Danıştay'dan yasakçı barolara ret kararı

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, avukatların 'başları açık' görev yapacaklarına ilişkin Danıştay 8. Dairesi kararına, Türkiye Barolar Birliği'nin yaptığı itirazı oy çokluğu ile redetti.

Danıştay'dan yasakçı barolara ret kararı
Danıştay'dan yasakçı barolara ret kararı
GİRİŞ 01.04.2013 17:29 GÜNCELLEME 01.04.2013 17:45
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Avukat kimliğinin yenilenmesi istemiyle yaptığı başvuru, başörtülü fotoğraf verdiği gerekçesiyle Türkiye Barolar Birliği'nce reddedilen başörtülü bir avukat, Türkiye Barolar Birliği meslek kurallarının 20. maddesinin iptali istemiyle Danıştay'da dava açmıştı. 

Davayı görüşen Danıştay 8. Dairesi, 20. maddedeki ''Avukat ve avukat stajyerleri mesleğe yaraşır bir kılık ve kıyafetle başları açık olarak mahkemelerde görev yaparlar'' düzenlemesindeki ''başları açık'' ibaresinin yürütmesini oy çokluğu ile durdurmuştu. 

Davalı Türkiye Barolar Birliği, Danıştay 8. Dairesi'nin bu kararına itiraz etti. Başvuruyu görüşen, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu itirazı, oy çokluğu ile reddetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • ahmet ilhan 11 yıl önce Şikayet Et
    kaldırın artık 12 eylül ürünü kararnameyi. ihtilallere karşı sigortayı açıklayalım. a) bediüzzaman hazretleri ayasofya'nın müminlerin ibadetine açılmasını, b) masum mümine kardeşlerimize hayatı zindan eden başörtüsü yasağının kaldırılması bunlar sağ iktidarları koruyacak manevi sigortalardır. ihtialleri önlemenin maddi sigortasını. demokratik ülkelerde iç güvenlik hükümet kuvvetleriyle sağlanır. batılı ülkeler jandarmayı lağv ederek kır polisini kurmuşlardır. kır polisi yasası ile birlikte jandarmaya ait tüm silah envanteri, tüm arazi ve binalar kır polisine devredilmelidir. kır polisi atama, özlük ve eğitim yönünden tamamen içişleri bakanlığına ait olmalıdır. iç güvenlik kurumlarının asakir ile tüm bağlarını kesemeyen iktidarlar hiç olmadık zamanda zinde güçler postalları altında ezilirler. ne yazıkki siyasi iktidarlara kuvvet veren halk da ezilmeden en büyük nasibini alır. rabbim ihtilal belasından korusun. amin amin
    Cevapla
  • mubinkoçal 11 yıl önce Şikayet Et
    ülkemiz. bu topraklarda islamiyet özgürce yaşansın diye atalarımız çanakkalede ülkemizin çeşitli yerlerınde kahramanca savaştılar ,canlarını verdiler ama ne acıdırki islamiyetin yaşanmasını savaşla kaldıramadıkları ülkemizden islamı yaşantıyı masa başında yasaklattılar ,bir turlu serbest bırakamıyoruz ,hala musluman olan ülkemizde islami yaşamanın yasak olduğu mekanlar var .bu yasağı savunanları destekleyen musluman halkımız var
    Cevapla
  • oktay çıkmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    iyi karar. cidden iyi karar şimdi artık bundan sonra akp lı yorumcular akp nin aleyhınde cıkan danıştay kararlarınıda alkışlar
    Cevapla
  • Bilal Yakuplu 11 yıl önce Şikayet Et
    Kime karşı neyi savunuyoruz ??. Müslümana karşı müslümanlığı savunuyoruz? Zulüm eden kim,oda Müslüman! Diyoruz ki biz senden daha Müslümanız :) Şeklen 2 tip Müslümanlık var, birisi Türk camiasının kültürüyle harmanladığı ve renklendirdiği Müslümanlık, diğeri Arapların uyguladığı ve ''cahil'' tek tip üzerine hiçbirşey katamadıkları Müslümanlık. Bu Türk kökenli ülkeler Azerbaycan,Özbekistan,Türkmenistan,Kırgızistan,Kazakistan ve biz.Bizim tarzımız Araplardan farklıydı taaki 10 sene öncesine kadar ama 10 sene öncesinden başlayarak Türk medeniyetleri Müslümanlığından Arap kültürüne kaymaya başladık.Bizim dışımızdaki diğer Türk kökenli ülkelerde %90-95 Müslüman ama bizim eski tipimizle devam ediyorlar ve gayet mutlular,çünki kendi kültürlerinide yaşatıyorlar.Arap Müslümanlığına kaydığımız için bu engellemeler vardı, kaymayalım,kendi kültürümüzü yaşatalım diye.Ama kayıyoruz işte yapacak birşey yok.
    Cevapla
  • Son Mohikan 11 yıl önce Şikayet Et
    Yasaklayan zihniyet... baroların adaletinden Allaha sığınırım..yahu arkadaş sen ki başkalarının özgürlüklerine kısıtlama getirmek isteyensin ,sen nasıl adelet peşinde koşabilirsin ki..adalet kimlere kalmış Allahım..bu memlekete hz.Ömer adaleti ihsan eyle...Danıştayı tebrik ederim görevini yapmıştır..bir hakkı korumuş bir haksızlığı gidermiştir..makamların gerçekten şahıslarla alakası varmış..çünkü Kişinin adaletine kalmış..daha düne kadar o danıştay ne yasaklar dayatıyordu haksız yere ideolojik sebepleri bahane ederek..ama onlar gidince böyle sıkıntılar aşılıyor..Cumhurbaşkanını da tebrik ederim oraya adam gibi adamları atadığı için..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şenol Güneş'i resmen duyurdular! İmza an meselesi
Son dakika duyuruldu: 13 kamu görevlisine soruşturma!