Onun için neler neler yazmışlardı

Merve Kavakçı 1999'da başörtüsüyle Meclis'e girdiğinde bazı köşe yazarları bakın neler yazmıştı.

GİRİŞ 05.11.2013 00:22 GÜNCELLEME 05.11.2013 01:10
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Sevilay Yükselir'in sunduğu %100 Siyaset programında TBMM'deki başörtüsü özgürlüğü konuşulurken çarpıcı bir VTR'ye de yer verildi.

Yayınlanan VTR'de, 1999 yılında Merve Kavakçı'nın yaşadığı başörtüsü sorunu üzerine bazı gazetelerin köşe yazarlarının yazıları yer alıyordu.

Videoda, Enis Berberoğlu'nun "Türbanlı Merve dışarı!", ve Oktay Ekşi'nin "Merve kızımız kiminle dans ettiğini öğrenecek" sözleri dikkat çekiyor.

İşte o köşe yazarlarından bazıları...

Oktay Ekşi:

Merve olayı, devlete yönelik bireysel bir başkaldırı teşebübsü ile kendi temel felsefesinden ve kimliğinden fedakarlık yapmamaya kararlı olan Türkiye Cumhuriyeti devleti arasındaki son raundu bekliyor. Merve kızımız, kiminle dans ettiğini o zaman öğrenecek.

Tufan Türenç:

Türban olayının bir tek amacı vardı, o da devlete medyan okumaktı, ondan sonraki hedef ise laik ve demokratik cumhuriyeti yıkıp yerine bir İslam cumhuriyeti kurmaktı.

Emin Çölaşan:

Belli kesimler şimdi bir tantana yapıyor: Merve milletvekili seçilmiş, mazbatasını almıştır. Yemin etmese bile milletvekilidir. Bütün özlük haklarından yararlanır, maaşını alır, sadece türbanıyla Genel Kurul ve Komisyon çalışmalarına katılamaz.

Hayır! Anayasa'nın 81. maddesi aynen şöyle başlıyor: TBMM üyeleri göreve başlarken aşağıdaki şekilde ant içerler...

Demek ki göreve başlaması için milletvekilinin ant içmesi gerekiyor. Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararına göre Meclis önünde ant içmeyen Cumhurbaşkanı göreve başlamış sayılmayacak ama Merve isimli kadın, milletvekili olacak. Herkesi uyarıyorum. Bu oyuna gelinmesin.

Ertuğrul Özkök:

"(Ecevit) İspanya Meclisi'ni basan askerlerin önüne çıkan o Meclis Başkanı gibi, Meclis'i basan bir zihniyetin karşısına dikildi. Ecebit'in bu çıkışının ve orada yaptığı konuşmanın ne kadar tarihi bir öneme sahip olduğunu, o gece o konuşmanın Türkiye'de neleri önlediğini tarih yazacak. Merve Hanım'ın çocuklarını almak için gittiği okulda küçücük öğrencilerden aldığı dersler bu haddini bildirme sürencin ilk işaretleridir."

Mümtaz Soysal:

Meclis'teki başörtüsü olayı, cumhuriyetin geçmiş ve geleceği bakımından düşündürücüdür.

Enis Berberoğlu:

DSP'nin milliyetçi Meclis'te tek başına sergilediği tutum, bize göre de doğrudur. Türbanlı Merve dışarı!

Kurthan Fişek:

Meclis'te türban olayları olurken, sokakta 5 milyon genç insan varken, üst yönetim Meclis'i erkenden terk etmeseydi, provokasyona bak, süngüye sarıl!

Yalçın Bayer:

Erbakan'ın kuklası olarak, Nazlı Ilıcak'ın koruyucu kanatları altında Türkiye'yi geren Merve, Cumhurbaşkanı ile Genelkurmay Başkanı ve komutanlar yemin törenini izlerken salona girebilir miydi? Fazilet sıralarından başını kaldırıp Demirel ve Kıvrıkoğlu'nun yüzüne bakabilen oldu mu? Biliniz ki hayır.

