Kurusıkı namlularını değiştirenlere hapis istemi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, namlularını değiştirdikleri kurusıkı tabancaları piyasaya süren suç şebekesi elebaşı 4 zanlı için 30 yıl hapis cezası istedi.

Kurusıkı namlularını değiştirenlere hapis istemi
Kurusıkı namlularını değiştirenlere hapis istemi
GİRİŞ 25.03.2013 12:25 GÜNCELLEME 25.03.2013 12:25

Cumhuriyet Savcısı Cevat İşlek tarafından hazırlanan iddianamede, Yahya C. ve Aydın A'nın, Ankara İskitler'de kaçak işlettikleri atölyede, ''kurusıkı tabancaların namlularının değiştirdikleri ve sattıkları'' ihbarının alınması üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Silah kaçakçılığı suçundan daha önce de sabıkası bulunan Yahya C'nin, Ulus Anafartalar'daki kahvehaneleri mekan tuttuğu ve Ramazan İ, Aydın A. ve Erdal K. aracılığıyla ruhsatsız tabancaların satışını, bakım ve tamirini yaptığı iddia edilen iddianamede, söz konusu 4 kişinin, haksız kazanç sağlamak amacıyla kurulan 47 kişilik suç şebekesinin elebaşları olduğu savunuldu.

Suç şebekesinin çok sayıda sabıkalıyı içinde barındırdığı ileri sürülen iddianamede, şebekenin sürekli bir eylem ve amaç birliği içinde olduğu iddia edildi.

Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda, suç şebekesi mensuplarına ait çok sayıda tabanca ile mermi bulunduğu belirtilen iddianamede, şebeke elemanlarının savcılıktaki ifadelerine yer verildi.

Yahya C, savcılıktaki ifadesinde, silah kaplama ve tamir ustası olduğunu belirterek, kurusıkı tabancaların namlularını değiştirmediğini, ruhsatsız silahları piyasaya sürmediğini savundu.

İSTENEN CEZALAR

İddianamede, Yahya C, Ramazan İ, Erdal K. ve Aydın A'nın ''suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme'' ile ''6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna'' muhalefet suçlarından 12'şer yıldan 30'ar yıla kadar hapisleri istendi.

Cihan K, Ayhan K, Cesur U, Erol G, Haldun Ç, Menduf O, Nurullah D. ve Yahya D'nin ''suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma'' ve 6136 sayılı Kanun'a muhalefet suçlarından 11 yıldan 27 yıla kadar hapisleri istenen iddianamede, diğer şüphelilerin ise ''örgüt üyesi olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek örgüte yardım etme'' suçundan cezalandırılmaları talep edildi.

İddianamede, adli emanette bulunan silah ve mühimmat ile silah yapılında kullanılan parçaların müsaderesine karar verilmesi istendi.

Sanıklar, gelecek günlerde Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı