Son dakika: Charlie Kirk'in katilinin kimliği açıklandı! Mermilere not yazmış

Son dakika haberi... ABD’nin Utah Eyaleti Valisi Spencer Cox, ABD’li sağcı aktivist ve ünlü sosyal medya fenomeni Charlie Kirk’in öldürülmesine ilişkin soruşturmada yakalanan şüphelinin 22 yaşındaki Tyler Robinson olduğunu açıkladı.

GİRİŞ 12.09.2025 22:33 GÜNCELLEME 12.09.2025 22:33
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: FBI Direktörü Kash Patel ve ABD’nin Utah eyaleti yetkilileri, ABD’nin önde gelen siyasi yorumcularından Charlie Kirk’e suikast düzenleyen şüphelinin yakalanmasına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

KATİL 22 YAŞINDAKİ TYLER İSİMLİ BİR GENÇ

Basın toplantısının açılışında konuşan Utah Eyaleti Valisi Spencer Cox, suikastı gerçekleştiren ismin 22 yaşındaki Tyler Robinson olduğunu açıkladı. Vali Cox, "Onu 11 Eylül akşamı yakaladık. Robinson’ın bir aile üyesi, kendilerine suçu itiraf ettiğini ya da bunu ima ettiğini belirterek bir aile dostuna ulaştı. Bu kişi de Washington County Şerifi ile irtibata geçti. Bu bilgi Utah County Şerif Ofisi’ne ve Utah Valley Üniversitesi’ndeki olay yeri inceleme ekiplerine aktarıldı. Ayrıca FBI’a da iletildi. Soruşturmacılar, üniversitenin güvenlik kameralarından ilave görüntüleri inceledi ve Robinson’ın yerel saat ile sabah 08.29 sıralarında gri bir araç ile kampüse geldiğini tespit etti" dedi.

AİLESİNDEN İTİRAF

Vali Cox, soruşturmacıların Robinson’ın bir aile üyesi ile görüştüğünü ve bu kişinin Robinson’ın son yıllarda giderek daha politik hale geldiğini itiraf ettiğini aktardı. Cox, "Ayrıca, 10 Eylül’den önceki bir akşam yemeğinde Robinson’ın başka bir aile üyesiyle sohbet sırasında Charlie Kirk’in Utah Valley Üniversitesi’ne geleceğini söylediğini, onun neden hoşlarına gitmediğini ve sahip olduğu görüşleri tartıştıklarını belirtti" dedi.

CİNAYETTE 'DİSCORD' DETAYI

Cox, soruşturmacıların daha sonra Robinson'ın oda arkadaşını tespit ettiğini ve oda arkadaşının Robinson'ın Discord uygulaması üzerinden kendisine yolladığı mesajları yetkililerle paylaştığını söyledi.

Cox, "Bunlar arasında ‘Tyler’ adında ve yanında emoji bulunan telefon kaydı üzerinden yazışmalar yer alıyordu. İçerikte, bir tüfeğin saklandığı noktadan alınması gerektiği, tüfeğin bir çalının içine bırakıldığı, söz konusu bölgenin gözetlenmesi ile ilgili mesajlar ve tüfeğin bir havluya sarılı olduğuna dair ifadeler de vardı" dedi.

Utah Valisi, saldırganın mermi kovanlarına aralarında "Hey faşist, yakala" ve Nazi Almanyası’na karşı savaşan İtalyan direnişine adanan şarkıya atfen "Bella Ciao" ifadelerinin de yer aldığı mesajlar yazdığını da kaydetti.

SUİKASTTAN 33 SAAT SONRA YAKALANDI

Vali Cox, basın toplantısında ayrıca Tyler Robinson’ın saldırının gerçekleştiği Utah Valley Üniversitesi öğrencisi olmadığını ve uzun süredir üniversiteye yaklaşık üç saat mesafedeki Washington County’de ailesiyle birlikte yaşadığını belirtti. Cox ayrıca açıklamasında, zanlının ailesinin doğru şeyi yaptığını ifade ederek aileye teşekkürlerini iletti.

FBI Direktörü Kash Patel ise saldırganın yakalanma sürecinin zaman çizelgesine ilişkin bilgi verdi. Charlie Kirk’ün Çarşamba günü saat 12.23’te vurulduğunu ve FBI ajanlarının 16 dakika içinde polis yetkilileriyle birlikte olay yerine geldiğini ifade eden Patel, "FBI, talimatımla 11 Eylül’de yerel saatle 10.00’da şüpheliye ait ilk fotoğrafları yayımladı. Kısa süre sonra, 10.45’te 100 bin dolarlık ödül ilan edildi. Vali, dün gece saat 20.00 civarında bir basın toplantısı düzenledi ve FBI, kamuoyuna şüpheliye ait daha önce görülmemiş video ve fotoğraflar yayımladı. Şüpheli dün gece saat 22.00’de gözaltına alındı. 36 saatten kısa, tam olarak 33 saat içinde, federal hükümetin tüm imkanları ve Utah’taki partnerlerimiz sayesinde şüpheli, tarihi bir sürede yakalandı. Son olarak, dostum Charlie Kirk’e mesajım: Şimdi dinlen kardeşim. Biz nöbetteyiz" dedi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 49
  • Ben 9 dakika önce Şikayet Et
    İçeride öldürürler yahudiler yaptı tabii kim olacak
    Cevapla
  • Misafir 14 dakika önce Şikayet Et
    he bizde yedik en iyi silahı verin eğitim almamış biri nasıl oluyorda vurabiliyor suikast dediğin profosyonel iştir. bir günah keçisi yakalamışlar güya yahudileri toplum nezdinde kahramanlastiriyorlar. tiyatro
    Cevapla
  • Sibel 29 dakika önce Şikayet Et
    Hayret bir müslüman katil bulmamışlar müslümanların başına çorap örmek için
    Cevapla
  • Trk 37 dakika önce Şikayet Et
    11 eylül. İlginç değil mi
    Cevapla
  • Yusuf 45 dakika önce Şikayet Et
    Türkler seni çok sevdi duruşunu bozmq
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den 'Türkiye' itirafı: Olası bir savaşta sonuç felaket olur!
BM'de son dakika 'Filistin' hamlesi!