TIR'ı 'durdur emri' bakın nereden gelmiş!

Hatay'da, Suriye Türkmenlerine yardım götüren TIR'ı durduran savcı Özcan Şişman'ın, operasyon talimatını ‘yargıdaki paralel yapılanma'dan aldığı öğrenildi.

TIR'ı 'durdur emri' bakın nereden gelmiş!
TIR'ı 'durdur emri' bakın nereden gelmiş!
GİRİŞ 03.01.2014 06:02 GÜNCELLEME 03.01.2014 11:36
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Savcının, yakını A.Ş'nin de bir başka kentte bu yapılanmanın sorumlusu olduğu öne sürüldü. Türkmenlere yardım TIR'ının durdurulmasının, hem 17 Aralık operasyonu üzerindeki tartışmalar nedeniyle 'dikkat dağıtma' amacı taşıdığı, hem de operasyonu Suriye ayağına taşımayı hedeflediği değerlendiriliyor.

Savcının operasyonda yalnız olmadığı, Adana'da görev yapan bir jandarma subayından yardım aldığı ve Hatay'da görev yapan bir savcıyla da işbirliği yaptığı belirtiliyor.

Medyaya görüntü servisi

Star'ın haberine göre; Şişman'ın Hatay'daki soruşturma sonrasında bazı gazetecileri arayarak isminin gizli kalması kaydıyla haber yaptırmak istediği, gizlilik dereceli bilgileri ve tutanakları basına aktardığı da öğrenildi.

Savcının ayrıca, olay anında yaptığı görüntü kayıtlarını da bazı gazetecilere vermeyi teklif ettiği belirtildi. Savcı Şişman'ın, Hatay'daki Nusayri Şeyhi Mehmet Güven'e yönelik bir soruşturma sürdürdüğü, bunun da Nusayri cemaatinde rahatsızlık yarattığı biliniyor. Şişman'ın, Mersin'de yürütülen KCK davasında da görevli olduğu ve çözüm sürecine karşı konuşmalar yaptığı belirtiliyor.

YORUMLAR 44
  • Reys73 10 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş. ne kadarda uzman varmış memlekette.efendim telavivden pkk ya silah gidiyormuş.yani ırak gibi otoritesi bozuk bir ülkede her türlü sevkiyatı yapma imkanı varken ve MOSSAD cıa ajanları heryerinde cirit atıyorken orayı bırakıp Türkiye üzerinden pkk ya silah gönderdiler.ne hayal gücü be.ötekide demişki yok efendim bu kadar gizli saklı olmazmış..pardon bu siyaset ve politika eğitimini hangi fakültede aldınız.devletler arası olaylara baya hakimsiniz bakıyorum.tabi Türkiye yeni yeni bu tür olaylara başvurduğu için acemi abisi.mossad ve cıa gibi saman altından su yürütmeyeceksin.önce bir basın toplantısı yapacaksın (gerçi öyle bir olay olmadı ama silah falan yok ortada hani diyelimki)kaç adet silahı hangi gruba göndediğini söyleyeceksin.sonra uğurlama töreni düzenleyeceksin.haklı arkadaş yapılması gereken bu.yardım tırına silah yüklenmiş diye duyuranı iftira atanıda görmeyeceksin birde..
    Cevapla
  • Yasar Bilada 10 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl devlet?. nasıl bir devletimiz var ki kendi sırlarını saklıyamıyor? olmaz olsun
    Cevapla
  • Darbeleredurdeme 10 yıl önce Şikayet Et
    TALİMAT TEL AVİVDEN GELDİ TIRI ARATMAYIN DİYE SİLAHLARDA PKK YA YAPILAN YARDIM SİLAHLARI BUNU TÜM DÜNYA ZATEN BİLİYOR.. yani siz sanıyormusunuz o tırı hiç bir kudret aramadan çıkartabilirmi oradan Taliamat Mossad aracılığı ile Tel Avivden geldi ve gereği yapıldı.Çünkü çözüm sürecinde silah ve mühimmat depolarını takviye etmesi gerekiyordu PKK nın ve gereği yapıldı işlem tamamdır.Allah bir bunun böyle olduğunu biliyorum kimse kıvırmasın ve gerçeği inkar ile görmezden gelmeyin Allah rızası için.
    Cevapla
  • Bahadır Rıza Çam 10 yıl önce Şikayet Et
    devlet sırrı mahremiyetinden ihlalinden dert yananlar. devlet sırrı meselesinin bir sınırı var. bir ülkeye savaş açacaksan ya da silah yardımı yapacaksan bunu devlet sırrı olarak yapamazsın. üstüne üstlük hergün yeni bir devlet sırrı ve daha çok hükümet sırrı ortaya çıkıyor. bu kadar gizli saklı devlet olmaz, nerede kaldı o övünülen şeffaflık? neredeyse savaş çıkaracaksın kimsenin haberi yok. olmaz öyle şey
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    işte buyur?...Yolsuzluk ne.ki?...... ......asıl Tehlike Devletin içini kemiren Parelel yapılanma?..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kariye'de 79 yıl sonra ilk ezan heyecanı! Açılışını Başkan Erdoğan yaptı
Başkan Altay'dan sessiz sedasız öğrencilere yıllık 126,5 milyon TL destek