Diyarbakır'da karnaval havası var!

Diyarbakır'daki nevruz kutlamasında, konuşmaları ayakta takip eden kitlenin yanı sıra güzel havayı fırsat bilen binlerce aile de alanın etrafındaki tarlalarda piknik yapıyor. Alanda karnaval havası yaşanıyor.

Diyarbakır'da karnaval havası var!
Diyarbakır'da karnaval havası var!
GİRİŞ 21.03.2013 13:31 GÜNCELLEME 21.03.2013 13:31

Sabahın erken saatlerinden itibaren Diyarbakır ve çevre il ve ilçelerden gelen gruplar, Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı'na geçmeye başladı.

Polis, tali yollardan araç geçişine izin vermezken, ana yollardan alınan kişiler arandıktan sonra parka alındı. Ancak ilk saatlerden itibaren her taraftan alana girişler başlayınca kontrol noktalarının kaldırıldığı gözlendi.

BDP'nin görevlendirdiği 5 bin kişinin görev yaptığı alana, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve çok sayıda milletvekili birlikte parti otobüsüyle giriş yaparken, milletvekili Leyla Zana'nın ayrı geldiği dikkati çekti.

-Karnaval havası yaşanıyor-

Katılanların ağırlıklı olarak Şırnak ve Hakkari yörelerinin yerel kıyafetlerini tercih ettiği alanda, konuşmaları ayakta takip eden kitlenin yanı sıra güzel havayı fırsat bilen binlerce aile de alanın etrafındaki tarlalarda piknik yapıyor.

Alanın etrafındaki açık arazide top oynayan çocuklar, atlarıyla gezinti yapanlar, seyyar mekanlarda çay içenler ve halay çekenlerle alanda tam bir karnaval havası yaşanıyor.

Ailesiyle piknik yapan Musa Çelik, ''Bugün bayramımız. Ailemle piknik yapıyoruz. Nevruzun Kürtlere, Türklere hayırlı olmasını diliyorum. Her şeyden önce barış istiyoruz. Allah bu başlatılan süreci hayırlara vesile kılsın. Analar ağlamasın onu diliyorum'' dedi.

Çevredeki diğer vatandaşlar da süreci desteklediklerini ve nevruzu huzur içinde kutlamaktan memnun olduklarını belirtti.

Öte yandan çevrede binlerce ailenin piknik yaptığı görülürken, yüzlerce seyyar satıcının yemek, tatlı ve su sattığı gözleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trafik magandası! Çarpıp kaçtı
Erdoğan'dan İslam ülkelerine Gazze çağrısı: Bu davaya sahip çıkın!