Buzullar eridiğinde Türkiye'de hangi şehirler etkilenecek?

National Geographic, bütün buzullar eridiğinde sular altında kalacak bölgelerin haritasını çıkardı. İstanbul başta Türkiye'nin bir çok sahil kenti tarihe karışacak.

Buzullar eridiğinde Türkiye'de hangi şehirler etkilenecek?
Buzullar eridiğinde Türkiye'de hangi şehirler etkilenecek?
GİRİŞ 08.11.2013 05:52 GÜNCELLEME 08.11.2013 06:19
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dünyanın en çok satan bilim dergisi National Geographic, yeryüzünde tüm buzulların erimesi durumunda dünya haritasının nasıl değişeceğini araştırdı.

Küresel ısınma nedeniyle tüm buzullar eridiğinde deniz suyu seviyesi yaklaşık 65 metre yükselecek. Bu durumda bir çok yarım ada, ada haline gelecek. Bilim insanları, bütün buzulların 5 bin yılda eriyeceğini öngörürken, bu süreçte sıcaklık ortalamasının da 14.4 dereceden 26.6 dereceye çıkması bekleniyor.

Üç ülke yok olacak

National Geographic'in yaptığı çalışmada buzulların tümü eridiğinde Danimarka, Hollanda ve Belçika'nın tüm toprakları sular altında kalacak. Özellikle Kuzey Avrupa'yı etkileyecek olan afetin, Türkiye'nin de kıyı şeridininin sular altında kalmasına neden olacağı öngörülüyor.

Marmara Bölgesi'nde Tekirdağ, İstanbul ve Bursa'nın büyük bir kısmı sular altında kalacak. İzmit de sular tarafından yutulurken, Karadeniz sahil şeridi boyunca Sinop, Samsun, Trabzon illeri içeri doğru daralacak. Ege Bölgesi'nde İzmir'i yutan sular, Yunan Adaları'nı denize gömecek. Akdeniz Bölgesi'nde ise Adana'daki Çukurova deltası tamamen sular altına gömülecek. Özellikle alçak bölgelerin etkilendiği küresel ısınmadan Kıbrıs Adası'da yüzde 20'lik bir kısmını kaybederek nasibini alacak.

YORUMLAR 7
  • Murat Yıldız 10 yıl önce Şikayet Et
    Psikolog lazım. En basit bir espriyi bile anlamaktan uzak zavallılar var. 5000 yıl sonra istanbul sular altında kalacakmış da bilmem ne olacakmış. Yorumumu ciddiye alıp ciddi ciddi sinirlenmişler. Allah aklınızı korusun diyecem de geçmi kaldım bilmiyorum
    Cevapla
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    @muratyıldız kardeş, YANILDIN.. MARMARAY zaten DENİZİN ALTINDA... sadece iki yönde de uçlara biraz İLAVE TÜNEL GEREKECEK, o kadar... ÜZÜLME SEN ;-)
    Cevapla
  • Zekeriya B 10 yıl önce Şikayet Et
    5000 yil.... tespit dogru olsada unutulan bir sey var. Insanlar ilerleyen zamanlar da daha cok denizden icme suyu elde edecek. Arabalar suyla calisacak. Yani bir kere 5000 yil gececek. O zaman kadar nelerin daha degisecegi belli bile degil. Sorunu cözmek o kadar da zor olmasa gerek. O zaman teknoloji o kadar ilerleyecekki insanlar deniz altini daha derinlestirip hem cikan tasla toprakla daha daha fazla yeni dolgularla kara kazanacak hemde deniz seviyesi asagiya cekilecektir. Yani kimsenin korkmasina gerek yok. Selam ve dua ile
    Cevapla
  • Demirci Kawazaki 10 yıl önce Şikayet Et
    5 BİN yıl. O zaman kadar dünyadan başka gezegenlere yerleşmiş olur insan oğlu tabi daha önce kendi kendini savaşlarla yok etmez ise :) haber değeri pek yok .
    Cevapla
  • Mlym 59 10 yıl önce Şikayet Et
    Murat Yıldız'a. Millet için Yapılan Hizmete Fesat,Haset Kokan Bir Yorum Yapmışşın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt