Facia kıl payı atlatıldı!

Edirne'de Trakya Üniversitesi Balkan yerleşkesinden hareket eden ve içinde 23 yolcu bulunan şehir içi minibüsü elektrik kontağından çıkan yangın nedeniyle kül oldu.

GİRİŞ 12.10.2012 15:18 GÜNCELLEME 12.10.2012 15:26

Edirne'de şehir içi ulaşımında çalışan Tuncay Yavuzkaya idaresindeki 22 M 0064 plakalı yolcu minibüsü, Trakya Üniversitesi (TÜ) Balkan Yerleşkesi durağı yakınlarında motor bölümünden alev aldı. Yangın sırasında açılmayan kapılar levyelerle güçlükle açılarak yolcular yanmaktan son anda kurtarıldı.

Şöför Tuncay Yavuzkaya aracı durdurarak kenara çekip kapıları açmak istedi ancak kapılar açılmadı. Yavuzkaya şöför kapısından inerek bağajdan aldığı levye ile minibüsün kapılarını çevrede bulunan vatandaşların yardımı ile açtı ve minibüste bulunan 23 yolcunun dışarı çıkmasını sağladı. Kısa sürede olay yerine gelen Edirne Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangın nedeniyle minibüs kullanılamaz hale geldi.

Araç sürücüsü Yavuzkaya, "Yangının elektrik kontağından kaynaklandı aracı hemen kenara çekip kapıları açmak istedim ancak kapılar açılmadı. Daha sonra aşağı inerek levyelerle kapıyı açarak yolcuları tahliye ettik. Yangın tüpleri ile müdahele ettik ancak söndüremedik" dedi.İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen minibüs daha sonra çekici ile olay yerinden kaldırıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi