Gülen'den Erdoğan'a övgü dolu sözler

Rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Gülen, geçmiş olsun telefonu açan Erdoğan'a övgü dolu sözlerle karşılık vermiş.

Gülen'den Erdoğan'a övgü dolu sözler
Gülen'den Erdoğan'a övgü dolu sözler
GİRİŞ 28.10.2013 09:20 GÜNCELLEME 28.10.2013 09:40
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Fethullah Gülen, geçtiğimiz günlerde rahatsızlanmış ve 12 saat hastanede kalmıştı. Başbakan Erdoğan da Gülen'i aramış ve geçmiş olsun dileğinde bulunmuştu.

Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Fethullah Gülen ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki telefon görüşmesinin ayrıntılarını yazdı. Kendisine geçmiş olsun telefonu açan Erdoğan ile görüşen Gülen, Başbakan Erdoğan'a övgü dolu sözler söylemiş.

İşte Dumanlı'nın yazısından bir kısım:

"İnsanın içi burkuluyor, boğazı düğümleniyor böyle durumlarda. (...) Neyse ki hastaneden müspet haberler geliyor, "Durumu kontrol altında" deniyor. Kaygıları gidermek mümkün değil yine de. Arayan arayana. Merak, endişe, ıstırap...

"İLK ARAYANLARDAN BİRİ ERDOĞAN"

İlk arayanlardan biri Başbakan Tayyip Erdoğan'dı. Zarif bir ses tonuyla 'geçmiş olsun' dileklerinde bulundu. Hocaefendi de aynı zarafetle Sayın Başbakan'ın hatırını sordu, "Zahmet buyurdunuz..." dedi. Söz sırası dualaşmaya gelmişti. İkisi de hem dua istedi birbirinden, hem dua ettiler birbirlerine. Görülmeye, duyulmaya, düşünmeye değer bir tabloydu. Uzaktan bu manzarayı izleyebilseydiniz, eminim, "Yahu işgüzarlar! Artık aradan çekilin ki fitne ateşi sönsün!" diyecektiniz. Öyle samimi, öyle halisane bir iletişim vardı ortada...

"SESİ ÇOK GÜZEL GELİYORDU"

Görüşme bitince Hocaefendi, "Sesi çok güzel geliyordu..." dedi. O sesteki duruluk ve içtenliği birkaç kez anlattı arkadaşlarına. Sonra dua etti bol bol..."

YORUMLAR 23
  • mehmet hoş 10 yıl önce Şikayet Et
    Tuvad Nıdya arkadaşa. okadar okumussunuz ilim öğrendim demissiniz hatta gözüne bakarak insanları anladığınız dan bahsetmissiniz lakin bir cemmatin arkasından konuşmayıda ihmal etmemissiniz. ağlamayı bilmemişssiniz gülmekten utanmamıssınız. müslüman lık ile müslümanı karıştırmıssnız. müslüman Allah (c.c) emirleri Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) sünneti doğrultusunda ak temiz pak olmakdır müslümanlık ise hakiki müslümanlığa ulaşmak için uğraşmakdır tıpkı İbrahim A.s su taşıyan kuş gibi biliyorum o ateşi taşıdıgım su söndürmez lakin hiç deilse yolunda olurum demesidir. anlayamadıgında bu cemmatten herkezden bu yorumun için nasıl hak helali isteyeceksin kendin düşün..
    Cevapla
  • Abdürrahim Çokgüngör 10 yıl önce Şikayet Et
    Abdi’ye: Hizmette ölçü Bediüzzaman’ın dediği gibi olmalı. Bediüzzaman hizmeti için bile “Mesleğim haktır veya daha güzeldir, demeye hakkın var. Yalnız hak benim mesleğimdir, demeye hakkın yoktur" demiştir. Cemaatleşmek, mezhepleşmek dinde yeri ve ruhsatı ve izni vardır. Ama ölçü Bediüzzaman’ın koyduğu ölçüdür. Cemaati öv, ama yalnız bizimkisi hizmettir derseniz, o zaman size başka şeyler söylerler. Mesela son müceddid kim ise, zamana hükmü geçen de odur. Buna rağmen Bediüzzaman’ın koyduğu kıstas muvacehesinde dine aykırı olmamak kaydıyla ona uymak zorunda değilsiniz. Bu cemaatin hasenatı kadar seyyiatı da vardır. Cemaatin son adıyla hizmet olarak şudur: Birazcık dine, biracık dünyaya, birazcık siyasete, birazcık Türkçülüğe, birazcık tarikata, birazcık Nur’a, birazcık devlete, birazcık istihbarata, birazcık ABD’deki malum şebekelere hizmet ettiği doğrudur. Ve dünyada başka örneği yoktur. Ama hak değildir. Değil mi kardeşim.
    Cevapla
  • zelimhan yahya 10 yıl önce Şikayet Et
    AKP yi TEK GEÇERİM. değil mi ki bizi Askeri vesayet rejiminden kurtardı ALLAH RAZI OLSUN...AKP GİDERSE TÜRKİYE KAYBEDER Ben bunu bilir bunu söyler buna İNANIRIM
    Cevapla
  • Murat Osmanoglu 10 yıl önce Şikayet Et
    Aynasi istir kisinin lafa bakilmaz.... Hizmeti ve Hoca Efendiyi Allah iicn seviyoruz. Bos yorum yapan insanlari anlamiyorum ülkesini vatanini seven ehli sünnet vel cemaat bu insanlardan ne istersiniz. Dünyanin ücra bir kosesinde sanli bayragimiz dalgalaniyor,istiklal marsimiz okunuyor bir yigin insan imana geliyorsa bunu yapanlarla gurur duyarim vesselam...
    Cevapla
  • abdi 10 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede ve dünyada kim var(islam alemi için söylüyorum). tüm dünyada ve türkiyede kim var hangi grup var hizmet hareketinden başka işini tama yakın yapan ? sonuç :kimse. o zaman bu hizmet hareketine köstek değil destek olmalıyız.destek olamıyorsak en azından dua etmeliyiz.İstanbulda ilk ünivi kazandığımda 4 ay o hizmet hareketinin yurdunda kaldım.Hayatımın en verimli en güzel 4 ayıydı.Maneviyat resmen yağıyordu yağmur gibi.Ama nefis işte.tembellik ettik rahat istedik tutunamadık o hizmette.Rabbim o hizmet erlerinin yar ve yardımcısı olsun.En azından dua ediyorum.Allah yolunda Rasül yolunda Kuran yolunda giden insanlardan Allah razı olsun.Allah hocama da sağlık sıhhat ve afiyet versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı