Cezaevinde karne heyecanı

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan hükümlü kadınların çocukları, karnelerini aldı.

Cezaevinde karne heyecanı
Cezaevinde karne heyecanı
GİRİŞ 23.01.2015 15:52 GÜNCELLEME 23.01.2015 15:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cezaevinde faaliyet gösteren Adalet Anaokulu’nda eğitim gören miniklerin karne heyecanı gözlerinden okundu. Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan kadınların 2- 6 yaş arası çocukları için kurulan Adalet Anaokulu’nda eğitim gören miniklere karneleri verildi.

Cezaevinde düzenlenen karne törenine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Fuat Arı, Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, Bakırköy Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende eğitimlerini tamamlayan 2-6 yaş arası 28 çocuk karne heyecanı yaşadı. Karneleriyle beraber hediyelerini de alan çocukların mutlulukları gözlerinden okundu. Anaokulunda öğretmenleriyle oyun oynayan çocuklar hediyelerine sımsıkı sarıldı. Karnesini alan bir kız çocuğu, “Karne aldığım için mutluyum, hediyemi çok beğendim” dedi. 

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Fuat Arı, 28 çocuğa karnelerini verdiklerini belirterek, “Bugün güzel bir gün. Şubat tatili. Bakırköy Adalet Anaokulu’nda bir araya geldik. 28 tane çocuğumuza karnelerini verdik. Güzel bir gün yaşadık. Burada 55 ayrı ülkeden 835 tane hanımefendi misafirimiz var. Annelerinin yanında kalmak zorunda olan çocuklarımızdan o- 6 yaş arası çocuklar cezaevinde kalabiliyor. Bunlardan 2- 6 yaş arası çocuklarda bundan yararlanıyorlar. Normal bir kreşte 25- 30 çocuğa bir öğretmen düşerken bizim kreşimizde en fazla 10 çocuğa bir öğretmen düşüyor” diye konuştu. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    çocuklu kadınların cezalarında indirime gidilmeli,haydi kadın suçlu,peki çocukların suçu günahı ne,anneleriyle cezaevinde yaşıyor,suçsuz yere ceza çekiyor,çocukluklarını yaşıyamıyorlar. çocuklu kadınların cezası yarı oranında indirilse ne olur sanki.
    Cevapla
  • ..... 9 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru yada çocuklar yetiştirme yurduna anneleri çıkıncaya kadar verilse yada hiç yok görevliler haftada bir dışarı çıkarsalar....böyle uygulamalar olmalı.çünkü onlar çok masumlar....hayatı orda yaşamamalılar.dünyanın oradan ibaret olmadığını bilmeliler.görmeleri gereken,yaşamaları gereken bu değil.inanıyorum ki sayın yetkililerimiz zamanı geldiğinde bu konuylada ilgilenecekler. çünkü çok ciddi bir mesele.biz bir çocukta olsa kazanma yolundayız kaybetme yolunda değiliz ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı