BİFSAD'dan fotoğrafçılık kursu

Bitlis Fotoğraf ve Sinema Derneği (BİFSAD), Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü desteğiyle fotoğrafçılık kursu açtı.

BİFSAD'dan fotoğrafçılık kursu
BİFSAD'dan fotoğrafçılık kursu
GİRİŞ 08.01.2015 16:56 GÜNCELLEME 08.01.2015 16:56

Bölgede fotoğraf ve sinema sanatını yaygınlaştırmak, kentteki genç kuşaklara fotoğraf ve sinema sanatını öğretme amacıyla kurulan BİFSAD, kurs kapsamında ilk etapta 50 kursiyere, 96 saat, fotoğrafçılık temel eğitimi verecek.

Kursun yer sıkıntısı nedeniyle dernek stüdyosunda verildiğini belirten BİFSAD Başkanı Ejder Bakırhan, dernek olarak amaçlarının genç kuşaklara fotoğrafçılık ve sinema sanatını sevdirmek, bu sanatı yaşattırmak ve bu sayede gençleri kötü alışkanlıklardan korumak olduğunu söyledi.

Bakırhan, kursa gelen 50 kursiyere temel fotoğraf eğitim, çekim teknikleri, makro çekim teknikleri, gece çekim teknikleri, panorama çekim teknikleri, HDR çekim teknikleri, portre çekim teknikleri, fotoğrafta ışık kullanma teknikleri, objektif ve özellikleri gibi başlıca eğitimler verileceğini ifade etti.

Bakırhan, şöyle konuştu:

"Fotoğraf sanatına merak duyan üyelerimize ücretsiz olarak kurs imkanı sağladık. Açtığımız bu kurstaki amacımız fotoğraf sanatını geliştirmek ve beşeri münasebetlerin insanlar arasında gelişmesini sağlamak. Kursta teknik ve uygulamalı derslerimiz sonucunda üyelerimizin çektiği fotoğraflar sergilenecek ve arşivlenecek. Kursumuza olan yoğun talep nedeni ile ne kadar doğru bir iş yaptığımızın farkına vardık. İmkanlar doğrultusunda kurslarımız devam edecek. Ancak maddi sıkıntılar nedeniyle stüdyomuzda kurs veriyoruz."

Kursun ardından yıl içerisinde belirli zamanlarda yurt içi ve yurt dışı turları düzenleyeceklerini kaydeden Bakırhan, ayrıca fotoğraf yarışmaları da düzenleyeceklerini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi