İzmir'de bebekli annelere metro jesti

Büyükşehir Belediyesi, İzmir Metrosu'nun Konak ve Üçyol İstasyonları'nda özel "bebek bakım odaları" açtı.

İzmir'de bebekli annelere metro jesti
İzmir'de bebekli annelere metro jesti
GİRİŞ 02.04.2014 10:59 GÜNCELLEME 02.04.2014 10:59

Turnikeler öncesinde oluşturulan ve tüm ihtiyaçlar düşünülerek hazırlanan bebek odalarından metro yolcusu olmayan anneler de yararlanabilecek.

Kent içindeki ziyaretleri sırasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na sıkça aktarılan "metroda bebek odası" talepleri karşılığını buldu. İzmir Metrosu'nun Konak ve Üçyol İstasyonları'nda hizmete giren özel "bebek bakım odaları" anneler tarafından çok beğenildi. Annelerin büyük bir ihtiyacını karşılayan bu hizmetten sadece metro yolcuları değil, tüm bebekli hanımlar yararlanabiliyor. Bu amaçla bebek odası, metro merdivenlerini indikten sonraki ilk köşelerde yani ücret ödenip geçilen turnikelerin öncesinde oluşturuldu.

Bebek odaları annelerin ihtiyaçları düşünülerek hazırlandı. Odalara, bebek bezlerinin atıldığı kokuları engelleyen hijyenik çöp kovası, alt değiştirme masası ve minderi, alt değiştirme masasının hijyeni açısından tek kullanımlık alt değiştirme havlusu, sensörlü sabunluk ve havluluk, 2 adet ergonomik berjer konuldu. Duvarlar antibakteriyel boya ile boyandı. Odaların camları içeriyi göstermeyecek şekilde malzeme ile kaplandı. Duvarlar ve camlar bebeklerin de ilgisini çekecek görsel süslemelerle donatıldı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gelen talepler doğrultusunda bebek odaları projesinin hayata geçirilmesini istedi. Bu konuda harekete geçen İzmir Metro A.Ş. hızlı bir çalışma ile Konak ve Üçyol istasyonlarındaki iki dükkanı kısa sürede hizmete hazır hale getirdi.

Yeni bebek odalarını oldukça beğenen anneler bu hizmetin çok gerekli olduğunu belirterek özellikle iki çocuk ile seyahat sırasındaki ihtiyaçlarını bu proje ile giderdiklerini belirtiyorlar. Bu hizmetin kendileri için büyük rahatlık sağladığını söyleyen anneler, bu odalarda bebeklerinin bakımını kolaylıkla yaptıklarını ifade ediyorlar.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazi meclisin 23 Nisan videosu çok beğenildi! Geleceğe en güzel mirasımız, yavrularımız
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!