Yassıada'nın ismi değişti

Yassıada'nın ismi, İstanbul İl Genel Meclisi kararıyla "Demokrasi ve Özgürlük Adası" olarak değiştirildi.

Yassıada'nın ismi değişti
Yassıada'nın ismi değişti
GİRİŞ 07.11.2013 20:34 GÜNCELLEME 07.11.2013 20:49
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İl Genel Meclisi'nden yapılan yazılı açıklamada; Adalar İlçesi'ne bağlı olan ve darbeyle anılan Yassıada'nın isminin "Demokrasi ve Özgürlük Adası" olarak değiştirilmesi yönündeki teklifin oy birliğiyle kabul edildiği, böylece Türkiye'de darbe izlerinden birinin daha silindiği bildirildi.

Açıklamada, teklifin Meclis'te görüşülmesi sırasında söz alan İl Genel Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Remzi Aydın'ın, Yassıada'nın, 1960 darbesinden sonra demokrasi şehitlerinin yargılandığı bir ada olarak ülke tarihine geçtiğini belirterek, "İktidarı ve muhalefetiyle, demokrasi tarihimizde kara bir süreci teşkil eden adadaki yargılamalar ve akabindeki idamlar, milletin hafızasında daha olumlu noktaya çekilmesi için, İl İdare Kurulunun kararı bizce uygundur. Yerinde bir karardır. Biz uygun görüş veriyoruz" ifadelerini kullandığı belirtildi.

MUHALEFET DE DESTEK VERDİ

Oylamaya muhalefet sözcülerinin de uygun görüş verdiği belirtilen açıklamada, alınan kararla, adada demokrasi müzesi yapılması konusundaki Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çalışmalarının taçlandırılmış olduğu belirtildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Açıklamada, İstanbul Valiliği İl İdare Kurulunun 2 Ekim'de aldığı Yassıada'nın isminin değiştirilmesi ile ilgili kararın İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından 5 Kasım'da İl Genel Meclisi'ne, idari teklif olarak gönderildiği, teklifin bugünkü oturumda gündem dışı olarak Meclis'e sunulduğu ve oy birliğiyle kabul edildiği bildirildi.

YORUMLAR 7
  • necdet kızılırmak 10 yıl önce Şikayet Et
    "Demokrasi ve Özgürlük Adası" . Ne komik yahu, bu iktidar da isim değişiklikleri ile anılacak, ne istiyorsunuz isimlerden ???
    Cevapla
  • fatih 10 yıl önce Şikayet Et
    hastalıklı ruh . Git kendi apartmanının adını değiştir. Solcu sağcı hükümet değiştikçe adanın mahallenin adı değişsin.
    Cevapla
  • alat asim 10 yıl önce Şikayet Et
    İSİM UZUN OLMUŞ. Bari demo adası olsaydı.
    Cevapla
  • İskender Melekli 10 yıl önce Şikayet Et
    TARİHE MAL OLMUŞ İSİMLERİ DEĞİŞTİRMEK TARİHE İHANETTİR.. Bu ihanete ortak olanları kınıyorum.Günahıyla sevabıyla o ada bir döneme tanıklık yapmıştır.Yassıada adıyla.
    Cevapla
  • Şinasi ÖZTÜRK 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar saçmalık ancak oy birliğiyle yapılabilirdi.... Gerçekten de, yazılıp telaffuz edilmesi bile ayrı ayrı dert olan böyle uzun kalabalık isimleri koymak kadar akıl tutulması nasıl oluyor anlamıyorum... ---Adanın normal adının ne eksiği var sanki? Siz onunla ilgili zihinlerde olması gereken bilgileri nesillere öğretmezseniz bilmem neyle neyin adası demek hiç bir şeye yaramaz.... ---Akıllanmayacağız vesselaaaaam...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi