Hürriyet, Aydın'daki olayı bakın nasıl sundu!

Hürriyet yine bir haber çarpıtma olayına imza attı... Aydın'da çocuk yuvasında kalan iki kızın dışarıdayken istismara maruz kalmasını olay sanki binada gerçekleşmiş gibi sunan Hürriyet, haberi 'çocuk yuvasında skandal' diye duyurdu.

Hürriyet, Aydın'daki olayı bakın nasıl sundu!
Hürriyet, Aydın'daki olayı bakın nasıl sundu!
GİRİŞ 07.11.2013 22:33 GÜNCELLEME 08.11.2013 08:59
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmalarına ilişkin sözleriyle başlayan tartışmalar devam ederken, olayın çarpıtılmasına ilişkin ilk haber Aydın'dan geldi.

Aydın'da bir çocuk yuvasında kalan iki kızın, yurda girmeden önce cinsel istismara uğradıklarını belirtip şikayette bulunması üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti.

Jandarmanın başlattığı operasyon kapsamında 18 yaşından küçük kız çocuklarını fuhuşa teşvik ettikleri iddia edilen 10 kişi gözaltına alındı. Kaçan 1 kişinin yakalanması için de çalışma başlatıldı. Aydın Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Dışardayken istismara maruz kalmış çocukların durumu öğrenilir öğrenilmez görevlerini fekadarca yerine getiren yurt görevlileri, failler hakkında gereğinin yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştur" dedi.

Hürriyet.com.tr Aydın'dan servis edilen bu haberi ilk olarak büyük bir haber çarpıtma olayına imza atarak "Öğrenci evleri tartışması devam ederken, ÇOCUK YUVASINDA SKANDAL 10 GÖZALTI" adı altında okuyucularına sundu. Olay sanki çocuk yuvası binası içerisinde gerçekleşmiş gibi sunulan haber ile farklı bir algı oluşturulmaya çalışıldı.

Hürriyet sitesinde haberi ilk böyle sundu:

Haberin böyle sunulmasının ardından ise Hürriyet okuyucuları habere aynen Hürriyet'in haberi yorumladığı gibi yorumlar yazarak nasıl kamuoyuna yön verildiğini ortaya koydu.

İşte o yorumlar...

Hürriyet daha sonra ilgili haberin manşet görselini değiştirerek "FUHUŞ SKANDALI ORTAYA ÇIKTI" adıyla okuyucularına sunmaya devam etti.

İşte haberin ikinci hali;

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 11
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    israilin KURULDUĞU anda KURULAN,yarı hissesi Almanya'nın önde gelen medya grubu Yahudi Axel Springer firmasına AİT olan ,1.Önceliği DAİMA ve HER ŞARTTA israil ÇIKARLARINI KOLLAMA ve DESTEKLEME olan. bir paçavrayı, hala AMİRAL GEMİSİ diye ŞİŞİRİRSENİZ,NETİCE bu olur..HÜRRİYET.. BASINDA YALAN !!
    Cevapla
  • NEDİM KURNAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    hürriyet'in internet sitesi dhkpc'nin ve oda tv'cilerin elinde. halk tv de dönen dolaplar ordada meyvesini verdi.soner yalçın hürriyetin dışında kalsada adamları ele aldı hürriyeti.
    Cevapla
  • belhiya 10 yıl önce Şikayet Et
    hürriyetin görevi bu zaten. Hürriyet görevini ifa etmenin huzurunu yaşıyordur. amaç fitne çıkarmak.. bilinç altına hükümet aleyhine veri sokmak.. ki hükümetin eli kolunu bağlasın.. tam bir yahudi oyunu .. Çünki hürriyetin işi bu işleri yapmak zaten..
    Cevapla
  • virdis moment 10 yıl önce Şikayet Et
    almayın okumayın,, kanallarınıda kapatın. bakın ben mutluyum,, skandalın yalanından bile haberim yok,,,,
    Cevapla
  • Sahlanis 10 yıl önce Şikayet Et
    büyük bir ihtimal bu gazeteye el atılacaktır. Yalan ve çarpıtmada sınır tanımıyorlar. Ayrıca gezi terorislerini şirin gösteren, yeri geldimi nerdeyse sırf muhalefettten dolayı kandil töreristlerinin sıradan tehditlerini korku imparatorluğuna çeviren ve başbakanın yurt dışı gezilerinde hep açık arayan bu gazeteye muhtemelen yeni dönemde el atılacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma