Rus istihbarat uçağına F-16'lı cevap

Genelkurmay Başkanlığı, Rusya'ya ait bir adet IL-20 istihbarat uçağının Doğu Karadeniz'de tespit edilmesi üzerine iki adet F-16 uçağı ile müdahale ettiğini duyurdu.

Rus istihbarat uçağına F-16'lı cevap
Rus istihbarat uçağına F-16'lı cevap
GİRİŞ 08.04.2014 13:11 GÜNCELLEME 08.04.2014 13:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığı, Rusya Federasyonu'na ait bir adet IL-20 istihbarat uçağının Doğu Karadeniz'de tespit edilmesi üzerine iki adet F-16 uçağı ile hava muharebe devriye ve önleme görevi icra edildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Merzifon'dan saat 12.56'da kalkış yaparak Hatay-Gaziantep bölgesinde "hava muharebe devriye görevi" icra eden iki adet F-16 uçağının Suriye'ye ait bir adet MI-8 helikopterinin Hatay Yayladağ güneyinde sınıra yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiği kaydedilerek, helikopterin sınıra 1 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, "Rusya Federasyonu'na (RF) ait bir adet IL-20 istihbarat uçağının 7 Nisan 2014 günü saat 09.42'de Doğu Karadeniz'de tespit edilmesi ve Karadeniz'in uluslararası hava sahasında kıyılarımıza paralel uçması üzerine iki adet F-16 uçağı ile 10.30-14.07 saatleri arasında hava muharebe devriye ve önleme görevi icra edilmiştir" denildi.

YORUMLAR 2
  • saaman saaman 10 yıl önce Şikayet Et
    bulgaristanli turk (Osmanli turku). ruslar istihparat topluyor Turkiye Karadenize cikip cikmadigina bakiyor , ABD nin de oradaki varligini kntrol ediyor Karadeniz kapisi Turkiyede olmak uzere bir dunya denizidir Ukraynaya bir harekat yaparken nedren geldigi belirsiz bir geminin rus birliklerini sasirtmasini istemiyor ruslar turklerinde rahat durmiyacagini tahmin ediyor, Kirim tarihi bir namus meselesi
    Cevapla
  • Technical 10 yıl önce Şikayet Et
    Bir değil İki değil . Üzerinde bulunan cihaz ve algılayıcılardan dolayı elektronik istihbarat uçağı bu uçak . SLAR takılı bu uçaklarda Yani Yana tarayıcılı hava radarı . şerit genişliği olarak sınırları gösterilen alandaki yeryüzü şekillerinin VE ÜZERİNDEKİ OBJELERİN 3 boyutlu sentetik görüntüsünü elde etmede kullanılıyor . yani uçtuğu bölgenin yan tarafındaki tüm yeryüzü şekillerinin ve üzerindeki tesislerin dijital görüntüsünü oluturabilir .22 Ekim 2013 Türkiye - Gürcistan sınır Bölgesinden Türkiye-Bulgaristan sınır bölgesine kadar bizim kıyılarımıza paralel uçuş yaptı . 24 Ekim 2013 te Gürcistan sınırından itibaren kıyılarımıza paralel bir şekilde bir uçuş daha yaptı.26 Ekim 2013 ' te bu sefer Bulgaristan sınırı başlangıcından giriş yapıp Gürcistan sınırı bitimine kadar uçuş yaptı.Yani bu uçağa karşı f*16 kaldırmak nedir anlayamadım.bu uçağa kaldıracağınız şey bunu engelleyici bir şey olması lazım f 16 sınıra sokmazda bu ölçüyor biçiyor.diyeceksiniz uydular var zaten görüyorlar .görünmeyen noktalar ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!
Devlet Bahçeli: İran-İsrail gerilimi tiyatrodur