Diyanet o camide içki içilip içilmediğini açıklayacak

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Gezi Parkı olayları sırasında Valide Sultan Camii'ne sığınan grubun camide içki içip içmediğine ilişkin raporun pazartesi günü açıklanacağını duyurdu.

Diyanet o camide içki içilip içilmediğini açıklayacak
Diyanet o camide içki içilip içilmediğini açıklayacak
GİRİŞ 22.06.2013 14:01 GÜNCELLEME 22.06.2013 15:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Akşam gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Gezi Parkı olayları sırasında Valide Sultan Camii'ne sığınan grubun camide içki içip içmediğine ilişkin raporun pazartesi günü açıklanacağını duyurdu. Afyonkarahisar'da yaptırılan Yeni Hastane Camii'nin açılışına katılan Prof. Dr. Görmez, soruları da yanıtladı. İstanbul 'daki polis müdahalesi sırasında Dolmabahçe 'de Valide Sultan Camii'ne sığınan grubun içeride içki içtiği yönündeki iddiaların araştırıldığını vurgularken "Teftiş kurulumuz incelemesini sürdürüyor. Bugün-yarın neticelenecek. Biz de incelemeyi, incelemenin neticelerini pazartesi günü halkımızla paylaşacağız" dedi.

KAMERALAR NETLEŞTİRECEK

Edinilen bilgilere göre camide olup bitenler konusunda müfettişin temel dayanaklarından biri camideki iç kameralar . Kameraları izleyen müfettişin içki içilip içilmediğini de bu kameralara dayandırarak raporuna eklemesi bekleniyor. Müfettiş raporunda, yaralı eylemcilerin sığındığı ve tedavi edildikleri caminin "bazı gruplarca" tahrip edilmeye, kapılarının kırılmaya çalışıldığı yönünde ifadelerin yer alacağı da belirtiliyor. Gezi Parkı eylemleri sırasında Valide Sultan Camii'ne sığınan grubun içki içtiği iddia edilmiş, ancak cami imamı bu iddiaları yalanlamıştı. İddiaların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da dile getirilmesi üzerine Diyanet, müfettiş görevlendirmişti.

YORUMLAR 4
  • Ümit 10 yıl önce Şikayet Et
    Kamuoyunun bilgi edinme hakkı var. Tüm görüntüler kamuoyu ile paylaşılmalı ve tartışmalara son verilmeli. Eğer içki içtiyse de evrensel değerlerde başı açık dahi girmeyen müslüman olmayanların dahi saygı duydukları genel kuralı çiğneyen kim olursa artık bunun yargısını millet vicdanlarda yapacaktır.İçtiyse denilebilir ki tüme yormayan ferdi bir olay bende derim ki nereniz doğru? Yakam mı yıkma mı küçük görme mi tahammülksüzlük mü vs vs sadece bira mı sorun.Camide bira sadece amerikan askerlerinin ve aranızdakilerin potansiyel yapabileceği birşey, merakla kamera görüntülerini bekliyoruz.
    Cevapla
  • Sütçü İmamın Torunu 10 yıl önce Şikayet Et
    neyi bekliyorsunuz. yayınlayabilirseniz tüm halka bu kamera görüntüleri işte o zaman adam derim size ey görevliler. siz neyin kafasını yaşıyorsunuz kimden korkuyorsunuz. o korktuklarınızdan korktuğunuz kadar Allah'tan korkun bence. dostu düşmanı bu millete açıkca belirtmekle yükümlüsünüz. zaten biliyoruz amma velakin görüntüleri de yayınlarsanız CHP ve ona benzer partilerin peşinden giden saf vatandaşlarımızda yaptıkları hatayı anlar ve bu dünyada iken telafi etme imkanları olur belki.
    Cevapla
  • Mustafa Karaca 10 yıl önce Şikayet Et
    Fotografta elinde bira gözüküyor!!!. Kola olduğunu söylediler!!! hadi ordan! ben birayı tanıyan biri olarak söylüyorum: o herifin elindeki kesinlikle BİRA! kola değil!
    Cevapla
  • Ahmet Çelik 10 yıl önce Şikayet Et
    İmam efendi... tehdir edilmiştir. Oda korktuğundan içilmedi demiştir. Erkek gibi çıkıp evet içildi dese....ama yarın içildiğini açıklayacak diyanet...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu