Türkiye'yi sarsan dinleme sonrası ilk gözaltı

Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan güvenlik toplantısının illegal dinlenmesinden, daha önce yaptığı bir televizyon programında haberi olduğu intibası uyandıran Aytaç'ın Ankara'da gözaltına alındığı öğrenildi. Mehmet Baransu ve Emre Uslu'nun kaçtığı iddia ediliyor.

Türkiye'yi sarsan dinleme sonrası ilk gözaltı
Türkiye'yi sarsan dinleme sonrası ilk gözaltı
GİRİŞ 29.03.2014 01:06 GÜNCELLEME 29.03.2014 11:49
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı'ndaki dinleme skandalıyla ilgili tahmin yürüten Önder Aytaç gözaltına alındı. Öte yandan Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun da gözaltına alındığı belirtilirken, Baransu'dan tweet geldi. Baransu, tweetinde New York'a gittiğini söylüyor.

EMNİYET DÜĞMEYE BASTI

Emniyet, güvenlik toplantısına yönelik casusluk faaliyetiyle ilgili soruşturma için düğmeye dün gece yarısı bastı.

OPERASYON İDDİASINDA BULUNMUŞTU

Önder Aytaç, Samanyolu TV'de 26 Mart 2014 tarihinde yayınlanan "Yakın Gelecek" programında Türkiye'nin Suriye'ye askeri bir operasyon yapmaya hazırlandığını öne sürmüş, "Seçim öncesi Süleyman Şah Türbesi üzerinden algı operasyonu yapılacağı" iddiasında bulunmuştu.

Dışişleri Bakanlığı'ndaki güvenlik toplantısının internete sızdırılmasından bir gün önce yapılan bu açıklamalar, Aytaç'ın dinlemeden haberi olduğu intibasını uyandırdı.

Casusluk faaliyetinin aydınlatılabilmesi için çalışma başlatan emniyet birimleri, Aytaç'ı Ankara'da gözaltına alındı.

MEHMET BARANSU KAÇTI MI?

Operasyon kapsamında gazeteci Mehmet Baransu'nun da gözaltına alındığı iddia edildi. Ancak Baransu'nun kaçtığı öğrenildi. Baransu Twitter hesabından New York'a uçtuğunu söyledi.

İşte o tweetler;

EMRE USLU KAÇTI İDDİASI

Hakkında yakalama kararı bulunduğu söylenen bir diğer gazeteci Emre Uslu'nun ise şu anda Brüksel'de olduğu için gözaltına alınamadığı iddia ediliyor.

Emre Uslu, gözaltılardan yaklaşık bir hafta önce Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitmişti.

Sosyal medyada hakkındaki "operasyondan kaçtığı" iddialarına "Seçimler için geri döneceğim" şeklinde karşılık vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    EVEEEET VE HALİFELİK RÜYASI BİTTİ. planlara göre bunlar amerikaya kaçmayacaktı. ama bize dünyayı dar edip kaçacak yer dahi bırakmayacaklardı.bu ülke kan gölüne dönecekti,kimse kimseye acımayacak sokakta birbirimizi doğrayacaktık.vee bir halife !amerikadan öyle herhangi bilmem ne sefer sayılı bir uçakla alel ade bir yolcu olarak değil, KURTARICI? olarak gelecekti milyonlar canlarını,mallarını,huzurlarını korumak için uğraşmış bir UZUNadamı satmış olacaktı!adnan menderes gibide değil meydanda asılmasına seyirci kalacaktı! ve kanlarına ekmek banan İsrail onaylı halifelik banan adamı kurtarıcı kahraman olarak karşılayacaklardı ve o adam medineye çıkartama yapacak ve görevimi yerine getirdim ya rasulAllah diyerek Allahın resulüyle dalgasını geçerek zaferini taçlandıracaktı .ammmaa !makaru makran ve makarllahu makra.valllAhu hayrul mekirin
    Cevapla
  • şakir yüksel 10 yıl önce Şikayet Et
    "çok müslüman bir ateist"miş!. bunlardan biri başlıkta yazdığım gibiymiş. kendisi ateistim derken, kediciklerin hocası çok müslüman çocuk demişti.
    Cevapla
  • cesur malatyalı 10 yıl önce Şikayet Et
    pensivanya ya direk uçak yok arkadaşlar. şayet bir suçtan dolayı baransuyu istersek abd de vermesse olaya bak... gülen abdye pasaport ve vatandaşlık müracatı varmı acaba veya gülenin amerika vatandaşlığı varmı merak ettim türk vatandaşlığı var bunu biliyoruz her ne kadar türkiye ye kin ve nefret duysada ... bu ülkeye ihanet edenleri hiç bir ülke vermiyor aslında bizde vermememeliyiz hatta diğer ülkelerin nefret ettiği korktuğu örgütleride finanse etmeli ( tabi böyle bir örgüt varsa ) bilemiyorum neyse biz özümüz olalım bir müslüman hiç bir insanın canına malına kastetmemeli. helade değildir.
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    NE OLDUKLARINI ANLAMAK İÇİN SURATLARINA BAKMANIZ YETER GALİBA ?. Bu insan müsfettelerine söylemeye kelime bulamıyorumsiz devam edin arkadaşlar.?
    Cevapla
  • hakkan 10 yıl önce Şikayet Et
    ARKADAŞLAR.... cemaatçi arkadaşlar. bakın abileriniz paçayı tutup kaçmışlar.ortalığı karıştıranlara ve abi çektiğiniz kişilere bi bakın.işte sizi satıp gittiler. zaman varken ayrılın şu beddua tarikatından. bedduanın yolu olmaz. illede millet illede vatan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Araç fiyatları değişti: Yine de kimse almıyor rekor geldi
İsrail Refah'ta katliam yaptı: Şehit ve yaralılar var