İstanbul'da acil serviste ebola paniği

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi, bir hasta sebebiyle karantinaya alınarak kapatıldı.

İstanbul'da acil serviste ebola paniği
İstanbul'da acil serviste ebola paniği
GİRİŞ 16.10.2014 00:45 GÜNCELLEME 16.10.2014 07:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 Acil servisi tamamen boşaltılan hastaneye hasta kabul edilmedi. Hastaneye gelen vatandaşlar başka hastanelere yönlendirildi.

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine 19.00 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan bir hasta getirildi. Hastanın yapılan ilk müdahalesinde ebola virüsü tespit edilmesi üzerine hastanenin acil servisi boşaltıldı. O sırada hastanede bulunan hastalar başka hastanelere sevk edildi. Hasta yakınlarına ise maske dağıtılarak acil servisten uzaklaştırıldı. 

Durumdan habersiz hastaneye gelen vatandaşlar güvenlik görevlileri tarafından uyarılarak başka hastanelere yönlendirildi. Ebola virüsü taşıyan hastanın geceyi hastanede geçireceği ve sabah saatlerinde Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edileceği öğrenildi. 

Olay nedeniyle hastanedeki işlemleri yarım kalan ve hastalarını tedavi ettiremeyen hasta yakınları yaşanan duruma tepki gösterdi. Hastane yönetiminden ise konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Bekir Özeren 9 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşlar kime tepki göstermişler?. ebola virüsüne mi, ebola hastalığına mı? hastanın kendisine mi? hastaneye mi? niye bu hastayı aldın diye hastaneye mi tepki göstermiş vatandaşlar? valla vatandaşlar da şaşırmış artık. vara yoğa tepki göstere göstere artık ayar kaçmış.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı