BBC'yi şaşırtan kadın PKK'lı oranı!

BBC, PKK saflarındaki kadınlarla ilgili röportajında örgüt içindeki kadın oranına dikkat çekti.

BBC'yi şaşırtan kadın PKK'lı oranı!
BBC'yi şaşırtan kadın PKK'lı oranı!
GİRİŞ 05.01.2014 15:56 GÜNCELLEME 05.01.2014 15:57
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

PKK'nın güçleri arasında önemli sayıda kadının bulunması Batı medyasının dikkatini çekti. BBC, PKK saflarındaki kadınlarla ilgili röportajında "PKK'nın güçlerinin yüzde 40'ı kadar kadın" diyor.

"KÜRT KADINLARI ÖZERK DEVLET İÇİN ELİNE SİLAH ALIYOR"

BBC, "PKK'nın kadın savaşçıları kimdir?" sorusuna yanıt aradığı haberinde "Suriye ve Türkiye'de Kürt kadınları, kendilerine ait özerk devlet için verilen mücadelede silahları ele alıyor" ifadesini kullanıyor.

"PKK'NIN YÜZDE 40'I KADIN"

Kürt kadınları için "Özgür bir Kürdistan için 30 yılı aşkın bir süre ve daha çok Türklere karşı savaşan PKK militanları ile eğitim görüyor" ifadesini kullanan BBC, haberinde "PKK güçlerinin yüzde 40'a kadarının kadın olduğunun" altı çiziliyor.

Haberin başında da "BBC'nin muhabiri Jihar Gol'un, ender rastlanan bir biçimde kadın komutanlarına erişimi sağlandı ve Gol, orada kadınların bir Kürt vatanından çok daha fazlası için savaştıklarını gördü." denildi.

YORUMLAR 8
  • murat arslan 10 yıl önce Şikayet Et
    doğuda kadına baskı yüzünden. bbc adam gibi araştırsa sebebi bulurdu. teslim olan kadın teröristler pkk ya kadın katılımını anlatıyor zaten.kadınlar kültürel sebeplerden çok zorla evlendirme, töre baskısı, şiddet yüzünden pkk ya sığınıyor.
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. BBC yapmış olduğu haberlerin ardında bir mj yatmakdadır dün nasl darbeyi dolaylı yoldan şifreli dünyaya mj yolluyor ise bugunde bu beyanların ardında araştırma bahane mj şahane elbet yakın zamanda bu yapmış oldugu böl parçala yönet taktiyi kendi başlarına geldinde ne olur bilemem ...bu söylem ardında yakında pkk dan sesler artacakdır öncelikle avrupadan başlayacaktır..
    Cevapla
  • Kadıoğlu25 10 yıl önce Şikayet Et
    bbc televizyonu ingiliz oyunu oynamaya. başlamış herhalde. ingiltereyi ve ingiliz oyunlarını bizler çok iyi biliriz böyle bir haberin bugünlerde yapılması da dikkat çekici. Türkiye hem içerden hem de dışardan kuşatılmaya çalışılıyor ama Türkiye'nin büyümesine ingiliz oyunları yahudi lobisi ve bunların içerdeki destekçileri engel olamayacaklar.
    Cevapla
  • Murat Diniz 10 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlerinde türklerinde araplarında sünnilerinde alevilerinde iranlılarında. Tek, gerçek, ortak düşmanı ingilteredir. Herzaman geri planda kalırlar ama bu bölgede büyük şeytan ingilteredir! Kahrolsun ingiltere!
    Cevapla
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar erkeğe okadar kadın lazım !. Türkiye düşmanı BBC !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçükbaş hayvanda stokçuluğun kurban fiyatlarını artırdığı iddiası
Süper Lig'de bir olay daha! Başkan sahaya indi