Camiye bankamatik olur mu?

Ankara'daki Sokullu Mehmet Paşa Camii'nin avlusuna kurulan bankamatik cemaati ikiye böldü. Kimi, "Faiz haram, bankanın camide ne işi var" derken, kimi de "Caminin selameti önemli, gelir camiye kalıyor" dedi.

Camiye bankamatik olur mu?
Camiye bankamatik olur mu?
GİRİŞ 12.12.2013 06:56 GÜNCELLEME 12.12.2013 06:56
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Ankara'nın Çankaya ilçesindeki 50 yıllık Sokullu Mehmet Paşa Camii, son günlerde ilginç bir tartışma ile gündeme geldi. Sokullu Paşa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile bir banka arasında yapılan sözleşme sonucu, cami duvarının bir kısmı yıkılarak avluya bankamatik konuldu.

Ancak bankamatik cami cemaatini ikiye böldü. Bankamatiğin cami imamından habersiz yapıldığı iddia edilirken, "Faiz lobisi buraya da mı girdi, faiz haram ve bu işi yapanın camide ne işi var" eleştirileri dile getirilmeye başlandı. Önemli olanın caminin selameti olduğunu düşünen bir başka grup cemaat ise "Neticede geliri camiye kalıyor, böylece daha iyi imkanlarda ibadet ediyoruz" diyerek bankamatiğe yeşil ışık yaktı.

Derneğin Muhasebecisi Etem Akkaya ise bankadan aylık 800 lira kira aldıklarını, bunun cemaatin camiye yaptığı bir yıllık bağışa denk geldiğini belirtti.

Akkaya, "Tüm bankalara yazı göndererek çağrıda bulunduk, hepsinin bankamatiğini cami avlusuna getireceğiz" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı vaizleri ise konuyla ilgili, "Bankalar faizle uğraşan bir müessese olduğu için çekingen olmakta fayda var" değerlendirmesini yaptı.

Habertürk

YORUMLAR 27
  • abdul kasım 10 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalık Ötesi. Para için bankamatiği avluya sokan zihniyet yarın caminin avlusuna neler getirir Allah bilir. Hayatın gerçekleri vardır tamam da herşey para değildir. İhtiyaçlar bir şekilde bankamatiğe gerek kalmadanda giderilebilir. Biran önce o bankamatik oradan kaldırılmalıdır. Herşeyin bir yeri vardır, düzeni vardır. Millet para çekerken o camide cenaze kaldırılabilir mi en basidinden. Daha başka bankalarında bankamatiklerini getireceklermiş. Saçmalık ötesi.
    Cevapla
  • cevreci 10 yıl önce Şikayet Et
    OZAMAN ZEKAT VERMEK ICIN KUMAR OYNAMAK CAIZ?!. Diyanet İşleri Başkanlığı vaizleri ise konuyla ilgili, "Bankalar faizle uğraşan bir müessese olduğu için çekingen olmakta fayda var" değerlendirmesini yaptı. BU NE BICIM ACIKLAMA????NE PERVIZ NE LAHANA TURSUSU!?
    Cevapla
  • metinistanbul 10 yıl önce Şikayet Et
    Çankaya Müftülüğü bankamatik kurulurken neredeydin.. rabbim sizleri ıslah etsin ne rezilliktir yahu bari caminin içine yapsaydınız bunu insanlar zorlanmazdı.
    Cevapla
  • Tkyrkyyldz 10 yıl önce Şikayet Et
    YAHUUUU SU KAPITALIZMIN MAKINASINI CAMIMIZE BARI YAKLASTIRMAYIN.... BUGUN BAHCEDE ,,YARINDA CAMII ICINDE !!! Ey! insanlar bu konuda yuksege cikipta ; olur diye fetva vermeyin , inanki dusersiniz ...
    Cevapla
  • Haluk 10 yıl önce Şikayet Et
    Dinde aşırıya kaçmak. Bu yüzden cemaat ikiye bölünmüştür muhtemelen, bi taraf kesinlikle olmaz diğer taraf ta ne var bundaki demiştir. En iyisi orta yolu tercih etmek bankamatiği kullan ama faizli işlere girme. Cemaatin çoğu emeklidir tahminen maaşını oradan çekebilir yakından geçenler atm'ye uğramışken vakit namazı için camiye de uğrayabilir vs. vs. bence faydalı olmuş ama aşırıya kaçıp kredili işlemlere girmemeye dikkat etmek lâzım. Müslüman her daim dikkatli ve uyanık olmalı kendinden korkan kullanmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"