Ferai Tınç:

TBMM'nin koşullarını hiçe sayarak, kendi doğrusunu zorla dayatmaya kalkıştı. TBMM'nin toplumsal uzlaşmayı yansıtan eğilim ve uygulamalarına omuz silkerek, milletin Meclis'ine sızmaya çalıştı.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 27
  • kadir SafaLI 10 yıl önce Şikayet Et
    danS etmeyiz biz, dansöz gibi ettiRiRiz. . .. yukardaki cümLem yanLI$ oLabiLir ama o gün dün gibi akLImda. bu kadarInI kendime hak görüyorum, adamI ziL takar oynatIrIz... iSLama aşırıLık Lakabını takan fitneciLer, yaptığınız neydi ?
    Cevapla
  • a.hadi gezgin 10 yıl önce Şikayet Et
    ZAMANA MAHPUS BİZ INSANLAR. milletimizin değerlerine insani nasipliğinden yoksuncasına saldırma cüretini gösterenler hala işgal ettikleri gazete köşelerinde hala yer bulup okunuyorsa insanımızın müsamahasının genişliğinden olsa gerek,kendilerine sözümona aydın diyen bu güruhun küçümseyerek kale almadıkları milletin bugün verdiği büyük dersi algılamaktan yoksunlar.
    Cevapla
  • milletin ferdi 10 yıl önce Şikayet Et
    Gazeteci geçinen nasipsizlere binlerce kez yuh olsun! Hepsi bir olmuş millet değerlerine kin kusmuşlar. Şu yazdıklarında hiç mesnet var mı Allah (C.C.) aşkına?. Biz de armudun sapı üzümün çöpü demeyeceğiz. Birlik olacağız. Gezi olaylarından ve çok çeşitli haberlerden çok açık olarak şu çıkıyor: Sinseler de sinmeseler de İslam düşmanı olan kesim bizlere kin besliyor ve maalesef kini azalmak yerine artıyor. Allah (C.C.) korusun, bir bölünmeye parçalanmaya gidelim, bu azgın kesim artan kinleriyle bize eskiyi mumla aratır.
    Cevapla
  • Sahra- 10 yıl önce Şikayet Et
    Başörtüsü eylemlerini hatırlarsınız . Ne güzeldi o kızların giyim tarzları değil mi? Sonrasında sınavı kimisi henüz bu dünyada kaybetti,kimi ise kendini topluma kabul ettirebilmek sosyal hayatta yer edinebilmek adına giyim kuşam üzerinden her türlü tavizi verdiler. Sonuç ise başta kalan mendil ebatında bir eşarp.. Türkiye'nin en muhafazakar ili olduğu kabul edilen bir ilin üniversitesinden gözlemlerim bu şekilde ki yaklaşık 3 4 yıldır burada başörtüsü serbest. Fakat ortada gerçek tesettürlü var mı derseniz,çook az derim.Bir de şu var ki, başörtüsü tesettür, bir kadının iş,okul v.s. her türlü ortama girebilmesi için yeterli değildir. Fakat biz çoğun azı ile yetinmeye alışkın olduğumuz için bu sevincimiz. Bu yasağın kaldırılması gurur verici bir gelişme ama asla yeterli değil.Fazlasını bekliyor muyum yok, hayır. Türkiye şartlarında okullarda, bir haremlik selamlık uygulaması beklemek fazla hayal olur.Bunun farkındayım.Engelimiz çok zira.
    Cevapla
  • Cem Tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberdeki yazarlarin hepsi...... 28 Subat surecinde aktif rol alan gazeteciler. Yine bunlar andic i o zamanki askerlerle organize edenler. Bunlar degilmi Basbakanimiza muhtar bile olamaz dienler. Bunlar gogglede yaklan yanlis haberleri yayanlar. Bunlar degilmi, Darbecilere destek verenler, Ayni kisiler Ergenekon teror orgutunu de ovuyordu, daha yeni gezi olaylarini destekleyen ve halen sayfalarindan kiskirticilkik yapan yine bunlar. Gecen hafta acilan Marmarayi bile, kotuleyen bunlar, Bunlar bizim insanimizi birbirine dusuren, bolumeye celisan degil mi? Gecen bir arkadaşim dedi, Bu yazarlardan birisi olan Ertugrul ozkok,Mugla da Gokova korfezinde, AKBUK Devlete ait arazileri, sit alani olan yerleri Kendisine villa yaptirmis, gokova korfezindeki koy u kapatip normal vatandaşi da sokmuyorlarmiş. zaten devlet yetkilileride oraya giremiyormuş, Elektirigi bile olmayan yapilasmanin yasak oldugu yere elektrik bile goturmusler, Oranin chp baskanini da tehdit etmisler. Bu islemleri onceki hukumet donemlerinde halletmisler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması