2 bin çocuk dağdan iniyor

Kandil, annelerin isyanı ve uluslararası tepkiler üzerine pes etti.

2 bin çocuk dağdan iniyor
2 bin çocuk dağdan iniyor
GİRİŞ 20.06.2014 09:30 GÜNCELLEME 20.06.2014 09:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 1 aydır PKK'nın kaçırdığı çocukları için eylem yapan anneler, terör örgütünü dize getirdi. Merkezi Cenevre'de bulunan sivil toplum kuruluşu Cenevre Çağrısı'ndan bir grup, Kandil Dağı'nda PKK'lı Bahoz Erdal ve Delal Amed ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası yapılan açıklamada, “PKK, 2013 yılında 'Çocukların Silahlı Çatışmaların Etkilerinden Korunmasına Dair' taahhütnameyi imzalamıştı.

Örgüt yöneticileri, 16 yaşından küçük çocukların geri gönderileceğini, 16-18 yaş arasındakilerin ise aileleri ile görüştürüleceğini söyledi. Taahhütnamenin uygulanmasının takibi ve izlenmesi, verilen sözlerin ayrılmaz bir parçasıdır. Cenevre Çağrısı durumu yakından izlemeye devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Diyarbakır'da oturma eylemini sürdüren aileler, kararı olumlu buldu ama bütün çocukların gönderilmesini istedi. Van'dan gelip eyleme katılan 14 yaşındaki E.T.'nin annesi Süreyha Toklar, “Cenevre sözleşmesi var. 16 yaşındaki çocukları inşallah gönderirler. Buradaki annelerin hepsi çocuklarını istiyor. Onlar da anne, yürekleri yanıyor. İnşallah bütün çocuklar bırakılır. İnşallah çocuklar ölmez, analar ağlamaz” dedi. PKK, son dakika çalımı atmazsa dağda olan 2 bine yakın çocuk aileleri ile gö-rüştükten sonra evine dönecek. 

YORUMLAR 6
  • oğuz g 9 yıl önce Şikayet Et
    hazanzaf'a. hiç merak etme devletimiz o çocukları senden çok düşünüyor, hiç bir sınava tabi tutulmadan doğulular memur olabiliyor en son 300 itfaiye eri alındı bir yere, daha bilmediğimiz neler neler. hiç merak etme sen bu memlekette ne olursa masum kendi halinde olan garibnana olur eline silah olana bir şey olmaz., bu devletimizin bir geleneğidir...
    Cevapla
  • atillaemir 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğu. Kürt kardeşlerimiz terörün bitmesini istese şimdiyi çoktan PKK biterdi. Ama her ne hikmetse hiç bir tepki göstermiyorlar. Başka zaman aşiretleriyle övünen halk PKK ya karşı kuzu... işte bir avuç vatansever doğu insanı tepki gösterdi çocuklar dağdan inmeye başladı. Nerdesin ey doğu insanı, ermeni PKK dan din düşmanı PKK dan medet umma.
    Cevapla
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    NE OLACAK PEKİ. 2 bin tane genç,çoğunun bir tahsili ve mesleği yoktur sanırım. yani 2 bin tane işsiz ve maddiyatı olmayan genç dağdan inip ,normal insanların arasına katılacak. ve çoğu devlet bir önlem alıp,düşünmesse çoğunun hayatının dağdakinden farkı olmaz sanırım. uyuşturucu ,hırsızlık,kapkaç şebekelerinin eline düşebilirler.devletin bunuda düşünmesi ,dağdan inen bu gençlere yardımcı olması lazım.
    Cevapla
  • serdar demir 9 yıl önce Şikayet Et
    bu çocukları dağa çıkaran zihniyete lanet olsun... yazık günah değiller mi?
    Cevapla
  • İlyas Denizci 9 yıl önce Şikayet Et
    uyuşturucu tüccarından medet uman kardeşler. yazık sizlere şeytanın piyonlarından medet ummayın anneler kadar erkek olun bu işi bırakın kimsiniz sizler ALLAH ın laneti üzerinize işlerle mi rahata ereceksiniz ben rizeliyiim sizlerde benim kardeşimsiniz Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin şansı onun arkasında güçlü rahat refah bir ülke olmak varken niye kukla oluyorsunuz insan olmak varken dağda ne işiniz var bir olun birlik olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!