Saray'a çıkan caddeye Türkeş ismi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu bölgede yeni açılan yollardan birine 'Alparslan Türkeş Caddesi' ismi verildi.

Saray'a çıkan caddeye Türkeş ismi
Saray'a çıkan caddeye Türkeş ismi
GİRİŞ 17.01.2015 17:07 GÜNCELLEME 17.01.2015 17:08
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu bölgede yeni açılan bulvar, cadde ve yollara "Cumhurbaşkanlığı Bulvarı", "Cumhurbaşkanlığı Caddesi", "Yeni Çiftlik Caddesi" ve "Alparslan Türkeş Caddesi" isminin verilmesini kararlaştırdı.

BELEDİYE YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığındaki Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı bölgesindeki yol güzergahlarına yeni isimler konulmasına ilişkin Başkanlık yazısı ile ANKAPARK Projesi'nde gerçekleştirilen imar planı değişikliği kabul edildi.

ALPARSLAN TÜRKEŞ İSMİ VERİLDİ

Oybirliğiyle alınan isim kararına göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu bölgede yeni açılan yollardan 1 No'lu yol güzergahı olan, Yenimahalle-Etimesgut-Çankaya ilçe sınırları içinde bulunan, Beştepe-Bahçekapı-Söğütözü mahallelerini kapsayan Alparslan Türkeş Caddesi'nin 11. Sokak ile birleştirilip, uzatılan 25 metre yol genişliğindeki caddeye "Alparslan Türkeş Caddesi" adı verildi.

Yenimahalle ilçesi içindeki Emniyet ve Gazi mahallelerinden geçen 40 metre genişliğindeki 2 No'lu yolun adı, "Cumhurbaşkanlığı Bulvarı", aynı bölgedeki Emniyet'in önünden geçen 15 metre genişliğindeki 3 No'lu yolun adı ise "Yeni Çiftlik Caddesi" oldu.

Yenimahalle-Beştepe önünden geçen, 12 metre genişliğinde, Mevlana Bulvarı'na bağlanan yol da "Cumhurbaşkanlığı Caddesi" oldu.

ANKAPARK'TA İMAR DEĞİŞİKLİĞİ

Ankara 18. İdare Mahkemesince yürütmeyi durdurma kararı verilen Atatürk Orman Çiftliği alanındaki ANKAPARK Projesi de Belediye Meclisi gündeminde değerlendirildi.

ANKAPARK projesi, mahkeme kararı doğrultusunda Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen koruma amaçlı uygulama imar planları, Meclis'te oy çokluğuyla karara bağlandı. Böylece Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi alanındaki çalışmalar, kabul edilen karar doğrultusunda devam edecek.

YORUMLAR 49
  • Erkan Pekdemir 9 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın ülkücü hareket yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Tayyip Erdoğan büyük adamsın vesselam oy vermiyor ama Her zaman için destekliyorum Allah yardımcın olsun
    Cevapla
  • Ertuğrul Gazi 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bu kadar korkmayın.MİLLLET aslına dönüyor.
    Cevapla
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    devlet bahceli mhpnin başına gelmiş çok büyük talihsizliktir 9 seçim kaybettin erdogana karşı mhpnin bayragı osmanlınındır 3 hılal 16 askere defile diycek kadar kıskanç olmak niye anlamak mümkün degil alpaslan türkeş sag olsaydı bahçeliyi kovardı ALLAH rahmet etsin bir saray yapılmıştır 46 yaşındayım eski ülkücüyüm erzurumluyum aslen kanıma dokunuyor bahcelinin söylemleri ülkücü arkdaşlarım saray için 16 devlet temsil eden ecdadmzla gurur duyduklarını bahceliyi istıfaya sorgulyacak kadar isyan sitem var saray bizi dünyaya 16 devletle osmanlıyla şaha kalktı geri döndük cumhurreisi RECEP TAYYİP ERDOGAN ALLAHINA gurban oluruz ülkücüler olarak vesallam
    Cevapla
  • birisi 9 yıl önce Şikayet Et
    seçimler yaklaşıyor. tek oy hedefi mhp seçmeni. açılım açılım diye biten tarafı onarmaya çalışıyuorlar. pkk ile tek başına mücadele eden hüdapar. onlara daha çok güveniyorum. kusura bakmayın.
    Cevapla
  • metin 9 yıl önce Şikayet Et
    siz nabdınız aaagideş! bahçeli, kendini intar edivesin deyemi yapıp durusunuz bunları?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücadelede yeni sayfa: Huruç harekatı!
Ahmet Türk'ün belediye başkanlığı düşecek mi?