Davutoğlu fena kızdı: Kime hizmet ediyorsun?

Ziraat Bankası'nın Boşnaklara verdiği kredileri 'Sırp topraklarını almak için siyasi operasyon' diye karalayan Taraf gazetesine sert tepki geldi.

Davutoğlu fena kızdı: Kime hizmet ediyorsun?
Davutoğlu fena kızdı: Kime hizmet ediyorsun?
GİRİŞ 13.02.2014 06:50 GÜNCELLEME 13.02.2014 06:50
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Haberin ihanet olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Davutoğlu, 'Yapmaya çalıştıkları şey Türkmenlere giden yardım tırlarını durduranlarla aynı. Sen kimin avukatısın, kime hizmet ediyorsun' dedi. 

Türkiye'nin Boşnaklara faizsiz kredi vererek yardım etmekle suçlanmasının ihanetin parçası olduğunun altını çizen Davuoğlu 'Yapmaya çalıştıkları şey Türkmenlere giden yardım tırlarını durduranlarla aynı' diye konuştu. Katliamdan sonra yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi için Türkiye'nin Boşnaklara kredilerle destek verdiğini hatırlatan Davutoğlu yardımların meşru ve uluslararası tanınan sınırlar kapsamında yapıldığını söyledi. Davutoğlu şunları söyledi:

"SEN KİME HİZMET EDİYORSUN?"

Bakın. Biz tam Bosna-Hersek'te barış için, krizleri bertaraf etmek için gece-gündüz çalışırken yapılan haberlerin ben amacını sorgularım. Boşnaklar katliamdan kaçmak için doğdukları şehirleri terkettiler. Asırlardır ekmeğini yiyip suyunu içtikleri topraklardan ayrılmak zorunda kaldılar. Neden? Canlarını kurtarmak için. Aynı bugün Suriye'den kaçanlar gibi. O gün uluslararası toplum aynı bugün olduğu gibi bu katliama uzun süre sessiz kaldı. Bu göçler nedeniyle de Bosna'daki nüfus dengesi bozuldu. Şimdi Türkiye çıkıyor, bu dengeyi yeniden tesis etmek için, göç etmek zorunda kalan Boşnaklara kredi açıyor. Bu kredi ne için? Eski yerlerine dönsünler, iş kursunlar ve Bosna'da hayat normalleşsin diye. Sonra sen çıkıp Türkiye bu krediyi neden veriyor diyor ortadaki sanki bir suç varmış gibi birilerine ihbar ediyorsun. Ben burada sorarım, sen kimin avukatısın, kime hizmet ediyorsun.

GÜNAHA ORTAK OLUYORLAR

Yapılan haberlerin Bosna'da 20 yıl önce yaşanan katliamların günahın ortak olma çabası olarak değerlendiren Davutoğlu gelecek nesillerin yapılanları ibretle göreceğini kaydetti. Davutoğlu şunları söyledi: Bu arada bu kredi de gayet meşru, açık Sırplarla işbirliği içinde uluslararası anlaşmalarla kullandırılıyor. Yapmaya çalıştıkları şey Türkmenlere giden yardım tırlarını durduranlarla aynı. Bugün Suriye'de işlenen katliamlara dolaylı şekilde bu tavırlarıyla ortak olanlar utanmadan bundan 20 yıl önceki suçların günahına da ortak olmak için yarışıyorlar. Bunları hepsini gelecek nesiller ibretle okuyacak.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 10
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    bunların dost oldukları... islam dinini kullanarak Müslümanların islama HİZMET amacını,iştiyakını kullandılar. ama bunların dost olduklarına bi bakıyoruz yahudidir ,sırptır nerde islama Müslümanlara zarar veren oysa bunların dostu odur.ortada bir hizmet olduğu açık ama bu hizmetin kime olduğuda açık.ama en çirkini islam ve Müslümanlara zarar vermek için onları sadece namaz kılan oruç tutan ama hiç bir şey için mücadele etmeyen,dünyaya islamı yaymaya çalışmayan bireyler haline getirmek için,kendisine imanın mümin sayılmak için şart olarak görmediklri hz Mmuhammedin (aleyhisselam) ismini kullanmaları .
    Cevapla
  • tayfun mert 10 yıl önce Şikayet Et
    diş mihraklar ve iç mihraklar. yazıklar olsun tükiyeyi dışarı şikayet eden mit tırlarına arama yapmaya çalışarak türkiyeyi teröre destek veriyor konumuna düşürmeye çalışanlara, twitleri iki ye katlayan zihniyetin kimin kucağında oturduğunu iyi düşünmesi lazım yahudilerin kucağında abd nin kucağında oturup vatan savunulmaz müslüman kimin tarafında durduğunu iyi bilmeli, tarafın yaptığıda sıplara çağrıdır bence daha çok zulum yapın mesajı, adamların merhamet duyguları alınmış, arakanda mısırda suriyede bosna hersekte yapılan zulumlere kör olup kendi devletiyle hükümetiyle uğraşanları allah kahru perişan eylesin..
    Cevapla
  • dudu durdu 10 yıl önce Şikayet Et
    dışarda düşman aramaya gerek yok. içimizde yeterince var.
    Cevapla
  • Murat Kara 10 yıl önce Şikayet Et
    Kimin TARAF'ındasınız?. Sizin gibi dostlar varken düşmana gerek var mı? Allah bilir ya siz sırplar tarafından katledilen onbinlerce boşnağa da acımamışsınızdır?
    Cevapla
  • MEHMET AKKUŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    BUNLARIN AJAN OLABİLECEKLERİNE İNANIYORUM. içimize sızmış başka devletlerin ajanları olabileceklerine inanıyorum.çünkü attıkları manşetler,yaptıkları haberler bu ülkeye hizmet etmiyor.devletin istihbarat örgütü bunları araştırsın.varsa bağlantıları açıklansın.ak koyun kara koyun belli olsun.Bu ülkenin ekmeğini yiyenler bu ülkeye ihanet edemezler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!