Emniyetteki paralel yapıya dev operasyon

İstanbul'da, aralarında emniyet mensuplarının olduğu bildirilen şüphelilere yönelik operasyon başlatıldı.

GİRİŞ 22.07.2014 12:52 GÜNCELLEME 22.07.2014 17:55
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" ve "yasadışı dinleme" soruşturmalarında, 25 ilde, 134 emniyet görevlisi hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarıldığı, 71 kişinin de şu anda gözaltına alındığı bildirildi.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER

Resmi kıyafetli bir polisin de aralarında bulunduğu şüpheliler, evlerinde yapılan aramaların ardından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

100'Ü AŞKIN EMNİYET MÜDÜRÜ'NÜN EVİNDE ARAMA

Şahıslar sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu arada 100'ü aşkın Emniyet Müdürü'nün evinde de arama yapıldığı bildirildi.

OPERASYON PARALEL YAPIYA YÖNELİK

Operasyonun 17 Aralık soruşturmasında görev yapan güvenlik görevlilerine yönelik olduğu ileri sürüldü. 

Şüphelilerin, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yasa dışı dinleme yapmak ve sahtecilik" suçlarına karıştıkları iddia edildi.

Bu arada, aralarında polis lojmanlarının da yer aldığı çok sayıda adreste de arama yapıldı.

DİYARBAKIR, VAN, URFA'DA DA GÖZALTILAR VAR

 İstanbul'da düzenlenen "paralel yapı" operasyonu kapsamında İl Emniyet Müdürlüğünde şube müdürü M.Ç Ankara'da,  Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde görevli polis memuru İ.A da görev yaptığı Hazro'da gözaltına alındı. M.Ç ve İ.A'nın operasyonun yürütüldüğü İstanbul'a gönderileceğini  öğrenildi. 
 
Şanlıurfa’da 3’ü rütbeli 4 polis gözaltına alındı. 4 polisin 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yasa dışı dinleme yapmak, casusluk ve resmi belgede sahtecilik' iddialarıyla gözaltına alındığı öğrenildi.
 
Van'da daha önce görev yeri değiştirilen Van Terörle Mücadele Şubesi eski Müdürü S. B. ve Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde bir komiser de gözaltına alındı.

İZMİR'DE 1 POLİS GÖZALTINDA

Emniyet'teki 'paralel yapı' operasyonu kapsamında İzmir'de de 1 komiser  yardımcısı gözaltına alındı.



OPERASYONDA 2. DALGA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ikinci dalgaoperasyonunu, İstanbul Organize Suçlar Şubesi yürütüyor. 16 ilde sürdürülen operasyon da polislere yönelik.

Aralarında gazeteciler, emniyet müdürleri, askerler, yüksek yargı mensupları, işadamları ve siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu 200'ün üzerinde yasa dışı dinleme yapıldığı gelen bilgiler arasında.

OPERASYONDA KİMLER NEDEN GÖZALTINA ALINDI?
Gözaltına alınan isimler arasında İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Ö.K, KCK ve Balyoz gibi soruşturmaları yürüten eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Y.A, 4.Sınıf Emniyet Müdürü Y.T,  4.Sınıf Emniyet Müdürü K.A, İstanbul İstihbarat Eski müdürü E.D, emniyet amiri R.C, emniyet amiri G.A, 17 aralık operasyonunu gerçekleştiren Mali Şube Müdürü Y.S.'nin de olduğu iddia edildi. Gözaltına alınanlar arasında resmi kıyafetli polisler de bulunuyor.

Şüphelilerin, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yasa dışı dinleme yapmak ve resmi belgede sahtecilik, askeri casusluk, görevi kötüye kullanma, bilişim sistemini engelleme- bozma, delilleri yok etme, değiştirme, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, haberleşmenin gizliliğini ihlal, özel hayatı kayda almak" gibi suçlarına karıştıkları iddia edildi. 

İSTANBUL'DAKİ OPERASYONDA İLGİNÇ DETAY
İstanbul Başsavcı vekili Orhan Kapıcı'nın nezaretinde başlatılan operasyonda daha önceki operasyonlarda rastlanılmayan bir olay gerçekleşti. Operasyonun  sabaha karşı yapılması planlanıyordu. Ancak bazı polislerin operasyon bilgisini dışarıya sızdırmasından sonra İstanbul Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı kritik bir karar alarak operasyon saatini erkene aldı.

134 kişinin isminin yer aldığı operasyonun bilgisini dışarıya sızdırdığı öne sürülen polis de  yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

KAYNAK: AA-AJANSLAR
YORUMLAR 28
  • seyyah 9 yıl önce Şikayet Et
    KİMİN MEMURU!. Belki haram yemediler orasını allah bilir! Ama cemaat ile yatağa girdiler! Şu unutulmasın devletle nikahı olan cemaatle yada başka bir oluşumla yatağa giremez! Her dürüst olanın hakkaniyetli olması beklenemez. Bakalım neler göreceğiz Mevlam neylerse güzel eyler! Şu mübarek ramazan günlerinde rabbim haklıların yar ve yardımcısı olsun!
    Cevapla
  • suat avci 9 yıl önce Şikayet Et
    Kahramanlar. Hiç bir delil göstermeden evinde yapılan aramadan bir şey çıkmadan sadece reklam amaçlı bir operasyon. Bu milletin kahramanları onlar. Bir kere daha kahramanlık yapıp hukukun hırsızların eline geçtiğini ispatlıyorlar bize.
    Cevapla
  • necip çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    iyi oldu. kime niyet kime kısmet.
    Cevapla
  • ali uzun 9 yıl önce Şikayet Et
    Temiz insanları içeri al... suçluları serbest bırak.... Temiz insanları uydurma suçlarla içeri alın, suçluların(ergenekoncu, balyozcu, kck'lı, pkk'lı) hepsini srbest bırakın... Bu soruşturmaya su taşıyan, çorbada tuzu olan herkes ahiretini hiç düşünmüyor galiba... orada gerçeklerle karşılaşınca nasıl kıvrım kıvrım olacaksınız merak ediyorum... Bu memleketin insanını aptal yerine koymayı bırakın artık.. neyin ne olduğunu herkes biliyor...
    Cevapla
  • Mustafa Adil Can 9 yıl önce Şikayet Et
    Polisler Suçlu!!!!. Bu polisler birilerinin önünde yatmadığı için suçlu! bu polisler para sıfırlama işini ortaya çıkardıkları için suçlu! Bu polisler villalarda değil helal lokmayla lojmanlarda kaldıkları için suçlu! Bu vatanseverler İran devletinin gizli planlarını ortaya çıkardıkları için suçlu! İranı ikinci vatanı yapmadıkları için suçlu Eee bu kadar suçu işlersen eline 700 milyarlık saat değil kelepçe takılır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz