Yogyakarta'da keşfetmeye değer yerler

Yogyakarta gezilecek yerler listesi uzayıp gidiyor. Burada bulunan Merapi Yanardağı ise büyüleyici güzellikte ve en aktif volkanik dağlardan biri.

Yogyakarta'da keşfetmeye değer yerler
Yogyakarta'da keşfetmeye değer yerler
GİRİŞ 08.10.2021 13:41 GÜNCELLEME 08.10.2021 13:41 KAYNAK HABER7

Yogyakarta gezilecek yerler bakımından çok zengin olmasa da herkesi mutlu eden manzaralara sahip gezi adresleri ile dolu bir yer. Endonezya gezinizde mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri olan Yogyakarta sizleri bekliyor. En aktif yanardağlardan biri olan Merapi Yanardağı da sizi burada. Bunun yanı sıra muazzam güzellikte doğal gezi adresleri de Yogyakarta'da bulunuyor. Yogyakarta gezi rehberinde bu bölgeye dair detaylara bakalım.  

 

 

Yogyakarta gezilecek yerler

YOGYAKARTA GEZİLECEK YERLER 

Endonezya'nın orta Cava bölgesinde bulunan bir kent. Ülkenin ikinci büyük şehri olan Yogyakarta aynı zamanda da Bali'den sonra en önemli ikinci turistik şehir. Okunuşu Jogjakarta olan şehre 'Jog-Ja' da deniliyor. Krallık sistemlerinin yönetim merkezi olduğundan burada tarihi binalar ve tapınaklar yer alıyor. Bu yönü ile Endonezya'nın önemli bir şehridir. Yogyakarta Özel Bölgesi Endonezya'nın 32 vilayetinden biri ve sultanlıkla yönetiliyor. Yogyakarta gezilecek yerler bakımından da bu açıdan zengindir. Tarihi binalar ve Merapi Yanardağı görmeye değer yerleridir.  

1-KALİBİRU ULUSAL PARKI  

 

 

Doğanın içerisinde saklı kalmış cennetleri keşfetmek isteyen kişilerin mutlaka görmesi gereken bir yer. Sosyal medyada da son zamanlarda ünü artan bir yer. Öncelerde bakımsız bir yer olan Kalibiru ulusal Parkı daha sonra büyük değişim geçirmiş. Son zamanlarda da fotoğraf çekilecek güzel noktaları ile ünlenen yer herkesin uğrak yeri olmuş durumda.  

2-KEDUNG PEDUT ŞELALESİ  

Kedung Pedut

Ulusal parktan 15 kilometre uzakta yer alıyor şelale. Herkes ulusal parkında vakit geçirdiği için şelale daha sakin ve kimsenin olmadığı bir yer. Doğa içerisinde keşfetmek için de ideal bir yer.  

3-MENOREH TEPESİ  

Gün doğumu izlemek için çok güzel bir yer burası. Sabah çok erken saatlerde giderek doğa harikası olan bir mucize sayabileceğiniz güneşin doğumunu burada izleyebilirsiniz.  Aynı zamanda adrenalin köprüsü, tırmanış yerleri ve zepline gibi eğlenceli aktiviteler de inşa edilmiş.  

4-YOGYAKARTA SARAYI- KERATON 

1790 yılında yapımı tamamlanan bina Cava düzenini büyük plan halinde yansıtmaktadır. Cava mimarisini burada en ince detayları ile beraber inceleyebilirsiniz. Geleneksel mimari özelliklerini keşfetmek ayrı bir deneyim fırsatı sunacaktır. Günümüzde hala burada törenler düzenleniyor. Ziyaret günleri ise cuma günleri haricinde 08.30 ile 12.30 arasında yapılıyor.  

5-TAMAN SARİ (SU SARAYI) 

Yogyakarta Sarayı'nın batısında yer alan Su sarayı herkesin mutlaka ziyaret ettiği bir yer. 18. yüzyılın ortalarında inşa edilmiş. Yogyakarta Sarayının bir parçası kabul ediliyor. UNESCO miras listesinde yer alan bir tarihi yapı aynı zamanda. Mimarisine bakıldığında ise Hindu, İslami, Budist, Çin ve Avrupa esintilerini görebilirsiniz. 10 hektarlık arazi üzerine inşa edilen Su Sarayı havuzlar, asma köprüler, göller ve yer altı tünelleri bulunuyor.  

6-PRAMBANAN TAPINAĞI 

Cava'da bulunan tapınak en dikkat çeken ve görülesi yerlerden biri. Burada yer alan yapıların en sağlam olanları günümüzde hala bütün heybeti ile ziyaretçilerini ağırlıyor. Sadece müze olarak işlev görse de yapılış amacı her maddeye bir tanrı adamalarından kaynaklanıyor. Binlerce tapınaktan sadece en önemli ve sağlam olanları ayakta kalmış. İsteyen turistler tapınakların içini gezebilirler.  

Daha fazla bilgiyi buradan okuyabilirsiniz

7-ŞEHİR MEYDANI  

Yogyakarta şehir meydanı her daim kalabalık ve cıvıl cıvıl. Herke akşam olduğunda özellikle buraya akın ediyor. Sokak satıcılarından istediklerini alıyor ve yemeklerden de yeme fırsatı buluyorlar. Gündüz çok sıcak olduğu için akşam buraya akın eden yerli halkın kültürünü daha yakından inceleme fırsatı bulabiliyor turistler. Her yerde de motosikletler görülüyor. Trafik olmaması için araç kullanılmıyor ama motosikletler de sayıca fazla odluğundan trafiğe neden olabiliyor.  

8-MERAPİ YANARDAĞI 

En aktif yanardağlardan biri burası. Çok güzel bir görünümü var ve herkesi büyülüyor. Bunun yanı sıra Merapi Yanardağı çevresinde jeep safari yapmak ve keyifli bir yürüyüş gerçekleştirmek mümkün. Ayrıca lav akıntılarının yaptığı vadileri de inceleyebilirsiniz. Merapi Yanardağı ölümcül patlamalarını göz ardı edersek gezmeye değer en güzel yerlerden ve doğası da harika.  

Daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz

YOGYAKARTA'YA NE ZAMAN GİDİLİR? 

Turistik bir şehir olan Yogyakarta'ya seyahat etmek için belirli zamanlar vardır. Bu süreleri takip ederek muson yağmurlarına yakalanmadan gezmek önemli olacaktır. Haziran ile Ekim ayları arasında Yogyakarta'ya seyahat edebilirsiniz. Aralık ile şubat ayları arasında yağış alacağı için bu aylarda gitmek iyi olmayacaktır. Ortalama 30 derece sıcaklığa sahip olan kent yaz tatili yapılabilecek en güzel yerlerden biridir.  

YOGYAKARTA'YA NASIL GİDİLİR? 

Adisucipto Uluslararası havalimanına inerek şehre ulaşabilirsiniz. Havalimanı şehrin 8 kilometre doğusunda bulunuyor. Bali'den de buraya sıklıkla uçuş yapılıyor. Kente otobüsle de ulaşabilirsiniz. Giwangan'dan kalkan otobüsler ile şehirler arası ulaşım sağlayabilirsiniz.  

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları 

Youtube: esirgenc

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor

Facebook: dunyayigeziyorum

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL