Uludağ'ın yeni teleferik hattında test başladı

Bursa'nın simgelerinden olan, 50 yıllık direklerle teller sökülerek yeniden inşa edilmeye başlanan teleferik hattında, ilk deneme seferi gerçekleştirildi.

Uludağ'ın yeni teleferik hattında test başladı
Uludağ'ın yeni teleferik hattında test başladı
GİRİŞ 10.11.2013 16:43 GÜNCELLEME 10.11.2013 16:43

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, test seferinin ardından yaptığı konuşmada, 1963'ten beri hizmet veren, Bursalılar ile turistleri Uludağ'a taşıyan teleferiğin, son birkaç yıldır sıkıntılı bir şekilde kullanıldığını ve yıl içinde söküldüğünü söyledi.

Teleferiğin yenilenme çalışmalarında sona gelindiğini belirten Altepe, "Şu anda yaklaşık 4,5 kilometre olan Sarıalan etabının sonuna geldik. Bizler kendi imkanlarımızla 8'de 1 az hızla hareket ettirilen teleferiği, ilk defa denemiş olduk. Şu anda denemesini yaptığımız çalışmaların tüm eksiklikleri de inşallah önümüzdeki 1,5 ay içinde tamamlanacak" dedi.

Çalışmalar sırasında birçok engelle karşılaşıldığını dile getiren Altepe, şöyle konuştu:

"Bunların aşılmasıyla sıkıntılar giderilmiş oldu. Şu anda Sarıalan'a ulaşmamıza bir engel kalmadı ama eksiklerin tamamlanması, pürüzlerin halledilmesi ve Sarıalan'daki yapının ve başta vagonların koyulacağı ek binamızın yapılabilmesi imkanı, ancak 10 gün önce verildi. Şimdi de o eksiklikler, istasyonlarımızın diğer eksiklikleri, çevre düzenlemeleri yapılacak ve diğer düzenlemeler de inşallah yılbaşına kadar tamamlanacak. Hedefimiz, yılbaşında burada yolcu taşımaya başlamak."

"Kış sezonunda teleferiğimiz çalışacak ve yaklaşık 35 kilometrelik yol, 12 dakikada alınarak Uludağ'a varılacak" diyen Altepe, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kabinler, hiç durmadan 20 saniyede bir ardı ardına geçecek. Teleferiğe 8 kişi binebilecek. Artık insanlarımız beklemeden yolculuk yapabilecek. Daha önce burada Uludağ'a çıkmak isteyenler, saatlerce sıra bekliyorlardı ve maalesef son birkaç yıldır özellikle Arap turistlerden Bursalılara teleferik kalmıyordu. Çünkü teleferik çok yavaş çalışıyor, bir saatte ancak 4 sefer yapabiliyordu. Şimdi artık 20 saniyede bir kalkan teleferikle hızımız, yaklaşık 12 kat artmış olacak. Yolcular, sessiz ve zevkli bir yolculukla 12 dakikada Sarılalan'a ulaşmış olacak."

Altepe, teleferik hattı çalışmaları kapsamında devam eden oteller etabının bahar aylarında bitirilmesinin hedeflendiğini ifade ederek, bu sayede Bursa ekonomisine de katkı sağlanacağını, yaz aylarında turistlerin 35 kilometrelik kara yolundan değil teleferikle otellere ulaşacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar