Ortaokulda başörtüsü anketi

AK Partililerin yüzde 98'i, MHP'lilerin yüzde 91'i ortaöğretimde başörtüsü serbestisine destek verdi. CHP'de oran yüzde 8'de kaldı.

Ortaokulda başörtüsü anketi
Ortaokulda başörtüsü anketi
GİRİŞ 26.09.2014 12:43 GÜNCELLEME 26.09.2014 15:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Hükümetin başörtüsünü ortaöğretim kurumlarında serbest bırakma kararının ardından bu konudaki ilk anket rakamları kamuoyu ile paylaşıldı. MAK Danışmanlık tarafından yapılan ankete göre halkın yüzde 61'i ortaöğretimde başörtüsü serbestisini olumlu buluyor. Yüzde 22 olumsuz görüş beyan ederken, yüzde 17 kararsız kesim dikkat çekiyor.

AK PARTİ SEÇMENİNDEN REKOR DESTEK

"Ortaöğretimde başörtüsüne evet" diyenlerin oranı AK Parti seçmeninde yüzde 98'e kadar çıkıyor. CHP seçmeninin yüzde 8'i "Bizce başörtüsünün ortaöğretimde de serbest olmasında mahsur yok" derken, ana muhalefet seçmeninde hayır diyenlerin oranı yüzde 75. MHP'li olduğunu beyan edenlerin yüzde 91'i düzenlemeye olumlu yaklaşırken, HDP seçmeninin yüzde 88 oranında "evet" demesi dikkat çekiyor.

AK Parti seçmeni: %98 evet
MHP seçmeni      : %91 evet
HDP seçmeni      : %88 evet
CHP seçmeni      : %8 evet
 
ARAŞTIRMA 41 İLDE YAPILDI

Anket 11-17 Eylül tarihleri arasında 30'u büyükşehir toplam 41 il ve 122 ilçe merkezinde yapılmış. Katılımcı sayısı 4320. Anketin finansmanı da tamamen Mak danışmanlık tarafından sağlanmış.

İşte başörtüsü anketinden çıkan sonuç;

YORUMLAR 7
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    burdan cikan sonuc nedir biliyormusunuz. turkiyedeki dini barometreleri cok net ortaya koymakda evet diyenler belli amma demiyenler kimler iste laik solcu +bir kisim alevi ki artik bunlara 1915 in kirimindan kacmak icin alevi oldugunu soyleyen ermeniler de dahil yani cogu gizli ermeni aslinda +ateist dinsiz+ ve bunlarin tamami %24 luk chp nin tabanini onemli bi kesmi ediyor diger partilerde yoklar yani
    Cevapla
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    TÜRBAN KONUSU. Türban ,aslında bu kadar büyütülecek bir mesele değil,kimseye karışılmasın,isteyen taksın ,bazıları küçük kızların psikiolejisi bozulur diyor,bunu da doğru bulmuyorum ,Arabistasda küçükten kızlar çarşafa giriyor,hangisinin psikolojisi bozulmuş. ama türban takmayan kızlar,türban takanlara sataşırsa onu bilemem. bunun içinde önlem alınıp türban takan kızlar ayrı bir sınıfa toplanabilse daha iyi olur derim,kendi rahatları açısından yani. bu meseleyle bu kadar uğraşılacağına daha mühim meselerle uğraşılsın,pkk konusu,sınırdan içeri giren milyonu geçkin Suriyeli konusu mesala. yoksa türban ortaya atılıp ,gündem değiştirilmek,dikkatleri başka noktaya çekmek mi isteniyor. YEMEZLER canım.
    Cevapla
  • Ahmet Can 9 yıl önce Şikayet Et
    Baştaki C... Parti isminin başındaki C harfini değiştirip Ç yapsınlar."Çin Halk Partisi" olsun.Çünkü bu zihniyet Türk halkının zihniyeti paylaşmıyor.
    Cevapla
  • alper 9 yıl önce Şikayet Et
    demekki neymiş.... MHP tabanı bir mesaj vermiş partisine; MHP, CHP ile dirsek temasından vazgeçmeli...
    Cevapla
  • mehmet akif 9 yıl önce Şikayet Et
    bu manada BDP HDP inanın ki AKP MHP gibi TÜRKİYE lilik kavramına da da ha da yakındır.... CHP artık bir TÜRKİYE partisi değildir ...İSLAM sız ne TÜRK ne de KÜRT olur ...! İSLAM İSLAM İSLAM ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!