Dünyanın reddettiği gemi Türkiye'ye geliyor

Dünyanın birçok yerinde kansere sebep olduğu için yasaklanan izolasyon maddesi asbest ile izolasyonu yapılmış eski bir kruvaziyer gemisinin parçalanmak üzere Türkiye'ye doğru yola çıktığı iddia edildi.

Dünyanın reddettiği gemi Türkiye'ye geliyor
Dünyanın reddettiği gemi Türkiye'ye geliyor
GİRİŞ 06.04.2013 15:10 GÜNCELLEME 06.04.2013 15:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Robin des Bois (Robin Wood) isimli doğa koruma derneği tarafindan yapılan açıklamada, Amerikan Royal Caribbean Cruise Line (RCCL) turizm şirketinin Ispanya'daki uzantısı olan Pullmantur turizm şirketine ait olan "Atlantic Star" isimli, 240 metre uzunluğundaki kruvaziyer gemisi, Fransa'nin STX isimli gemi inşaa şirketine, Avrupa'da geçerli olan kanuni usullere uygun bir şekilde parçalanmak üzere, yeni bir gemi siparişi karşılığında geri verildi.

2012 senesinde STX şirketine geri verilen gemi Fransa'da parçalanacağı yerde STX şirketinin Norveç'teki şubesi olan Skandinor'a devredildi.

Belli bir müddet sonra da Skandinor tarafından merkezi Marshall adalarında bulunan Belinda Shipholding Corporation'a devredilen gemi en son olarak izinsiz bir şekilde Türkiye'de parçalanmak üzere Fransa'dan ayrıldı.
Basına konuşan Robin des Bois derneği sözcüsü Christine Bossard, Fransa, Ispanya ve Malta'nın Avrupa Birliği çerçevesinde imzaladıkları "zehirli maddelerin imha edilmesi" anlasmalara uymayarak yüksek derecede zehirli bir gemiyi izinsiz bir şekilde başka bir ülkeye gönderdiler dedi.

Fransa'nın en güçlü sendikalarından CGT ise Fransız hükumetine zehirli geminin derhal Fransa'ya geri getirilmesi için resmen başvurduklarını belirtti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Aliihsan Sarikaya 11 yıl önce Şikayet Et
    Haberi tam anlamayanlar var. faruk furkan arkadasim haberde izinsiz ayrildigindan söz ediliyor ve sen bunu hükümete bagliyorsun nereden biliyorsunki TR nin bu gemiyi kabul edecegini
    Cevapla
  • türkoglutürk 11 yıl önce Şikayet Et
    Yoksa AKİL ADAMLAR bu işe de mi karışmış?. Vicdan ve mantığa aykırı da onun için soruyorum.
    Cevapla
  • faruk furkan 11 yıl önce Şikayet Et
    HÜKÜMET NERDESİN?. Allaha dayandığını tek derdinin barış olduğunu söyleyen başbakan. vatandaşının zehirlenmesine nasıl müsade edersin. pkkya verdiğin tavizler yetmiyormuş gibi bizi zehirlemek isteyenlere de mi her türlü tavizi vereceksin?
    Cevapla
  • cemmil 11 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Yol Geçen Hanı. Gdo lu prinçler şeker pancarları şimdi zehirli gemi ve kulağının üstüne yatan bakanlıklar aklama merkezi olmuş kurumlar bu ülkede son yıllarda kanser patlamasının sebebi şimdi ortaya çıkıyor millet olarak yediğimize içtiğimize dikkat etmemiz gerekli kimseye güven kalmadı galiba haberler onu gösteriyor.
    Cevapla
  • Murat ulus 11 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bütün pislikler buraya. Ülkemize pisliklerini yolarlar bizimkilerde kabul eder işin ucunda para var halbuki vatandaşı düşünen yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...