Paralel polislerin tehlikeli 1 Mayıs planı!

Paralel yapının polisleri 1 Mayıs'ta Taksim'de görev almamak için önce “hastane raporu” bahanesinin arkasına sığındı. Polis şefleri durumu fark edince, bu kez de herhangi bir taşkınlığa karşı “müdahale” çağrısına uymamaya karar verdi.

Paralel polislerin tehlikeli 1 Mayıs planı!
Paralel polislerin tehlikeli 1 Mayıs planı!
GİRİŞ 21.04.2014 07:46 GÜNCELLEME 21.04.2014 12:27
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Günlerdir süren "1 Mayıs'ın nerede kutlanacağı" tartışmaları bazı sendikalarla hükümeti karşı karşıya getirdi. Başta DİSK olmak üzere bazı sendikalar İstanbul'da 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacağını açıkladı. Türk-İş ise Kadıköy için valilikle görüştü. İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kazlıçeşme ve Yenikapı'yı" adres göstermesi de tartışmaya son noktayı koydu.

EMNİYET'TEN İSİM LİSTESİ

Özellikle DİSK'in 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama ısrarıyla ilgili önlem almaya çalışan hükümet, hazırlıklarına başladı. Başta Emniyet teşkilatı olmak üzere İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği teyakkuza geçti. Sendikaların 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkma ihtimaline karşı Emniyet, il ve ilçe müdürlüklerinden göreve gidecek polislerin isim listesini istedi.

Akşam gazetesindeki habere göre; İlçe Emniyet Müdürlükleri personelini tek tek çağırarak 1 Mayıs'ta Taksim'de görev alacak polislere durumu bildirdi. Ancak paralel yapının polisleri, 1 Mayıs günü Taksim'de görev almamak için "hastane raporu" alınması konusunda örgütlendi. Durumdan haberdar olan bazı emniyet müdürleri ve başkomiserler, "1 Mayıs'ta rapor alan polisler hakkında inceleme başlatılacağı" uyarısı yaptı.

‘MÜDAHALE ETMEYİN' UYARISI

Bunun üzerine derin örgütün memurları başka bir taktik geliştirerek "Taksim'deki 1 Mayıs'ta görev alsak bile, herhangi bir taşkınlığa karşın ‘müdahale' çağrısına uyulmayacak. Göstericilere gaz fişeği ya da tazyikli su sıkılmayacak. Özellikle üst düzey Emniyetçilerin görüş alanında bulunulmayacak" kararı aldı.

DERİN ÖRGÜTÜN BİR ARAYA GELME OYUNU

Hükümete darbe girişimi olarak nitelendirilen operasyonların ardından Emniyet'te yaşanan yer değiştirmeler, paralel yapı polislerini başka arayışlara yönlendirdi. Birbirlerinden ayrılan derin örgütün polisleri, tekrar bir araya gelmek için bulundukları Emniyet birimlerinde mesai arkadaşlarının herhangi bir nedenle başka bir yere atanması veya ayrılmasını bekler oldu. Derin polisler Emniyet'te boşalan birimler olduğu zaman kendi arkadaşlarını arayarak söz konusu pozisyona ya da birime geçmek için dilekçe vermesi için uyarıyor.

YORUMLAR 17
  • TEOMAN BEY 9 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl bir iştir devletten bağımsız hareket . ak partisinden chp sine mhp sine bdp sine kadar her kes devletten bağımsız hareket edebilen ve devlet içinde hala devam eden yapıdan rahatsız... bu kanserli hücreyi devlet ne zaman söküp atacak...
    Cevapla
  • bgungor 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu riski alamazlar kaybederler. İşinden olurlar,biz kime güvenecez yuh artık bu işlere teşebbüs bile edemezler,kolay yeni kadrolar açılır, teşkilata girmek isteğen çok maaş keka sırada bekleyenleri görmek için başvuru açın görün.
    Cevapla
  • Erkan 9 yıl önce Şikayet Et
    ALİ DEMİR NEREDEN DUYDUN BUNU !!!. Ali Demir kardeşim, bazı konularda sen Kurandan beslen genede. Şeytan ve itaatsizliği ile alakalı olarak, net ve açık ayetler var. Şeytanın hükmü verildi ve kararı kesindir, değişmez. Sonradan Ademe secde falan, yok böyle bir durum. Allah adına Kuran harici szö yada sözler iftira olur Maazallah. Bu arada konuya dönersek; Paralelciler de gerçekten inadı bıraksın, başbakanda biraz daha soft olsun. Tevbe kapısı kimseye kapalı değil !!!
    Cevapla
  • Akil Bilir 9 yıl önce Şikayet Et
    Emniyet yönetimi yanlış yapmış. Takkiyyecilikleri ile malum bu zevat için müthiş bir İFŞAA olma fırsatı kaçırılmış. Bırakacaktınız hepsi raporlarını alsınlar o gün de gelmesinler. Ondan sonra paralelcilerin listesi net bir şekilde kendiliğinden oluşmuş olurdu. Devletin kurumsal hiyerarşisine değil de illegal bir yapılanmaya tabii oldukları için de GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA yerine doğrudan MESLEKTEN ATILMA ile memleketin bir kurumunu bunlardan TEMİZLERDİNİZ. Ondan sonra da isteyen istediği kadar zırlasın.
    Cevapla
  • serdar demir 9 yıl önce Şikayet Et
    ne yapıyorsunuz arkadaşlar?. bu ülkesini hiç bir polisin bunu yapacağını sanmıyorum. göreceksiniz ve gerekli müdahaleyi yapacaklardır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?