Erdoğan'ın sesini bir günde iyileştiren iksir

27 Mart'ta Van ve Diyarbakır'da sesini büyük oranda kaybetmiş olarak konuşma yapan Başbakan Erdoğan'ın, 2 gün sonra eski sesine nasıl kavuştuğu ortaya çıktı.

Erdoğan'ın sesini bir günde iyileştiren iksir
Erdoğan'ın sesini bir günde iyileştiren iksir
GİRİŞ 01.04.2014 11:20 GÜNCELLEME 01.04.2014 17:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sesinde yaşadığı ciddi problemi, nasıl çözdüğü ortaya çıktı... Ses ve opera sanatçılarının da kullandığı 'bal-turp' karışımı formül ve diğer doğal tedavi, Erdoğan'ın sesini güçlendirdi...

Erdoğan'ın sesinin kısılmasından sonra kendisine çok sayıda ses ve opera sanatçısı, akademisyen, doktordan sese iyi gelen karışım tarifleri iletildiği öğrenildi. Erdoğan da tüm bu karışımların yapılmasına sıcak baktı. Onlarca tarif Erdoğan tarafından uygulandı ve sesi düzeldi.

BİRÇOK YÖNTEM

Erdoğan'ın miting döneminde sesi kısılmadan önce sürekli turp-bal karışımının 24 saat bekletilmesi sonrası elde edilen sıvıyı içtiği, 27 Mart'ta sesi kısıldıktan sonra da bu karışım ile birlikte çok sayıda tavsiye bitki karışımını da kullandığı belirtildi.

Erdoğan'a iletilen karışımlardan biri de süt ve kereviz karışımı oldu. Tercih olarak koyun sütünün kullanıldığı karışımda 4 bardak koyun sütüne; 1 tatlı kaşığı dövülmüş kereviz tohumu eklenerek kaynatılıyor. Günde 3 kere, birer çay bardağı içiliyor. Bunun yanında gelen yöntemler arasında 1 çay bardağı yeni sıkılmış limonsuyu; 1 çorba kaşığı süzme bal ve 1 çay bardağı suyun karıştırılarak gargara yapılması yöntemi de yer aldı.

2 SAATTE BİR EKİNEZYA

Erdoğan'a ayrıca sığırkuyruğu, adaçayı, kekik ile sıcak kompres yaparak boğaz çevresine uygulama, yarım bardak ılık suyun içine birkaç damla mür, adaçayı veya çay ağacı tentürü damlatıp ve bununla günde üç ila altı kez gargara yapma, iki saatte bir, ekinezya, sığırkuyruğu, kedi nanesi, ökdürük otu ve kekik karışımından hazırlanan çaydan içme tavsiyelerinde de bulunuldu. Erdoğan'a bal, karabiber, zencefil ve limon karışımının da en fazla tavsiye edilen karışımlar arasında yer aldığı ifade edildi.

TAKVİM

YORUMLAR 6
  • ilhan sarı 9 yıl önce Şikayet Et
    Seni çekemeyenler Çatlasın.. Kıskananlar çatlasın. Usta
    Cevapla
  • metin türk 9 yıl önce Şikayet Et
    müslüman. ben müslümanım diyen herkes bu adamı desteklemeli seçim sonrası gördünüz bütün yabancı ülkedeki müslümanlar sevindi içimizde hainlerse üzüldüler neden acaba
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Kocaman islam aleminin duası, ERDOĞANAYDI !. rabbimizin hikmetidir !
    Cevapla
  • Bekir z. Çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    Acaba demiştim. Ben de çok şaşırmıştım 1 günde nasıl olur da sesi açılır diye. Bıldırcın yumurtası mı içti acaba diyordum. Çünkü bıldırcın yumurtası da sese çok faydalı geliyor. Belki onu da kullanmıştır. Asıl ses sanatçılığı bu olsa gerek.
    Cevapla
  • ömürcan 9 yıl önce Şikayet Et
    KOCAKARI İLACI DEYİP GEÇMEMEK GEREK MİŞ.... yok olan ses 1 günde geri geldiğine göre bu ilacın patenti alınmalı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!