğru değil. Çünkü ondan önceki dönemlerde de yine derslik sorunumuz vardı. Biz bunları elimizden geldiğince hızlı bir şekilde çözmeye çalışıyoruz. Kamu özel ortaklığı ve kiralama yöntemleri daha hızlı çözeceğimizi var sayıyoruz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?