İşte İstanbulluyu rahatlatacak projenin güzergahı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, teleferik projenin başlangıç noktasının Mecidiyeköy'de Ali Sami Yen olacağını daha sonra Altunizade'ye geleceğini, ardından Küçük ve Büyük Çamlıca'yı da içine alarak hattın devam edeceğini söyledi.

İşte İstanbulluyu rahatlatacak projenin güzergahı
İşte İstanbulluyu rahatlatacak projenin güzergahı
GİRİŞ 22.08.2013 14:12 GÜNCELLEME 22.08.2013 14:45
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Anadolu Yakası'na yapılacak 2. şehir parkının yerini ve teleferiğin duraklarını Radyo Viva'da açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a yapılması planlanan teleferik projesinin ayrıntıları ile ilgili bilgi verdi.

İstanbul Boğaz geçişini hem turistik anlamda hem de insan geçişi noktasında değerlendirmek adına bu çalışmayı başlattıklarını belirten Topbaş, teleferik hattının yapılan çalışmalar sonucunda belirlendiğini söyledi.

Topbaş, projenin başlangıç noktasının Mecidiyeköy'de Ali Sami Yen olacağını daha sonra Altunizade'ye geleceğini, ardından Küçük ve Büyük Çamlıca'yı da içine alarak hattın devam edeceğini söyledi.

Şu anda ihale aşamasında olan proje kapsamında, saatte 6 bin yolcu taşınacak. Avrupa-Anadolu yakası bağlantısının köprü ve Marmaray'dan sonra havada teleferikle sağlanmasının önemli bir adım olduğunun altını çizen Topbaş, projenin nostaljik ve turistik anlamda da bölgeye katkı sağlayacağını söyledi. Topbaş, İstanbul'un trafik yükünü hafifletecek olan projenin Yuşa Tepesi ve Yoros Kalesi için de düşünüldüğünü belirtti.

İSTANBUL'UN 2. ŞEHİR PARKI ANADOLU YAKASI'NA YAPILACAK

İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Zeytinburnu'na yapılacak 1 milyon metrekarelik şehir parkından sonra ikinci şehir parkının Anadolu Yakasında Maltepe'de yapılacağını açıkladı.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, ülke turizmine ve İstanbul'un gelişimine büyük katkı sağlayacak, Güney Kore-İstanbul arasında geniş kapsamlı bir Kültür Expo'su düzenleneceğini açıkladı. 31 Ağustos-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında, 40 bin Güney Koreli Türkiye'ye gelecek. 23 gün sürecek olan organizasyonda İstanbul'un 35 noktasında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

YORUMLAR 16
  • fatih 10 yıl önce Şikayet Et
    gereksiz güzergah. Ali Sami Yen'den Altunizade'ye zaten metrobüs var. Bence ulaşımın olmadığı yerlere yapılmalı. Mesela 2 köprü arasına ve 2. köprünün kuzeyine yapılabilir. Hakkaten rüzgar sorunu nasıl aşacaklar bilmiyorum ama İsviçre Alplerine kışın büyük teleferiklerle çıkıyorlar. O rüzgara dayanıyorsa boğazda da sorun olmaz diye düşünüyorum. Eyüp'teki gibi dandik turistik olursa haklısınız.
    Cevapla
  • anton kanton 10 yıl önce Şikayet Et
    bir çevre düzenlemesi yapalım. söz yoros kalesinden açılmışken illa buralara hep büyükşehir belediyesi mi el atacak beykoz belediyesi ne iş yapar. geçenlerde oralardaydık güzel bir manzarası var .3. kğprüyü, Yavuz Sultan Selim e fevkalade güzel bir açı oluşturuyor.şimdi gelelim asıl meseleye ben bilmem belkide projelendirilmiştir amma gerçektende yoros her ne kadar Cenevizlilerden kalma bir kale de olsa buralara çevre düzenlemesi bir nizam intizam ne zaman gelecek.
    Cevapla
  • urfalı63 10 yıl önce Şikayet Et
    balılıgöl. lo amannnnnnnnnnn :)
    Cevapla
  • ahmet akpinar 10 yıl önce Şikayet Et
    BÜYÜK İSTANBUL OTOGARI. O Değilde Büyük İstanbul Otogarının içi alt katları peronları leş gibi ilgilenecek kimse yokmu? simsar terörü hız kesmeden devam ediyor ! yetkili zabıta müdürlüğü uyuyor ! Sayın Belediye başkanım DUY SESİSİMİZİ...
    Cevapla
  • fikret dinçel 10 yıl önce Şikayet Et
    ANADOLU YAKASINA ACİL OTOGAR. SEFA beyin talebine katılıyorum anadolu yakasında otobüsler karman çorman vaziyette herkes bir yerde hatta birkaç yerde bunları bir araya toplayıp bir düzen oluşturamadınız 10 yıldır. harem anlamını ve işlevini kaybetti artık koca bir şehrin en ucunda gibi, ARTIK MERKEZİ TOPLU TAŞIMAYLA ULAŞILABİLEN MEDENİ TEKNOLOJİK BİR YENİ OTOGAR İSTİYORUZ SAYIN BAŞKAN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti