Öğretmenler yıl sonunda transfer olacak

Milli Eğitim 4+4+4 ile başladığı okul dönüşümlerinde yıl sonunda radikal bir adım atacak.

Öğretmenler yıl sonunda transfer olacak
Öğretmenler yıl sonunda transfer olacak
GİRİŞ 14.02.2013 18:24 GÜNCELLEME 15.02.2013 16:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Kayseri gibi  büyükşehirler başta olmak üzere birçok ilde İl Milli Eğitim Müdürlükleri kurdukları komisyonlarda okul çeşitlerini ve ilçelerin belirlediği plan ve türler kapsamında okulları netleştirerek ve yıl sonunda şartları müsait olan her okulda tekli eğitime geçmeyi hedefliyor.

Bunun için yıl sonunda eğitim bölgelerinde ikili eğitim yapan yani ilkokul olarak belirlenmiş ancak bünyesinde hem ilkokul hem de  ortaokul öğrencilerini barıdnıran ya da ortaokul olarak belirlenmiş ancak bünyesinde hem ortaokul hem de ilkokulu barındıran okullardan tekli eğitime geçisi mümkün olan okullar arasında öğrenci ve öğretmen transferi yapılacak.

Öğretmenler norm kadrolarıyla birlikte aynı eğitim bölgesindeki en yakın ilkokula veya ortaokula branşına göre nakledilecek.
 
Ardından da öğrenciler nakledilecek.

Okullar önümüzdeki yıldan itibaren belirlendiği türde  tekli eğitim ve öğretim yapacaklar. Hem ortaokul hem ilkokul öğrencileri bünyelerinde barınmayacak. Şartları tutmayanlar ise en asgariye indirilerek ikili eğitime devam edecekeler ya da çok kalbalık okullarda belirlendiği türde ilk ya da ortaokul ne ise ikili eğitim yapacaklar.

Ajanskamu

YORUMLAR 2
  • Harun ÇAKIR 11 yıl önce Şikayet Et
    bari siz yapmayın.... site yönetimine: Bu tarz asparagas haberleri bari siz dikkate almayın... .tekli öğretim için sınıf mevcutlarının kaç olması planlanıyormuş?
    Cevapla
  • özkan gadiş 11 yıl önce Şikayet Et
    yazık ediliyor!. 300*500puanlı sınıf ögretmenlerini beden egitimi ögretmeni yaptınız, yetmedi eş durumu ataması fırsatı verdiniz, bu da yetmedi yukarıda gelecek sistemle okullarında bulunan bir çok ögretmen norm fazlası durumuna düşecek. sonrasında sizin beden eğitimi kadrosuna geçirmiş oldugunuz ögretmenler kadroları doldurdugu için ögretmenlerin bir çoğu resen atanacak.eee bu haksızlıkların sonu nereye varacak...bana okul anadolu lisesi oldu tayin iste diye baskı yapın, sonrada bütün düz lise öğretmenlerini bulundukları okulda anadolu lisesi kadrosuna geçirin,ben yine geldigim okulda norm fazlası olayım,allah var hakkımı helal etmiyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...