İlk yerli piyade tüfeğine atışlı uğurlama

Kırıkkale Makine Kimya Enstitüsü Kurumu (MKEK) tarafından üretilen ilk yerli milli piyade tüfeğinin sevkiyatı yapıldı.

İlk yerli piyade tüfeğine atışlı uğurlama
İlk yerli piyade tüfeğine atışlı uğurlama
GİRİŞ 09.05.2014 18:18 GÜNCELLEME 09.05.2014 21:17
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

 MKEK Silah Fabrikası çıkış kapısında bekleyen kamyonların önünde toplanan fabrika çalışanları ile yetkililer, eğitim mermisi ile uğurlama atışı yaptı. MKEK Silah Fabrikası'nda yapılan törenden sonra milli piyade tüfeğinin ilk sevkiyatı, Ankara Yenikent'te bulunan 11'inci İkbal Bakım Merkezi Komutanlığı'na gönderildi.

MKEK Silah Fabrikası çıkış kapısında bekleyen kamyonların önünde toplanan fabrika çalışanları ile yetkililer, eğitim mermisi ile uğurlama atışı yaptı. Sevkiyat, tören ve dualar eşliğinde yapıldı. Üretim kısım müdürü Mehmet Tokluoğlu, yaptığı açıklamada silah fabrikasının mühendisleri, işçileriyle beraber ilk defa özgün, yerli bir silah olan milli piyade tüfeğini yaptıklarını söyledi. Üretimi tamamlanan 200 milli piyade tüfeğinin Ankara Yenikent 11'inci İkbal Bakım Merkezi Komutanlığı'na gittiğini belirten Tokluoğlu, şunları kaydetti:

"Güzel bir proje çalışması oldu. MKEK silah fabrikasının mühendisleri, işçileriyle beraber ilk defa özgün, yerli bir silah ortaya çıktı. Bu hafta içinde de askeriyenin komuta kademesine sunuldu. Kurmay başkanlarına, kuvvet komutanlarına, oradaki öngörülerde çok üst düzeyde beklentilerinin üzerinde bir piyade tüfeğinin projesinin yapılarak seri üretim aşamasına geldiğini söylediler. Buda bizi ayrıca gururlandırdı. Emsallerinden çok üstün özellikleri olan bir silah. İlk sipariş ve üretim Silahlı Kuvvetlerimize yapıldı."

Türk Metal sendikası Kırıkkale Şube başkanı Mürsel Öcal ise konuşmasında, "Bugün hem Kırıkkale hem de MKEK için tarihi bir gün. Her şeyi ile yerli üretimimizin son safhasına geldik. Bugün birliklere gidiyor. Bunda emeği geçen mühendislerimize, müdürlerimize, işçi arkadaşlarımızın hepsine gönülden teşekkür ediyoruz. Bu silah her şeyiyle bizim arkadaşlar. Bugünden sonra yapılacak olan anlaşmalarla fabrikanın kapasitesinin yettiği kadar, üretimi, montajı, testleri, satışı hepsi MKE üzerinden olmalı. Bunun haricindeki bir şeyi biz kabul etmiyoruz. Bundan sonra da kabul etmeyeceğiz" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • kemal özyurt 9 yıl önce Şikayet Et
    geç de olsa. gıcık almanyanın G 3 üne ALMAK ZORUNDA KALMAYACAĞIZ
    Cevapla
  • SABIR SABIR 9 yıl önce Şikayet Et
    Ezanlar TANRU ULUDURA. fransızlar tarafından getirilmedi. İşgalden memleket kurtulsun da varsın cumhuriyet gelsin diye anadoluya Mustafa Kemali VAHDETTİN göndermedi. Günümüzdeki yatırımların yoların okulların ulaşım sektöründeki büyümenin zaten cumhuriyetimizin ilk yıllarına olanla büyümesi ne kadar küçük değilmi. Zaten bu türk halkıda kendi kurtulmadı. Yalın kılıç bir tanrısı vardıya o kurtardı. Altı üstü bir piyade tüfeği için ne konuşuyoruz.
    Cevapla
  • Murat Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    Klavye Kahramanları!. Silah bilginiz bir ordunun kullanacağı tüfek ile bir avcının kullanacağı tüfeği mukayese etmeye yetiyor mu? Madem öyle 90 senedir bir piyade tüfeğini yapmayı neden beceremediniz? Beyler! Bu tüfek yaklaşık 2 yıldır deneme süresi geçiriyordu. Ben TSK ile tanıştığımda elime tutuşturdukları eğitim tüfeği 7,9 mm. 1938 Model ABD Filinta idi (Boyu uzun bir tüfek olduğu için olsa gerek boylu poslu insanlar için de "Filinta gibi delikanlı" derlerdi) 1923'den 1980'e 57 sene, 1980'den 2014'de 34 sene de öyle koy, toplam 91 sene. Son 10 yılı bir bütün olarak çıkarırsak geriye kalan 80 senede ne yapmışlar? Kaç km. yol, kaç okul, kaç havaalanı, kaç hastane........daha sayalım mı? Beyler bırakın piyade tüfeğini biz tuz gölünde birkaç önce tamamı yerli füze denemesi yaptık. Haberi olan var mı?
    Cevapla
  • İskender Melekli 9 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN ERDAL BEY,. Sende çok haklısın(?) Çünkü o dil uzattığın Atatürk hep yan gelip yatmış.Bu ülkeyi Yunanlılar kurtarmış.Bağımsızlığımızı İngilizler vermişler.Ezanlarımız Fransızlar sayesinde okunur olmuş.Bayrağımız İtalyanlar sayesinde dalgalanmış. Cumhuriyetimiz Padişah efendimiz tarafından ilan edilmiş.Cumhuriyetin ilk on yılında yapılan yatırımlara bu gün bile hala ulaşılamıyorsa bu da KürtlerErmeniler,Rumlar tarafından yapılmış. "İstikbal Göklerdedir" sözünü Rıza Zerrab söylemiş.Aferin sana.Sen bu kafa ile devam et.
    Cevapla
  • İskender Melekli 9 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN 0.99'LUK BÜNYAMİN GÜLER VE ŞAHİN AVCI BEYLER.... İnsanların düşüncelerini açıklamasından niye bu kadar rahatsız oluyorsunuz? Cevap verecek kapasiteniz olmadığından biriniz şahsıma "CHP'li misin,yoksa paralel misin?" diye kendi çapında küçümseme ve o dedikleri bir suç ise suçlamaya çalışıyor,diğer 0.99'luk sayın Bünyamin Gülerde 1.5 iskende" diyerel bir şeyler ifade etmeye çalışıyor.Bunlar aciziyettir.Hakaretiniz değil düşünceniz beni sustursun. Sayın Haber 7 editörleri yorumumu yayınlarsanız memnun olacağım ve sizlere bir kez daha saygı duyacağım.Çünkü cevap hakkım oluşmuş durumdadır.Selamlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu