Diyarbakır'daki nevruzda Karadeniz sürprizi

Diyarbakır'da yüzbinlerce insanın toplandığı ve Abdullah Öcalan'ın mesajının okunduğu Nevruz kutlamalarında bir ilk yaşandı.

GİRİŞ 21.03.2013 13:56 GÜNCELLEME 21.03.2013 15:45
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'daki yüzbinlerce insanın katıldığı nevruz kutlamalarında ilk defa Karadeniz müziği yer aldı.

 Nevruz ateşinin yakılmasının ardından Karadanizli sanatçı Kazım Koyuncu'nun kardeşi Niyazi Koyuncu sahne aldı. İlk olarak 'Koçari' türküsünü Lazca söyleyen Niyazi Koyuncu, daha sonra Kazım Koyuncu ile bütünleşen 'Hayde'yi söyledi.

''Bugün Nevroz. Ben bir Laz'ım. Aynı dili konuşmamıza gerek yok birbirimizi anlamak için'' diyen Koyuncu, şarkılarını alanı dolduran yüzbinlerce kişiyle birlikte söyledi.

YORUMLAR 7
  • Hamza D. 11 yıl önce Şikayet Et
    tasnak ve potus diyen capsiz. rumda ermenide insandir netekim senin gibileri tanimlamak icin bir sifat bulamiyorum senin gibi insanlik dusmanlari ulkeyi bu hale geltirdi birilerini kotulemek icin laza rum kurde ermeni butun irklar kotu bir turklermi iyi gecin bu ayaklari kimse ustun bir varlik degildir.sen once dna ni bir incele allah bilir hangi tasnagin mensubu cikacaksin
    Cevapla
  • EYLÜL SONBAHAR 11 yıl önce Şikayet Et
    açık adres lütfen. yanlışlarına destek arayanlar , yanlış yerlerde geziniyorlar yine.kelimelerin de asaleti vardır, insanların yüreklerine sızar, yürekleri...beyinleri birbirine sıkıca bağlar.tek pare yürekleri, bin pare etmek isteyenlerse dil ile, din ile maneviyatla uğraşırlar.aldanmamak lazım.
    Cevapla
  • EYLÜL SONBAHAR 11 yıl önce Şikayet Et
    dil iletişimde önemlidir . insanlar birbirlerini aynı dili konuştuklarında daha iyi anlarlar.ortak bir değerdir bir millet için dil.bu gerçeğin üzerini böyle laylay lomlu, gayri ciddi ortamlarla örtbas etmeye kimse kalkışmasın.
    Cevapla
  • Hüseyin UĞURLU 11 yıl önce Şikayet Et
    KENDİSİNİ DİNLEDİM ÇOK GÜZEL SÖYLEDİ. Ben kürdüm ama lazca Türkülerede bayılırım
    Cevapla
  • Metin Türkoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    Hani Bayrak. Bu ülkede barış isteyen namusumuzun timsali olan Türk Bayrağını sallar , lamı cimi yok!Bebek Katilinin değil!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik