Çığ kurbanı dağcı toprağa verildi

İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki Bozdağ'da, çığ altında kaldıktan 4 gün sonra cesedine ulaşılan Ege Üniversitesi Dağcılık Kulübü üyesi 35 yaşındaki Erdem Tapul memleketi Erzincan'da toprağa verildi.

Çığ kurbanı dağcı toprağa verildi
Çığ kurbanı dağcı toprağa verildi
GİRİŞ 19.02.2013 16:17 GÜNCELLEME 19.02.2013 16:17

Türkan- Erkoçak Tapul çiftinin biri kız 2 çocuğundan biri olan Erdem Tapul, İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Bozdağ'da Ege Üniversitesi Dağcılık Kulübü üyesi 3 arkadaşı ile birlikte 13 Şubat günü tırmanış yaptı. Bozdağ'ın batı yakasında bulunan Mermeroluk Diktepe mevkisinde düşen çığın altında kalarak kayboldu. Tapul'un yaklaşık 8 metre arkasında bulunan dağcı arkadaşları ise, şans eseri çığ altında kalmaktan kurtuldu. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve Sivil Savunma'ya bağlı çok sayıda ekibin 4 gün süren aramalarının ardından Tapul'un cesedi, Pazar günü çığın başlangıç yerinden 600 metre uzaklıkta bulundu.

Bekar olan ve İzmir Arkeoloji Müzesinde işçi olarak olarak çalışan Erdem Tapul için, görev yaptığı müze önünde düzenlenen törenin ardından cenazesi bugün saat 08.50 sıralarında havayolu ile memleketi Erzincan'a getirildi.

ANNESİ ÖPEREK VEDALAŞTI

Cenazesi Aslanlı Mahallesi 232'nci sokak üzerinde bulunan Urartu Apartmanı Numara 5'teki evinin önüne getirilen Erdem Tabul'un annesi 60 yaşındaki Türkan Tapul oğlu ile son kez vedalaştı. Anne Tapul, "Baban babaların babası olmaya devam edecek. Annen de annelerin annesi olmaya devam edecek. Sana azap vermeyecek. Hiç ağlamayacak" diyerek oğlunu öptü.

Abla Musine Adıgüzel'in de kardeşi ile helalleşmesi ve yapılan duanın ardından Erdem Tapul'un cenazesi Cami Kebir'e götürüldü. Öğle vakti kılınan cenaze namazına Erzincan Vali Vekili Abdullah Çiftçi, Belediye Başkanı AK Partili Yüksel Çakır, vali yardımcıları, siyasi parti başkanları, Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ve çok sayıda vatandaş katıldı. Erdem Tapul, kılınan cenaze namazının ardından Terzibaba Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı