Marmaray ve metrolara bomba avcısı geliyor!

Türkiye ve tüm dünyada toplu taşıma araçlarının en büyük korkusu olan bombalı saldırılara son teknoloji ürünü bir dedektör çözüm bulacak. Türkiye'de de özellikle asrın projesi Marmaray ve metrolar işte böyle korunacak...

GİRİŞ 05.11.2013 01:34 GÜNCELLEME 05.11.2013 01:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bombalı intihar eylemcilerinin kalabalıklar içinde bu eylemi yapmasını engelleyecek çok özel bir dedektör geliştirildi.

24 TV'nin Moderatör Gece programında Ardan Zentürk'ün derlediği habere göre; Artık terörün ana hedefi siviller ve sivillerin kullandığı metro, tren, tramvay gibi kitle ulaşım araçları oluyor, ancak buna oldukça etkili bir çözüm bulundu.

NATO VE RUSYA'NIN ORTAK PROJESİ

Geçtiğimiz hafta NATO ve Rusya tarafından yapılan bir açıklamada, insanlığın teröre karşı ortak önlem alması açısından tarihi bir gelişme olarak değerlendirildi. NATO ve Rusya'nın güvenlik ve barış için bilim programı çerçevesinde geliştirdikleri bir sistem artık kalabalıkların içinde saklanmaya çalışan ve hedefine doğru yürümekte olan intihar eylemcisini tesbit edebilecek.

TÜRKİYE DE ORTAK OLDU

Standex adı verilen programın bütçesine Türkiye, Rusya, Amerika, İngiltere, Fransa ve İtalya birlikte karşıladılar. Binlerce insanın içinden bombalı kişiyi tespit eden program Hollanda, Fransa, Almanya, İtalya ve Rusya'daki laboratuarların ortak çalışmasıyla yaşama geçti.

Standex geçtiğimiz Temmuz ayında adı verilmeyen bir Avrupa başkentinin metrosunda denendi. Kalabalığın en yoğun olduğu saatlerde metroya üzerinde bomba sistemiyle giren şahıs sistem tarafından hemen tespit edildi.

SESSİZ SEDASIZ OPERASYON!

Standex, güvenlik yetkililerine, tespit edilen bombalı eylemciyi kalabalığın akışını bozmadan ve kalabalık içinde herhangi bir paniğe yol açmadan etkisiz hale getirme şansı veriyor.

2009 yılında başlanılan çalışmaların başarıyla sonuçlanmasıyla Standex'in çok yakında NATO üyesi ülkelerle Rusya'da metro sisteminden başlayarak tüm kitle ulaşım araçlarına yerleştirilebileceği belirtiliyor.

YORUMLAR 1
  • alat asim 10 yıl önce Şikayet Et
    BİRDE İMDAT FRENİ AVCISI YAPALIM.. İmdat frenini çekince elinde patlasın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi