İlk kez Barış Pınarı Harekatı'nda ortaya çıktı

TSK envanterindeki zırhlı araçlara entegre edilen termal gece görüşü destek sistemi sayesinde, harekat alanlarında araçların far yakmadan ve fark edilmeden hareket etmesi sağlanıyor. Halen 500'e yakın araçta bulunan sistem, Barış Pınarı Harekatı kapsamında ilk kez operasyonel olarak başarıyla görev yaptı.

GİRİŞ 20.10.2019 12:22 GÜNCELLEME 20.10.2019 12:22
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) zırhlı kara araçlarına entegre edilen termal gece görüşü destek sistemi sayesinde, harekat alanlarında araçlar far yakmadan ve fark edilmeden hareket edebiliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, halen 500'e yakın araçta bulunan sistem, Barış Pınarı Harekatı kapsamında ilk kez operasyonel olarak başarıyla görev yaptı.

 

 

Yakın zamanda Songar silahlı drone sistemi, Salgur vurucu mikro drone gibi kamuoyu tarafından bilinen çözümle geliştiren ASİSGUARD, güvelik güçleri tarafından kullanılan zırhlı araçlar için Yazgur elektro-optik ürün ailesini üretiyor.

İlk kez ortaya çıktı, başarıyla tamamladı Karanlıkta tamamen görünmez oluyor

 

 

Ürün ailesinde yer alan Yazgur Video Yönetim Sistemi, araca entegre edilerek araç içinden araç dışını izleme imkanı sunuyor. Askeri zırhlı kara araçları için özel olarak tasarlanan sistem, personelin 360 derece çevresel farkındalığını sağlamak için kameralardan gelen görüntüleri gerçek zamanlı birleştiriyor, kullanıcıların görüş kabiliyetini artırıyor. Sistem, bu görevleri yerine getirirken 7 farklı kameradan yararlanan bir mühendislik çözümü olarak dikkati çekiyor.

GECE FARSIZ DA EMNİYETLİ SÜRÜŞ MÜMKÜN

Kameralar arasında yer alan ve aracın önüne takılan VNIR (Video Near Infrared) bileşeni sayesinde, kara aracının gece ortamında far ve benzeri herhangi bir aydınlatmaya ihtiyaç duymaksızın emniyetle sürüşü sağlanıyor.

Askeri standartlara yönelik tüm kalifikasyonu tamamlanan sistem, eksi 40 ile artı 85 derece arasında çalışıyor, video kayıt ve transfer özelliklerine sahip bulunuyor.

İlk kez ortaya çıktı, başarıyla tamamladı Karanlıkta tamamen görünmez oluyor

CMOS tipi sensör kullanan VNIR kamera ile elde edilen görüntüler HD formatında ve renkli olarak sürücüye gösteriliyor.

Sürücünün karanlıkta far yakmaksızın aracı sürmesine imkan sağlayan sistem, araçların göz ile uzak mesafeden tespitine engel oluyor.

BARIŞ PINARI HAREKATI'NDA İLK KEZ KULLANILDI

TSK envanterine bu yıl giren sistem, entegrasyonu devam eden araçlar da dahil halen 500'e yakın kara aracı üzerinde bulunuyor. Söz konusu teknolojiyle donatılan araçlar, Barış Pınarı Harekatı kapsamında ilk kez operasyonel olarak başarıyla görev yaptı.

Bu arada, herhangi bir görüş sistemine sahip olmayan kara araçlarına da birkaç saat içinde entegre edilebilen sistem, yüksek performans ve maliyet etkin bir çözüm sunuyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Afşin 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir sonraki haberde kerbelada Hz Hüseyin ile 70 müslümanın vicdansızca katledilmesinden dolayı 20 milyon müslümanın toplandığı haberi var. Allah Resulü nün ve bizim gözümüzün nuru Hz Hüseyini yanındaki müslümanlarla birlikte şehit eden yezide ve askerlerine lanet olsun. Aynı şekilde Irakta ve suriyede milyonlarca sivil müslümanları katleden melun eset yezidini de Allah kahretsin. Eset yezidinin katliamlarını görmeyen körleri de Allah kahretsin. O yirmi milyonun içindeki esedi destekleyen zalimler bilsin ki eset yezidin ta kendisidir kendileri de yezidin tarafındadırlar.
    Cevapla
  • Alican. 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu, gün yüzüne çıkacaklardan bir tanesi, inanıyorum ki toprak altında neler var neler. Bunların hepsi sağlık mutluluk huzur ve güven için. Bizler için, bu vatan topraklarında yaşayanlar için. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Muhammed 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize milletimize zeval vermesin.Maşaallaahhh...
    Cevapla
  • Üretelim 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hükümetimizin büyük çalışmaları ile savunma sanayimiz için üretenlerimizden en son teknolojilerimizle her çeşit silah araç gereçlerimizi devamlı milli yerli üretelim.
    Cevapla
  • Lâ ilâhe illâllah 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerli ve Milli araba, Türkiye'nin elektrikli Otomobili projesine dahil edilse süper olacak, İnşallah ___ Elhamdülillâh, Evelallah, Eyvallah, Fesübhanallah, Neuzübillah, Hasbünallah, Maazallah, Maşallah, Hay Allah, İnşallah .... ☪ _
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak