Poşetli Dede para verene bakın ne dermiş!

Kazada ölümü sonrası 1 milyon 100 bin TL'si olduğu ortaya çıkan 'Poşetli Dede' lakaplı dilenciyi, otogarda çalışanlar anlattı.

Poşetli Dede para verene bakın ne dermiş!
Poşetli Dede para verene bakın ne dermiş!
GİRİŞ 01.10.2014 12:00 GÜNCELLEME 01.10.2014 16:55
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Geçen cumartesi bir otobüsün altında kalarak feci şekilde can veren Mehmet Keleş'i (75) otogar çalışanı Yasin Tosuntaş anlattı.

Tosuntaş,  "Bize, Vanlı İsmail olduğunu söylerdi. Kışın burada yatardı. Yatmadan önce ise vatandaşlardan topladığı parayı bana getirir tümletirdi. Paraları alırken de 'Bu insanlar çok enayi. Enayilere acımayacaksın' derdi. Tek seferde yüklü para alamadığı zaman da 'bugün bir enayi denk getiremedik' şeklinde söylenirdi" dedi.


 
07.00'DE İŞBAŞI 

Otogar esnafı Cengiz Şeker ise, yıllardır tanıdığını söylediği "Poşetli Dede" için "Akşam 20.00'de buraya gelir, vatandaşların ısmarladığı yemekleri yedikten sonra peronlardaki oturaklarda uyurdu. Sabah da 07.00'de kalkar, yine para toplamaya giderdi" dedi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir esnaf da, "Bir günde, vatandaşlara 50 simit aldırdığını bilirim. İnsanlar acıyıp simit aldıklarında ise 'vay enayi, vay keriz' derdi. Fazla simitleri orada yatan evsizlere dağıtırdı. Öte yandan Keleş'in cenazesini Konya'dan teslim alarak memleketi Çorum'a götüren yeğeni Hüseyin Yar, "Parasını eşit şekilde paylaşacağız. Bir miktarı hayır işlerinde kullanılacak. Köyümüzde morgumuz yok. Morg satın alacağız, adına Çeşme de yaptıracağız Eğer ki diğer akrabaları onay verirse Mevlana Vakfı'na bağış yapacağız" dedi. 
 
KÖYÜNDE DEFNEDİLDİ

Mehmet Keleş'in cenazesi, Çorum'un Laçin ilçesine bağlı Çamlıpınar köyünde defnedildi. Yakınları Keleş'in tabutu başında gözyaşı döktü. Keleş'in cenaze törenine Laçin Kaymakamı Mehmet Erhan, yakınları ve köylüler katıldı.

YORUMLAR 52
  • kızıl ekim 9 yıl önce Şikayet Et
    açıklama açıklama...GÜLER MİSİN AĞLAR MISIN.... akrabaları açıklama yapmış, parayı kendi aralarında paylaşacaklarmış... kendilerine ait omayan helal yoldan kazanılmamış bi para...
    Cevapla
  • Hakan Sönmez 9 yıl önce Şikayet Et
    Asıl o ilçenin kaymakamı adamın tabirine uygun düşüyor.. Ne diye gidersin her önüne gelen cenazenin namazına...
    Cevapla
  • Mehmet Çik 9 yıl önce Şikayet Et
    'Enayi' lafı üzerinde fazla durmayın.. Adam çok akıllı olsa dilencilik yapmaz sokaklarda dolaşmaz avarelik yapmaz. 75 yaşına yarım aklı var mı belli değil. Fazla simitleri evsizlere veriyor. Onu da bir düşünün
    Cevapla
  • ahmet ülker 9 yıl önce Şikayet Et
    dilenci rızası.... dilencinin rızası için değil, Allah rızası için verildiği için kazanım değişmez....
    Cevapla
  • Hacı Ahmet ALAGÖZ 9 yıl önce Şikayet Et
    asıl enayi kendisi.... O kadar paranın içinde sefalet yaşadı, sefil oldu. Ne kadar paranın olduğu değil, nasıl yaşadığın önemlidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!