Gazi Üniversitesi'nde mobbing alarmı

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, üniversitede bezdiriye göz yummayacaklarını bildirerek, ''Ciddi mobbinge maruz kalanlar var. Onlar mazlum ve biz de onların sorunlarını çözeceğiz'' dedi.

Gazi Üniversitesi'nde mobbing alarmı
Gazi Üniversitesi'nde mobbing alarmı
GİRİŞ 26.03.2013 20:14 GÜNCELLEME 26.03.2013 20:14

Büyükberber, üniversitenin Mimar Kemaleddin Salonu'nda gerçekleştirilen '''Mobbing ve Mobbinge Karşı Hukuki Koruma'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, konuya ilginin az olmasından dolayı üzüldüğünü dile getirdi.

Göreve başladıktan hemen sonra, bezdiriyle ilgili pek çok şikayet aldığını belirten Büyükberber, yaklaşık 6 ay önce bir ofis kurulduğunu ve 3 akademisyenden oluşan heyetin bezdiri konusunda çalışmalara başladığını hatırlattı.

Büyükberber, yapılan çalışmalar neticesinde bezdirinin üniversitede varlığını saptadıklarını, ''Ciddi mobbinge maruz kalanlar var. Onlar mazlum ve biz de onların sorunlarını çözeceğiz'' sözleriyle ifade etti.

Bezdirinin ''biraz da suistimal edilen bir kavrama dönüştüğünü'' kaydeden Büyükberber, ''Mobbing tembel memurun sığınağı, profesyonel olmayan yöneticinin değneği olmuş'' diye konuştu.

Bezdirinin gelişmişlikle ilgili olduğunu söyleyen Büyükberber, yapılacak çalışmalarla önlemeyi amaçladıklarını ve üniversitede bezdiri uyguladıkları belirlenen 20 kişi hakkında da hukuki sürecin başlatılacağını anlattı.

Büyükberber, bir araştırma görevlisinin kendisine bezdiri uygulandığı yönündeki iddialarını da araştırdıklarını ancak bunun aslının olmadığını belirlediklerini söyledi.

Büyükberber, ''Liyakatle mobbingin karıştırmamak gerek. Hiçbir makam kimsenin babasının mülkü değil'' değerlendirmesinde bulundu.

Rektör danışmanı Şule Çivitçi de bezdiri biriminin Türkiye'de ilk kez kurulduğunu söyleyerek, büyük ilgi gördüklerini, 300'ün üzerinde görüşme yaptıklarını, 100 başvuruyu inceleyip 20'sini sonuçlandırdıklarını bildirdi.

Akademik personel, idari  personel ve öğrencilerin en çok hangi konularda bezdiriye maruz kaldıklarını belirlediklerine işaret eden Çivitçi, bezdiri haritası çıkaracaklarını söyledi.

Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şen de bezdirinin en çok üniversitelerde, eğitim kurumlarında ve sağlık sektöründe görüldüğünü söyleyerek, ''Mobbing ve Mobinge karşı Hukuki Koruma'' konulu bir konferans verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı