O müezzinden 3 gazeteciye suç duyurusu

Dolmabahçe Camisi müezzini Fuat Yıldırım, Soner Yılçın, Barış Pehlivan ve Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil hakkında şikayet dilekçesi verdi.

O müezzinden 3 gazeteciye suç duyurusu
O müezzinden 3 gazeteciye suç duyurusu
GİRİŞ 06.07.2013 10:03 GÜNCELLEME 06.07.2013 10:38
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dolmabahçe camisi olarak da bilinen Valide Sultan Camii Müezzini Yıldırım, savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde "Gezi eylemcilerinin cami işgalinin ardından camide içki şişesi görmedim demedim, çünkü gördüm. Cami içinde birçok sarhoş vardı. Özdil ve OdaTV sözlerimi çarpıttı, hakaret etti" ifadelerine yer verdi. 

Yıldırım'ın şikayet dilekçesi Star gazetesinde yer aldı. Gezi Parkı eylemleri sırasında eylemciler tarafından harap edilen ve eylemciler terkettikten sonra arkalarında içilmiş bira kutuları bıraktıkları Bezmialem Valide Sultan Camii'nin müezzini Fuat Yıldırım, bazı basın kuruluşlarının sözlerini çarpıttığı ve kendisini hedef haline getirdiğini iddia ederek yargıya başvurdu.

YILDIRIM SAVCILIĞA ŞİKAYETE GİTTİ

Gezi bahanesiyle yapılan vandallığa destek veren medya, emniyette olayla ilgili ifadesi alınan müezzin Yıldırım'ın "Cami'de içki şişesi görmedim" dediği için Terör Şubesi'nde sorgulandığını, baskı altına alındığını, ‘içki içilmedi' diye ifade verdiği için sürgün edileceğini iddia etti. Tüm bu haberlerin ardından savcılığa başvuran müezzin Yıldırım, Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil ve Odatv.com sitesinin yetkilileri Soner Yalçın ile Barış Pehlivan'ın hakkında "sözlerini çarpıttıkları, söylemediği sözleri söylemiş gibi lanse ettikleri ve kendisini hedef durumuna getirdikleri" iddiasıyla savcılığa şikayet dilekçesi verdi.

YILMAZ ÖZDİL HAKARET ETTİ

Şikayet dilekçesinde, Yılmaz Özdil'in 28 Haziran'daki köşe yazısında Yıldırım'ın hayat hikayesinin bir bölümünün izinsiz olarak yayınlandığı, yazısında alaycı bir tavırla Yıldırım'ın onur ve saygınlığını zedelediği, olmayan şeyleri varmış gibi yazarak açıkça hakaret ettiği" ifade edildi.

CAMİDEKİLERİN ÇOĞU SARHOŞTU

Dilekçede, müezzin Yıldırım'ın kendisine ait olmayan beyanların söz konusu kişiler tarafından kendi beyanıymış gibi gösterildiği ve toplumda küçük düşürülmeye çalışıldığı öne sürülerek "Yıldırım'ın şiddet içeren, yasa dışı gösterileri ve göstericileri koruyormuş havası yaratılarak siyasi malzeme yapılmıştır. Müvekkil hiçbir beyanında camide bira şişesi görmediğini beyan etmemiştir. Tam tersine caminin içinde içki kutusu gördüğünü, cami içinde birçok sarhoş olduğunu beyan etmiştir. Şüpheliler açıkça kendilerince oluşturdukları bir propaganda ortamında müvekkilime ait olmayan cümleleri halkın geniş kesimlerince okunabilecek şekilde basın ortamına taşımışlardır. Bu şekilde halkın bir kısmını diğer kısmına karşı suç işlemeye tahrik etmişlerdir. Müvekkilim sanki şüpheli sıfatıyla ifadesi alınmış gibi gösterilmiştir" ifadelerine yer verildi.

YAZILAN O SÖZLER BANA AİT DEĞİL

Şikayet dilekçesinde müezzin Fuat Yıldırım'ın isminin göstericilerle birlikte anılmasının kendisini son derece rahatsız ettiği de vurgulandı. Savcıya ifade veren müezzin Yıldırım, "Benim ağzımdan söylenen sözlerin hiçbiri bana ait değildir. Görevli olduğum camide, din adamı olarak meydana gelen olaylarla ilgili sükuneti sağlamak, kaostan uzak bir toplum için hareket ettim. Bunun dışında adım kullanılarak bir takım yazılar yazılmış, demeçler verilmiş, adeta kişiliğim alet edilerek toplum yanlış yönde kanalize edilmiştir. Bunları kabul etmiyorum" dedi.

YORUMLAR 8
  • Sinan Egeli 10 yıl önce Şikayet Et
    Turistlerin Camii Ziyaretleri.... Sultan Ahmet Camii ni ziyaret eden Turistler kapı önlerinden örtü alırlar...Bayan olanlar şortlu veya kısa etekli ise açık yerlerini örterler... Erkek olanlardan bazıları bu örtüleri saygı gereği şortlarının üstüne uzun etek gibi yaparlar. Çünkü orası bir ibadethane, ALLAHın evidir... Bunların edepsizliği ortada... Kimse savunmaya kalkmasın...Ya bizimkiler ve de burada yorum yazan bazı cahil cühelalar..?
    Cevapla
  • kadir sert 10 yıl önce Şikayet Et
    özbey. ben daha bu zamana kadar 36 yaşımdayım hiritiyan yada yahudi TR toprakları üzerindeki camilere ayakkabıyla girene rastlamadım yalan yanlış yazma. kilise dilek mumu yakmaya gelince o çok müslümanlardan biride sendirsin o sebeb o şekilde yaz.
    Cevapla
  • mehmet 10 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet İşlerine !Acil. Bu müezzin ve imamın yerleri niye değiştirmiyorsunuz?Merak ediyorum.Neyi bekliyorsunuz?Adamlar yıprandı.O camide bundan sonra görev yapmaları sakıncalı değil mi?
    Cevapla
  • Öz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    camide içki içen varsa . elin hristiyanıyla camilerde ayakkabıyla gezen de var, mihrabın üzerine çıkıp poz veren de. ha bir de "çok " müslüman" olup kiliselerde dilek mumu yakanlarda var.
    Cevapla
  • ferhat yıldız 10 yıl önce Şikayet Et
    ben merak ediyorum???. kendi aleyhlerinde ifade verdiğini sanıp müezzini destekleyen görsel tekinler ve gruhu şimdi ne diyecekler merak ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı