'Palalı' hakkında önemli karar

Mahkeme, Gezi Parkı eylemleri sırasında elindeki palayla eylemcilere saldıran Sabri Çelebi hakkında sıcak gelişme yaşandı.

'Palalı' hakkında önemli karar
'Palalı' hakkında önemli karar
GİRİŞ 08.04.2014 11:45 GÜNCELLEME 08.04.2014 13:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gezi Parkı eylemleri sırasında bankacı E.Y. isimli kadını palayla kovaladığı, "zırh" tabir edilen bıçakla yaraladığı ve tekme attığı gerekçesiyle hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan şahıs hakkında yakalama emri ve zorla getirilme kararı çıkartıldı.Gezi Parkı olayları sırasında 6 Temmuz 2013'de eylemcilere elindeki "zırh" tabir edilen bıçakla saldırarak 1 polisin de aralarında bulunduğu bazı vatandaşları yaraladığı iddia edilen Sabri Çelebi hakkında 3 ayrı dava açılmıştı. Davalardan ikisi İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde birleştirildi. İstanbul 27. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya E.Y. (24) katılırken, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Sabri Çelebi (30) katılmadı.

Çelebi'den şikayetçi olduğunu belirten E.Y., olay günü yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Bankada çalışıyorum. Olay günü Taksim'e gittim, arkadaşlarımla buluşacaktım. Ana cadde üzerinde arkadaşlarımı beklerken 50 kişilik bir grup vardı. Polisler Taksim'e çıkmak isteyenlere arkadan dolaşmalarını söyledi. Arka sokağa baktığımda çok yoğun bir polis kalabalığı görünce tekrar ana caddeye dönerek arkadaşlarımı beklemeye başladım. Arkadaşlarımla buluştuktan 5 dakika sonra Taksim tarafından bize doğru gelen TOMA su sıkmaya başladı. Biber gazı atılmaya başlandı. Yoğun biber gazı olunca kendimizi ilk sokağa attık. Kalabalık da benim yöneldiğim tarafa gitti. Tek bir kafe açık olduğu için herkes bu kafeye sığmadı. Sokakta ilerlemeye devam ettim. Sokağın ilerisine doğru giderken, şahsın bize doğru küfrederek elinde pala ile geldiğini gördüm. Önce küfür sesini duydum. Sonra bir anda karşı karşıya geldik. Bu sırada elindeki palanın keskin tarafı ile kalçama yan bir şekilde vurdu. O panikle 'Ne yapıyorsun' diye sordum. Tekrar aynı küfrü ederek sırtıma tekme attı. O şaşkınlıkla oradan uzaklaştım. Yoğun biber gazı nedeniyle arkadaşlarımın nerede olduğunu göremedim. Arkadaşlarımdan birini 2 dakika sonra buldum. Sakinleşmem için beni oradan uzaklaştırdılar. Şikayetçiyim."

E.Y.'den sonra söz alan avukatı Yelda Koçak Urfa ise, Sabri Çelebi hakkında aynı eyleminden dolayı müştekilerinin farklı olduğu üç ayrı davanın açıldığını hatırlatarak ,bu davalardan ikisinin İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde birleştirildiğini söyledi. Sabri Çelebi hakkında E.Y.'yi kasten silahla yaraladığı gerekçesiyle 27. Sulh Ceza Mahkemesi'ne açılan davanın da İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyasıyla birleştirilmesini isteyen avukat Urfa, "Sanık soruşturma evresinde yurt dışına çıkmıştır. Soruşturmanın sürüncemede kalmasına neden olmuştur. Tebligat gönderilmesine rağmen bugün de duruşmaya gelmemiştir. Hakkında yakalama emri çıkartılmasını talep ediyorum" dedi.

Avukat Yelda Koçak Urfa, olay anına ilişkin görüntülerin yer aldığı CD ve E.Y.'nin yaralanmasına ilişkin 4 fotoğrafı da mahkemeye sundu.

PALALI HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKTI

Davanın ilk duruşmasına katılmayan Çelebi hakkında zorla getirme kararı çıkartan yargıç, savunma ve delillerin tespit edilmesi için de yakalama emri çıkartılmasına karar verdi. E.Y. ve avukatlarının davaya katılma talebini kabul eden yargıç, aralarında irtibat bulunması nedeniyle Çelebi hakkında İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyası ile birleştirilme talebine ilişkin 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nden görüş sorulmasına hükmetti. Olay anına ilişkin görüntülerin yer aldığı CD'nin bilirkişi tarafından incelenerek rapor hazırlanmasına karar veren yargıç, duruşmayı erteledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • cesur malatyalı 10 yıl önce Şikayet Et
    taksimde eylem var sen arkadaşlarınla orda buluşacan. bunların avukatlarıda uyanık ya ekmeğe gidiyorlar ya pikniğe ellerinde molotof pikniğe ellerinde sapan taş bilye ekmeğe ey yavrum sizin içinizde adam gibi eyleme giden yok mu .. ne bu kıvırmalar.. palalıyı onaylamıyorum ama adamın ekmeği ile oynarsan boynunuda uçurur ki buna kimsede engel olmaz adamların boğazına kadar geldi iş yaptırmadınız ekmeğe muhtaç oldular ben palalının yerinde olsam bunlara karşı dava açarım zararınıda tespit ettirir bunlarda almak için elimden geleni yaparım.. bu çakalların hiç mi suçu yok... nedense insan hakları özgürlük bu çapulculara var başka kimsenin yok Allahtan seçim bitti de şimdi gazinolara çekildiler asenaya üzüldüm bu kadar dansöz arasında iş bulacak mı.. hatta editör ulaşabilirsen asena beni arasın maaşımı paylaşalım bu kıvraklardan kurtulana kadar..
    Cevapla
  • hüseyin sarı 10 yıl önce Şikayet Et
    hey yavrum hey. senkim oluyorsun mal eline bıçak alıp kadına kıza vurmak kolay gid 5 yıl hapis yatta biraz akıllan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti