Sivas'taki 14 yerel gazete 2 çatı altında buluştu

Sivas'ta resmi ilan ve reklam yayınlama hakkına sahip 14 gazete iki grup altında birleşti. Kentte, artık 3 gazete satılmaya başlandı.

Sivas'taki 14 yerel gazete 2 çatı altında buluştu
Sivas'taki 14 yerel gazete 2 çatı altında buluştu
GİRİŞ 14.02.2013 11:21 GÜNCELLEME 14.02.2013 11:21

Sivas'ta günlük yayın yapan gazetelerin birleştirilmesi amacı ile başlatılan çalışmalar bugün itibariyle sonuçlandı. 'Demokrat', 'Sivas Cumhuriyet', 'Sivas Olay' ve 'Memleket Sivas' gazetelerini çıkaran Sivas Medya Center (SMC) grubu, 'Anadolu Gazetesi'ni de bünyesine kattı. SMC Grubu birleşme kararı çerçevesinde yeni dönemde 5 olan gazete sayısını 1'e indirerek yoluna 'Memleket Sivas Gazetesi' adı ile devam etme kararı aldı.

Bu grubun dışında yayınını sürdüren 'Yeniülke', 'Gazete Sivas', 'Hadiselerle Hakikat', 'Hürdoğan', 'Pusula Haber', 'Sivas'ın Sesi', 'Sivas Postası', 'İzci' ve 'Sivas Times' gazeteleri de aralarında yaptıkları ortak çalışma sonucu Sivas Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. bünyesinde birleşti. Grubun yayın hayatına resmi ilan alarak devam edecek gazeteleri iki gazetesi; 'Sivas'ın Sesi' ve 'Hadiselerle Hakikat' olarak belirlendi. Gazetelerin büro ve çalışanları da tek çatı altında toplanacak. 

Basın İlan Kurumu (BİK) Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel, uzun ve yorucu bir sürecin ardından yerel gazetelerin birleşme kararını hayata geçirdiklerini belirtti. Bu sürece katkı sağlayan tüm gazete sahiplerine teşekkür eden Yüksel, şöyle dedi:

"Sivas'ta birleşme olmaz algısını bugün itibariyle kırdık. Zor ama tatlı ve heyecanlı bir süreç geçirdik. Tüm gazete sahipleri belirli oranlarda fedakarlık yaparak bu birleşmeye katkı sağladı. Kurum olarak sürekli yanlarında olduk ve paratoner görevi üstlendik. Bundan sonra Sivas'ta daha kaliteli bir yayıncılık yapılacağına inanıyorum." 

Yüksel, BİK olarak Sivas'a gelirken 'Yük olmaya değil, yük almaya geliyoruz' sloganını söylediklerini, bununla kastedilen projelerden bir tanesinin de gazete birleşmeleri olduğunu anlattı. Sivas'ta Eylül ayında faaliyete başladıklarını hatırlatan Yüksel, birleşme gerçekleşmemiş olsa 1 yıllık geçiş sürecinin sonundaki denetlemede gazetelerin çok ciddi sorunlar yaşayabileceğine vurgu yaptı. Hem kurum hem de gazete sahipleri olarak bu gerçeği gördükleri için kısa sürede birleşme kararının alındığını kaydeden Yüksel, şöyle konuştu:

"Sivas'ta başlayan bu projenin fazla sayıda gazete bulunan diğer illere de örnek olacağını düşünüyorum. İşbirliği, güç birliğinin zor ama imkansız olmadığını herkese gösterdik. Bu oluşum sırasında kimse hissi davranmayarak gerçekler doğrultusunda hareket etti. Bu yeni dönemin Sivas ve ülkemiz açısından hayırlı olmasını diliyorum." 

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal ve Anadolu Basın Birliği Şube Başkanı Kemal Çağlayan da birleşme kararının Sivas basını için hayırlı olmasını diledi.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ne R. Madrid, ne M. City, ne B. Münih... Avrupa'nın zirvesinde tek Türk!
Bölücülüğü savunan adayla ilgili çarpıcı sözler: Esenyurt’u özerkleştirecek mi nedir?