Tuğgeneralden şehit anasına esas duruş!

Denizli Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, şehit oğlu adına okul yaptıran Eşe Ana'yı ziyaret etti.

Tuğgeneralden şehit anasına esas duruş!
Tuğgeneralden şehit anasına esas duruş!
GİRİŞ 13.04.2013 11:34 GÜNCELLEME 13.04.2013 11:59
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Denizli Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Hakkari'de 15 yıl önce şehit olan oğlu için ödenen tazminatı ve maaşı biriktirip, okul yapılması koşuluyla bağışlayan Eşe Eğerci'yi Genelkurmay Başkanlığı adına evinde ziyaret edip elini öptü.

EŞE ANA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Tuğgeneral Hakbilen, Uşak Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Fuat Kömürcü ile Eşme ilçesine bağlı Konak köyünde yaşayan şehidin ailesinin bulunduğu eve gitti. Konuklarını çiçeklerle karşılayan Eşe Eğerci, komutanlara sarılıp bir süre gözyaşı döktü.


 
O MÜBAREK ELLERİ ÖPMEK İÇİN GELDİM
Eşe Eğerci'nin elini öpen Tuğgeneral Memduh Hakbilen de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in selamlarını iletti.

Özel'in kaleme aldığı mektubu ve şildi şehit annesine veren Tuğgeneral Hakbilen, "O mübarek ellerini öpmek için geldim. Seni görmek bizleri çok mutlu etti. Böyle bir evlat yetiştirdiğin için, oğlunun şehitlik maaşının tek kuruşuna dokunmayarak geleceğimizin evlatlarının eğitimi adına okul yaptırmaya karar vermen bizleri çok duygulandırdı. Sen bizim annemizsin. Ne mutlu evladınıza, ne mutlu size. Sizin için ne yapsak azdır. Bu asaletiniz, bu duruşunuz bizlerin göğsünü kabarttı" dedi.



EŞE ANA: BU TERÖR BİTSİN

Ziyareten duyduğu memnuniyeti dile getiren şehit annesi Eşe Eğerci de

"Sizler geleceksiniz diye gözüme uyku girmedi. Benim evlatlarımsınız. Oğlum askere giderken şehit olacağını söylüyordu. Rabbım ona bunu nasip etti. Tek isteğim terörün bitmesi. Biz çok ağladık. Başka anneler ağlamasın. Bu sorun çözülsün" diye konuştu.

Daha sonra şehidin Marmara Depremi'nde hayatını kaybeden kuzeni Mustafa Eğerci'nin aynı köyde oturan ailesini de ziyaret eden Tuğgeneral Hakbilen, aile fertleriyle bir süre görüştü. Ziyaretin ardından misafirlerini uğurlayan Eşe Eğerci'nin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Ziyarette Eşme Kaymakamı Türker Çağatay Halim de hazır bulundu.

NECDET ÖZEL'İN MEKTUBU

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in şehidin annesine hitaben kaleme aldığı mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Cehalet ve terör belası eğitimle sona erer' düşüncesiyle 15 yıl önce şehit olan değerli oğlunuz Piyade Onbaşı Mustafa Eğerci, dolayısıyla şahsınıza verilen tazminatı ve maaşı biriktirerek okul yaptırmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na verdiğinizi gururla ve iftiharla öğrendim. Sizlerin sergilediği bu asil ve kararlı davranış şehitlerimiz ve siz değerli ailelerine duyulan saygının pekişmesine ve bu konudaki toplumsal algının daha da güçlenmesine büyük katkı sağlamıştır. Bu vesile ile vatanımızın ve milletimizin bekası, devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna canını feda eden başta değerli oğlunuz aziz şehidimiz Piyade Onbaşı Mustafa Eğerci olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anar, şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına şehidimizin bize emaneti olan siz değerli aile mensuplarına mutluluk ve esenlik dilerim."



YORUMLAR 16
  • fatih DEMİR 11 yıl önce Şikayet Et
    -tuğgeneral: genelkurmay başkanının selamını getirdim,o mübarek elleri öpmeye geldim.. -eşe ana: bu terör bitsin,biz çok ağladık başka analar ağlamasın......." bu profilden rahatsız olan özürlülere mardinden selam ederim"
    Cevapla
  • son nefes 11 yıl önce Şikayet Et
    ihlas süresini okumadan gitmişler. annemiz samimiyetsizliği gördü,en sonunda elini bir kez daha öpmek isteyen komutana isyan edip elini öptürmedi...bunlar gerçekler.geçen gün tvde ,bir hırsız kovalamacası vardı,hırsız yakalandı.tam polisler tarafından hırpanıyorken,fiskos edilip kameralar orada olduğu anlaşıldıktan sonra bir şey olmadı..sonuç olarak,.kameralara rol yapacak insanlara,artislere değil,doğal içten gelen insanilikleri desteklemek gerekir.
    Cevapla
  • yorumcuu 11 yıl önce Şikayet Et
    YILLARDIR ÖZLENEN TABLO BU ASKER OCAĞI PEYGAMBER OCAGI DEDİRTEN TABLOYA TEŞEKKÜRLER. 28 Şubatcılar halkın özlediği tabloyu görsün cennet anaların ayağı altındadır dine saygılı anaya saygılı komutanlara teşekkürler. bu ortamı sağlayan başbakana da teşekkürler.
    Cevapla
  • halil soba 11 yıl önce Şikayet Et
    İŞTE TÜRK HALKI BU,PEYGAMBER OCAĞI DİYE SAYGI DUYDUGU KURUM BU,KOMUTAN BU. türkiye ve islam düşmanları yıllardır türk halkı ile ordumuz arasına laiklik,atatürkçülük,batıcılık gibi kavramlar kisvesi altında nifah sokmuşlar adeta türk halkı ile ordumuzu birbirine düşman yapmışlardır.eskiden askere gitmeyene kız vermezler,hatta askere gitmek için özrünü saklarlardı,şimdi ise halkı askerlikten öyle soguttularki,askere gitmemek için sahte rapor almaya başladı.inşaallah bundan sonra türk halkı,başı örtülü olanlar,abdest alıp namaz kılanlar potonsiyel suçlu gibi görülmezde eskisi gibi güven gelir.halk orduyla,ordu halkla bir bütün olur.ilk atılacak adım kışlalar içinde sürekli faaliyette bulunan camii olması,askere din dersi verilmesi,başörtülü diye ayrı bir uygulama yapılmadan vazgeçilmesi.
    Cevapla
  • erol çetin 11 yıl önce Şikayet Et
    İşte özlediğimiz Benim Ordum. İşte Milletimizi asil kılan böyle şehitlerimizin ve analarımızın olmasıdır. Ordumuzun Millertiyle birlikte omuz omuza şehidine sahip çıkması onu samimi olarak selamlaması yüce milletimizin geçmişten beri var olan değerlerden kopmadığını milletiyle birlikte olduğunu göstermesi açısından çok önemlidir.Bu vatan toprakları üzerinde böyle analar ve ordumuz oldukça kimse merak etmesin.Allahın izniyle kardeşliğimiz dahada pekişir.her ne kadar habis urlar rahatsız etsede barış ve kardeşlik kazanacak.Dinimizin Müslüman Müslümanın kardeşidir analyışı mutlaka kazanacaktır.Bu tablo emin olun gözlerimi yaşarttı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazi meclisin 23 Nisan videosu çok beğenildi! Geleceğe en güzel mirasımız, yavrularımız
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir