Az daha nevruz ateşinde yanacaklardı

Kars'ta Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen nevruz etkinliklerinde havada çarpışan iki öğrenci, nevruz ateşinin içine düştü. Yürekleri ağızlara getiren olayda, öğrencilerin atik davranması olası faciayı önledi.

GİRİŞ 21.03.2013 11:54 GÜNCELLEME 21.03.2013 14:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen nevruz kutlamaları renkli görüntülere sahne olduğu kadar korkulu dakikalara da tanıklık etti. 

Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler ile velilerin katıldığı programda nevruzun kültürümüzdeki önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Alpaslan Çeçen, okulda ilk kez böyle bir etkinlik düzenlendiğini belirterek, "Kültürümüzde önemli yere sahip olan bu günü kutlamak ve çocuklara bu bilinci aşılamak adına organizasyonun büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, gelecek yıllarda daha güzel programlarda birlikte olmayı temenni ediyoruz" dedi.

ÖĞRENCİLER ATEŞE DÜŞTÜ

Konuşmaların ardından nevruz ateşi yakıldı, öğrenciler ateşin üzerinden tek tek atlamaya başladı. Bu sırada aynı anda atlayan ve havada çarpışan iki öğrenci ateşin içine düştü. Yürekleri ağızlara getiren olayda öğrencilerin atik davranması olası faciayı önledi. Kazanın ardından öğrenciler ateşin üzerinden atlamaya devam etti.

Etkinlik kapsamında yapılan çuval, yumurta, halat çekme ve yoğurt yeme yarışları izleyenleri kahkahaya boğdu. Tören, davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • Yorumcuyumben 11 yıl önce Şikayet Et
    ihsen emmi. biz onlarada karşıyız ihsen emmi niye ele diyirsin diyarbakırda kız kadın erkek girmiş birbirine edep haya yok neyi savunisin ihsen emmi sen kendi kafandaki islamı yaşamaya devam et ...
    Cevapla
  • ihsen emmi 11 yıl önce Şikayet Et
    Nolmus kutlamislarsa?. Turkiyenin 99% dogum gunu kutlamiyormu? Yilbasi? Yaz kis her sehirde yuzlerce gumgumlu gobekli dugunler yokmu? Bu garibanlarda bahar geldi diye ates yakmislar ustunden hoplamislarda nolmus? Sen ey musluman, dugunde kizinin gogusleri hophop atlamakta sen el cirpmaktasin, ama 3 5 cocuk ates yakinca velveleyi basiyorsun. Hadi ordan. Nevruzunuz kutlu olsun canim kurt kardeslerim. Karsima ciksa inadina ve kardeslik adina bende gidip uzerinden hoplicam. Icine dusup yansamda kardeslik icin olsun yanim biraz.
    Cevapla
  • Gültekin kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    bu ates üzerinden atlamak da ney. bu Islam ile alakasi yoktur ates üzerinden atlamak batil bir inancdir , maalesef yeterki baris olsun diye bu batil gelenek her yil uygulaniyor müslüman olan bunu yapmamali bize bu tarihe göre takkiyeci irandan gelmistir,Nevruz teriminin tarihte ilk yer aldığı kayıtlar, M.S. 2. yüzyıldaki Pers İmparatorluğu kayıtlarıdır, ancak bundan çok daha öncesindeki (yaklaşık MÖ 648 ve 330 yılları arasında) Pers İmparatorluğu altında yaşayan değişik milletlerin Pers Şahına Nevruz gününde hediyeler getirdiğine dair bilgiler mevcuttur[14], baharin geldi diye ALLAHU teala sükür etmek lazim ates üzerinde atlamak yerine.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber