Kimliğini kaybedince hayatı karardı

İzmir'in Basmane semtinde yaşayan üç çocuk babası Yonis Güleç, 2006 yılında nüfus cüzdanını kaybedince, bunu kullanıp dolandırıcılık yapanlar yüzünden başına gelmeyen kalmadı.

Kimliğini kaybedince hayatı karardı
Kimliğini kaybedince hayatı karardı
GİRİŞ 14.03.2013 16:49 GÜNCELLEME 14.03.2013 16:49

2008 Yılında eşi İlknur Güleç'in (32) yeşil kart çıkarmak için önce Kaymakamlığa, ardından o dönemde SSK'ya başvurduğunu dile getiren Güleç "Sigortalı olmadığım halde bana "sigortalısın yeşil kart alamazsın' dedikleri zaman adeta şok oldum, eşimin tedavisini yaptıramadım. Meğer, 2006 yılında kaybettiğim nüfus cüzdanımı bulup üzerine başka fotoğraf yapıştırarak kullanmışlar. SSK'ya gittiğimde görevliler dosyayı gösterip, bu kişinin kurumu da dolandırdığını söylediler. Bir şirkette haberim olmadan beni sigortalı yapmışlar. Adıma cep telefonları, internet hattı alınmış, iki bankadan toplam 5 bin TL kredi çekilmiş" dedi.

Yonis Güleç, "Evime icra takipleri gelince bu gerçek ile karşılaştım ve hemen savcılığa gidip dilekçe verdim. Evime gelen icralar savcılık kararı ile durduruldu. Fakat buna rağmen hala bankalardan, telefon şirketlerinden haciz gelmeye devam ediyor. Bankalar tarafından da kara listeye alındım. Yatıracağım parayı alacaklara karşı bloke edecekler diye bankaya para bile yatıramıyorum. Bankada hesap açtıramıyorum, kredi çekemiyorum" diye konuştu. 

İşe giremediği için evinin önünde açtığı tezgahta ikinci el ayakkabı satarak çocuklarını okutmaya çalışan Güleç, "Artık yakamdan düşsünler, hayat bana ve aileme zindan oldu" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
36 bin sağlık personeli alınacak!