İşte Dilan'ın molotof atma görüntüleri

1 Mayıs kutlamaları sırasında başından yaralanan lise öğrencisi Dilan Alp'in, olaylar sırasında elinde molotofla çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı.

GİRİŞ 03.05.2013 16:09 GÜNCELLEME 03.05.2013 17:28
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Olaylarda yaralanan Meral Dönmez'in de daha önce katıldığı eylemler sırasında çekilen fotoğrafları basına dağıtıldı.

1 Mayıs'ta çıkan olaylar sırasında Tarlabaşı'nda başından yaralanan Dilan Alp'in, olaylar sırasında çekilen yeni görüntüleri ortaya çıktıç Emniyetin basına dağıttığı görüntülerde Alp'in elinde molotofkokteyli ile eyleme katıldığı görülüyor. Hastanede tedavisi süren ve durumunun iyiye gittiği belirtilen Dilan Alp'in 1995 doğumlu olduğu belirtildi. HDK bileşenlerinden Türkiye Gerçeği mensubu olduğu öğrenilen Dilan Alp'in olaylar sırasında polise taş, sopa ve sapan ile saldırıda bulunan ve sonrasında gözaltına alınan Söz Dergisi ve Türkiye Devrim Partisi mensupları ile birlikte hareket ettiği belirtildi. Dilan Alp'e yaralandıktan sonra örgüt mensuplarının sahip çıktığı öğrenilirken, örgüt içinde yakın zamanda faaliyet göstermeye başladığı ifade edildi.

Hastanede tedavisi süren Meral Dönmez'in ise (26) ise olaylar sırasında Okmeydanı'nda yaralandığı, pansuman haricinde tıbbi müdahale yapılmadığı ve halen müşahede altında tutulduğu belirtildi. DHKP-C terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği, öğrenilen Dönmez'in, örgüt üyesi olmak suçundan yargılandığı davada 6 yıl 8 ay hapisle cezalandırıldığı, cezaevinde yaklaşık 1 yıl yattıktan sonra tahliye olduğu ortaya çıktı. Dönmez'in tahliyesinin ardından İstanbul Gençlik Federasyonu içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürütmeye devam ettiği, 2008 yılı içerisinde ise Kocaeli Gençlik Derneği içerisinde örgütsel faaliyetlerine başladığı ve Kocaeli'nde bulunduğu süre içerisinde örgüt adına birçok toplumsal eyleme katıldığı tespit edildi. Dönmez'in Yürüyüş Dergisi içerisinde de faaliyet gösterdiği öğrenildi.

Dönmez'in, 3 Aralık 2011'de Kocaeli'nde Gençlik Federasyonu tarafından füze kalkanıyla ilgili sürdürülen çadır eylemine destek vermek amacıyla, geçtiğimiz yıl Gaziosmanpaşa'da Zekeriya Yurdakul isimli polis memurunu şehit eden Sultan Işıklı'nın ablası Gülşah Işıklı ile birlikte gerçekleştirdikleri işgal eylemi nedeniyle gözaltına alındığı ortaya çıktı. Meral Dönmez'in, Gençlik Federasyonu'na 14 Mart 2013 günü yapılan operasyonda gözaltına alındığı ve sonrasında serbest bırakıldığı ifade edildi.

Öte yandan Meral Dönmez'in daha önce katıldığı eylemler sırasında çekilen fotoğrafları da basına dağıtıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 24
  • murat ata 10 yıl önce Şikayet Et
    58 yaşındaki İbrahim Kutluay. 58 yaşındaki İbrahim Kutluay ne olacak izmirde kendi aralarında kavga ederken ölen devrimcccciiiiiiii neden chp ve devrimccciiiiiler ortalığı ayağa kaldırıp bu şahsi ölümsüzleştirmiyorlarr.
    Cevapla
  • Eymen A 10 yıl önce Şikayet Et
    POLİSİN İNFAZ YETKİSİ Mİ VAR?. -Dilanın elindeki sirke şişesiymiş, etiketine kadar gözüküyor. Sirkeyi ve beze sürüp biber gazının etkisine karşı kullanıyolarmış. http://www.radikal.com.tr/turkiye/vali_mutlu_motolof_dedi_dilanin_elindeki_sirke_sisesi_cikti-1132096 -Dilanın resmi suç kaydı yokmuş Bütün bunların dışında yasa dışı örgüt üyesi olan birinin ya da sabıkası olan birinin kafatasının yakın mesafeden gaz kapsülüyle çatlatılıp komaya sokulması normaldir diye bir mantık olamaz. Bu ne akla mantığa sığar ne de insanlığa.
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    polisten allah razı olsun, şerlerinden istanbulu korudu.. polisin eline sağlık. o gün o tedbirler alınmasaydı,istanbul kalmazdı. bunu herkez biliyor. tam bir yağma ve talan olurdu. 2. 6-7 eylül olacaktı.. şimdi polise,valiye kızanlara bakmayın. HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI. 15-16 haziran olaylarında da köprüler açılmıştı,demirel devrinde unuttunuz tabi..polis başarılı oldu ve istanbulu bu çapulcu çetecilere teslim etmedi diye çıldırıyorlar..kan gövdeyi götürüp, istanbulda arabalar yakılsaydı, dükanlar yağmalansaydı, bunlara inanın şehit cenazesi gelmiş gibi sevinip,tayyip beye çakacaklardı. şerlerinden allah korudu.yazın kardeşim,mert olun korkmayın ey bizim cephenin yorumcuları, ya da miskinler tekkesi müdavimleri..işte bu kadar.
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    ailesinden alın o kızı..avrupada öyle... 17 yaşındaki kızı böyle eylemlerde kullanılırsa avrupada ailesinden alınıp başka ailelere verirler. yanına da yanaştırmazlar. yatın kallkın AKPye dua edin.sen kim DHKPC kim. baba da ben izin verdim diyor. baba da suçlu tabi. işte kızı almak için tam fırsat. özellikle de CHPli bir aileye verin ki, kızı DHKPCye karşı korusunlar.bu DHKPCyi de bir kurutamadınız gitti. bader maynofu unutmayın..bakın esamisi okunmaz oldu. bizde hala,bunlar,acilciler,apocular,DDKo cular falan bir türlü bitmerdi. demek besleyen var.hepsi eridi de şimdi tek umutları DHKPC kaldı demek. onun da sonu gelir inşallah.
    Cevapla
  • CEVAT ÖNER 10 yıl önce Şikayet Et
    mustafa. el kadar masumla! kimse uğraşmıyor, onu kullanıp polise, iktidara saldırı yapılıyor. mecburen o masum! kızın aslında ne peşinde olduğu açıklanıyor. hem bunlarda o bebek katilinin zihniyetindekiler. sen bebek katiline kızıyorsan bunada kızmalısın mustafa. bunlar geceleri araçları yakan, otobüslere molatof atan, canlara kastedenler değilmi? ne işi var orada, gitsin dersine baksın el kadar bebe!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu