İHH 229 TIR'ı Suriye'ye gönderdi

İHH'nın büyük yardım kampanyası ile toplanan yardımlar Suriye'ye doğru yola çıktı.

İHH 229 TIR'ı Suriye'ye gönderdi
İHH 229 TIR'ı Suriye'ye gönderdi
GİRİŞ 23.02.2014 15:41 GÜNCELLEME 23.02.2014 16:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İHH İnsani Yardım Vakfınca "Komşuluk Hakkı İçin" ve "Sana İhtiyacım Var" kampanyaları kapsamında 23 Şubat Pazar günü (bugün) Suriye'de ihtiyaç sahipleri için 75'i İstanbul'dan olmak üzere tüm Türkiye'den aynı anda toplam 229 yardım TIR'ı kaldırıldı.

2011 yılında başlayan ve yaklaşık 3 yıldır büyük bir yıkımın yaşandığı Suriye'deki insani krizin boyutu, rakamlarla ifade edilemeyecek bir dramı yansıtıyor. Milyonlarca kişinin yerinden edildiği, en temel ihtiyaçların bile karşılanamaz durumda olduğu bölgede, İHH İnsani Yardım Vakfı, mağduriyetlerin başladığı gününden beri yardım çalışmaları yürütüyor. Komşumuz ve kardeşlerimiz olan Suriyeliler için, sizlerin destekleriyle üç yıldır seferber oluyoruz.

Gelinen noktada, yüz binlerce insan bu desteklerle hayata tutunmuş olsa da yıkım ve katliamlar artarak devam ediyor. Üstelik saldırılarla yaşanan ölümlere açlıktan ölümler de eklendi ve kış mevsimi tüm bu olumsuzlukları daha da artıran bir faktör durumunda. Dolayısıyla yardımlara olan ihtiyaç ve yardımların aciliyeti de her geçen gün artıyor.

Bu tablo karşısında, bölgede yardıma muhtaç insanlar için birçok yardım kampanyası düzenleyen İHH İnsani Yardım Vakfı, şimdiye dek gerçekleştirmiş olduğu en büyük TIR organizasyonunu gerçekleştirdi. Bugüne kadar Suriye'ye 2 bin 100 yardım TIR'ı gönderen İHH, yüreği Suriye halkı için çarpan binlerce kişinin katılımıyla bugün Türkiye'nin 59 ilinden 229 yardım TIR'ı kaldırdı. İstanbul'dan ise Kazlıçeşme Meydanından, Suriye'ye gitmek üzere 75 adet yardım TIR'ı hareket etti.

Kalkacak TIR'ların bir kısmı Cilvegözü ve Ceylanpınar sınır kapılarından direk geçiş yapacak. Yardımlar öncelikle, Suriye içindeki sınır hattı boyunda sıkışmış milyonlarca insana, daha sonra da Halep ve Şam çevresi ile Yermük Kampı gibi iç bölgelere gönderilecek.

Tören'de konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "Bugüne kadar giden TIR sayısı 3 bine ulastı. Today's Zaman'a duyurulur giden TIR'larda silah yok. Yardımların bir kısmını ISİD'in hakim olduğu yerlere götüremiyoruz. Yardımlarin ulasmasına izin verin. Suriye'de Kürt Bölgesine yardım yapmamıza PYD izin vermiyor. Arkadaslarımızı tutukladılar. Sonra da propaganda yapıyorlar" diye konuştu. 

YORUMLAR 4
  • ÖZCAN AYAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ.... İlahi Sayın İHH Başkanı Bülent BEY, Suriye'li çocukların okula ihtiyaçları vardır. Siz gıda, giyim, tıbbi malzeme götürüyorsunuz. Götürdüğünüz malzemelerle o çocukları nasıl Olimpiyatlara hazırlamayı düşünüyorsunuz? Yanınızda tecrübeli(!) birkaç tane de öğretmen götürseniz. Yine de ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.
    Cevapla
  • Ejder Ejderha 10 yıl önce Şikayet Et
    komplo teorisi. nedir bu ihh hayranlığı, başka sivil toplum örgütü mü yok suriye'ye yardım eden. devlet eliyle toplanan bazı yardımlar ihh etiketli tırlarla umarım taşınmıyordur.
    Cevapla
  • M. Ünver 10 yıl önce Şikayet Et
    Haydi Durdurun bunlarida.... Insanlara "yardim" edenlere, halki aydinlatanlara ve GERCEKTENDE hizmet edenlere sözüm yok, Cematin icinde elbetteki bir sürü iyi kisiler var.. Ama Cemati kullananlara söylüyorum bunlari, birde Cematin icindeki kendini kullandiranlara.. HAYDI DURDURUN MÜSLÜMANLARA YARDIMI.. SIKIYSA..
    Cevapla
  • Asabi Adam 10 yıl önce Şikayet Et
    fırat barut. çok espritüelsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi