Öğretmenlere yeni mesai ücreti

''Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Öğretmenlere yeni mesai ücreti
Öğretmenlere yeni mesai ücreti
GİRİŞ 09.10.2012 08:41 GÜNCELLEME 10.10.2012 09:35
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Okul sporları, halk oyunları ve izcilik faaliyetleri kapsamında görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, ulusal bayram ve genel tatiller ile cumartesi, pazar, yarıyıl ve yaz tatili de dahil olmak üzere fiilen görev yaptıkları her gün için 3 saat ek ders görevi yapmış sayılacak. 
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca yürütülen okul sporları, halk oyunları ve izcilik faaliyetleri kapsamında geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın ulusal bayram ve genel tatiller ile cumartesi, pazar, yarıyıl ve yaz tatili de dahil olmak üzere fiilen görev yaptıkları her gün için 3 saat ek ders görevi yapmış sayılacak.
 
Maliye Bakanlığı ve Sayıştay'ın görüşleri alınarak hazırlanan karara göre, müdür yetkili öğretmen, bağımsız müdürlüğü bulunmayan ilkokullarda sınıf öğretmenliği görevi yanında yönetim hizmetlerini de yürüten öğretmen olarak yeniden tanımlandı.
 
Karara eklenen geçici maddeyle, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca yürütülen okul sporları, halk oyunları ve izcilik faaliyetleri kapsamında geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın ulusal bayram ve genel tatiller ile cumartesi, pazar, yarıyıl ve yaz tatili de dahil olmak üzere fiilen görev yaptıkları her gün için 3 saat ek ders görevi yapmış sayılacak. Buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurum tarafından ödenecek.
 
Bu uygulama kararın Resmi Gazetede yayımlanmasından itibaren 2 öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere uygulanacak ve bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele aynı günlerde asıl görevi için öngörülen ek ders ücreti ayrıca ödenmeyecek.
 
AA

YORUMLAR 12
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    devamı 2 . yine söylüyorum eğer tatili, maaşı, az çalışması ilginizi bu kadar çekiyor ise ve geç kalmamışsanız okullardan birinde mutlaka yer vardır. durup durup öğretmene tatiliniz çok az çalışıp çok para alıyorsunuz demeyin artık. farklı yaklaşım olarak imamda toplamda 2 saat çalışıyor ama öğretmen kadar maaş alıyor. millet vekilide 2 senede süper emekli oluyor. holding sahiplerinin mal varlıkları ile ödedikleri vergiyi oranlayın birde memurun asgari ücretlinin kazandığı ile verdiği vergiyi oranlayın hangisi daha çok çıkacak? bunlar neden düzeltilmiyor? ilk yorumumda yazdığım gibi her işyerinde işini düzgün yapmayan çalışanlar vardır mutlaka. 700000 çalışanın olduğu kurumda böylesi çok kişi gözükür çünkü nerede ise milyon olmuş eğitimde çalışan sayısı. çalıştığınız okulda gördüğünüz 3-5 öğretmen olamayan yüzünden yazdıklarınız tüm öğretmenlerin sırtına yükleniyor.
    Cevapla
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    devamı. asgari ücretlilerin ve diğer çalışanların maaşlarının az olduğunu her durumda yazıyorum. fakat az almalarının sebebi memurların asgari ücretliden fazla alması değildir. bunu sende biliyorsun. ki asgari ücretliler kamu sektöründe çalışmıyorlar. az aldıklarından şikayetçi olarak memurları suçlayan şükredin ne zammı isteyip duruyorsunuzdan başka birşey bilmeyenler özel sektörde çalışan kişiler. asgari ücret belirleme komisyonlarında kimlerin bulunduğunu herkes biliyor. bu komisyonun başında da hükümet yetkilileri bulunuyor. asgari ücretliler bu konudaki şikayetlerini komisyondaki sendika, hükümet, işveren yetkililerine ileteceklerine memurun her zam isteyişinde memura etmedik laf bırakmamaktadır. peki neden büyük büyük holdinglerin milyon dolarlık vergi borçları af edilirken asgari ücretliye %2- %3 memura %4 zam veriliyor sence? sorunun cevabı tartışmak istediğin konudur.
    Cevapla
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    ali kocabaş. lisede öğretmensen ve branşın resim müzikse girersin 2 günde çünkü ortaokullarda günde 8 saat ders yok (3*4 ile seçmeli dersler ile var ama maaş karşılığına sayılmıyor şimdilik) ayrıca 15 değil 20 saat oldu mecburi ders saati. diğer branşların hiçbiri için iki günde okul bitmez. herkesin bildiği gibi öğretmenin çalışma saati budur ve maaşıda budur. bunu ALLAHa şükür bugüne kadar sizin gibi düşünenler belirlemiyor yoksa bizden para istersiniz. çoğu kez yazdığım gibi ne kadar çalıştığınız önemli değildir. mantık açısından bakarsanız elmasda topraktan çıkar kömürde (hatta ikiside aynı atomlardan oluşur) ama birinin tonuna 250tl verirsiniz birinin gramına fiyatını bilemiyorum. sizlerin mantığınız ile elmasın kömür fiyatına alıcı bulması gerekir. bunu tüm dünyaya kabul ettirdiğiniz gün öğretmenler için her türlü hakaret etme hakkınız olur.
    Cevapla
  • ali kocabaş 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın kartal tibet isimli yorumcu. gelin insaflı olun. ben ali kocabaş. yazımın neresinde öğretmenler haftada sadece 5.5 gün çalışıyor sonucunu çıkaracak bir yaklaşım var. ben sadece öğretmen kardeşlerim eğer ek ders almazlarsa haftalık 15 saat karşılığı bu günkü maaşlarını alıyorlar dedim. bir günde ful 8 saat derse giren bir öğretmen varsayalım ikici günde 7 saat derse girdi. 8+7=15 eder. bak iki gün tam dolmadan maaş karşılığı girdikleri ders bitti. şimdi haftanın geri kalan günlerinde dersinin olmadığını yani ek ders talep etmediklerini varsayalım; geriye tam üç hafta içi iki hafta sonu 5 günden fazla zaman kaldı. ancak ek ders almak öğretmenlerimizin hakkıdır. ve alıyorlar. bence zorunlu ders saatlariyle oranlandığında diğer devlet memurlarından az maaş aldıkları falan yok. ben tamamen bunları demeye çalıştım. ancak siz anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız.gelin bütün çalışanların maaşlarının düşüklüğünü konuşalım.
    Cevapla
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    biz az alıyoruz diye yakınanlar öğretmenin senden fazla para kazandığından dıolayı az almıyorsun sana o layık görüldüğü için az maaş alıyorsun. artık çekememezlik, kıskançlık huylarından vazgeçin. öğretmenin maaşı bu. çalışma saatleride belli. çok istiyorsanız hiçbirşey için geç değil. girin sınava öğretmen olun. neden üzüyorsunuz ki kendinizi. ali kocabaş şu an hangi meslekle uğraşıyorsun bilmiyoruz ama eminim o meslekte herkes işini dört dörtlük yapıyor değil mi? az çalışma kısmı için üst satırlara müracaat et lütfen. çalışma saatlerimizi kıskanıyor isen dön gel öğretmen ol. neden bıraktın bu kadar hoşuna giden çalışma saatleri olan bir işi ki? bilgilendirsen hani herkesi 5.5 gün yattığımızı salladığın gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor